Hírmorzsák 2021-01-24 (10:15)

DeMarcus Cousins úgy érezte, hogy az ágyból is felesleges már felkelnie, mert véget ért a karrierje - ma hajnalban magának is bizonyította, hogy van értelme dolgozni. Kyrie Irving szerint időbe telik majd, mire a Nets stabilan tud játszani. A Wizards leigazolta Alex Lent és Jordan Belltt, Russell Westbrook sérülése viszont még nem múlt el. Payton Pritchard meghúzta a térdszalagját, legalább két hétre kidőlt. LeBron James, Anthony Davis és Tyronn Lue sem tudta még teljesen feldolgozni Kobe Bryant halálát. Jalen Smith koronavírusos volt a Sunsnál, Devin Booker akár egy hetet is kihagyhat. 

Ma hajnalban megszerezte első közös győzelmét a Brooklyn Nets mezében a Kyrie Irving - Kevin Durant - James Harden trió, miután a leadott nagy előnyük után Irving 18 negyedik negyedbeli pontjával lenyomták a Miamit. A meccs után Irving nyilatkozott és azt mondta, hogy a végjátékban jól akartak védekezni, ez volt a cél, szerinte pedig ez sikerült is. A Cavs elleni két vereség után gyorsan kellett megtanulniuk dolgokat és most megvolt tőlük a szükséges akarat, energia, de természetesen azt akarják elérni, hogy ez legyen az alap - viszont Irving szerint ehhez még időre lesz szükségük

Szintén hajnali történet, hogy DeMarcus Cousins régen látott jó formát mutatott és eddigi legjobb houstoni meccsét produkálva 28 ponttal és 17 lepattanóval vette ki a részét csapata sikeréből. A megkönnyebbülő magasember azt mondta, hogy ez azt bizonyítja, hogy az elvégzett munkának megvan a gyümölcse, mert nagyon sokat dolgozott azért, hogy újra korábbi önmaga lehessen. Beszélt arról is, hogy a hosszú rehab során voltak napok, amikor nem hogy dolgozni, de az ágyból felkelni sem akart, úgy érezte, hogy csak vesztegeti az idejét, mert az ő ideje lejárt, a sérülések miatt véget ért a karrierje. Végül azonban túljutott ezeken a depressziós gondolatokon, elvégezte a munkát és lám, úgy néz ki, hogy volt értelme, mert még mindig képes magas szinten játszani. Cousins utoljára több mint három éve, 2018 januárjában dobott ennyi pontot NBA-meccsen - négy nappal később szakította el az Achillesét, ami elindította a kálváriáját.

A Washington Wizards közben hivatalosan is leigazolta Alex Lent, de a center mellé még egy magasembert is behúzott Jordan Bell személyében - velük próbálják megerősíteni a koronavírus miatt megtizedelt keretüket. Hozzájuk kapcsolódik, hogy Russell Westbrook izomsérülése még mindig nem múlt el, egyelőre nem tudni, hogy visszatérhet-e ma hajnalban, amikor a csapatának már elvileg játszania kell.

A Boston Celticsnél remekül debütált az NBA-ben Payton Pritchard, az újonc hátvédnek azonban most legalább két hetet ki kell hagynia. A Sixers elleni meccsen Jaylen Brown esett rá a lábára, úgy kellett letámogatni a pályáról, úgyhogy hamar kiderült, hogy baj van, a vizsgálatok pedig azt mutatták ki, hogy meghúzódott az egyik térdszalagja - ez azért érzékenyen érintheti a Bostont, mert tényleg azonnal fontos tagja lett a rotációnak. Hogy pontosan mennyit kell kihagynia, azt nem tudni, de a két hét a minimum.

Tyronn Lue, a Los Angeles Clippers vezetőedzője arról beszélt, hogy még mindig nem dolgozta fel Kobe Bryant halálát. A Lakers legendája napok híján egy éve hunyt el, Lue pedig azóta is keresi a lezárást - mint mondta, egyébként sem kezeli jól a haláleseteket, ez pedig különösen nehéz számára. Szeretné, ha az emberek kérdései, emlékei miatt Kobe örökké élne, de számára nehéz megnézni bármilyen régebbi Kobe-videót, még a mai napig sem dolgozta fel teljesen a történteket.

Ugyanerről a témáról megkérdezték a hajnali győzelem után a Lakers két jelenlegi szupersztárját, LeBron Jamest és Anthony Davist, akik nagyjából ugyanezt mondták. Egyelőre mindkettejüknek gondjaik vannak Kobe halálánal feldolgozásával, még mindig nehéz erre gondolniuk és bár egy év eltelt, de továbbra is a gyógyulási fázisban vannak - James szerint mindenkinek megvan a maga gyászolási ideje, az övé még mindig tart. Davis annyit tett hozzá, hogy még mindig nehéz felfognia, hogy Kobe nincs többé és az évforduló következtével megint egyre nehezebben éli meg a dolgot.

A Phoenix Suns felfedte, hogy Jalen Smith koronavírusos volt - az újonc játékos azért nem állt rendelkezésre, mert elkapta a fertőzést. Smith elmondta, hogy nagyjából tíz napig volt vírusos, ebből nyolc napig nem érzett semmilyen tünetet, aztán az utolsó kettőre elment a szaglása és ízlése -. utóbbi azóta visszatért, előbbi viszont még nem teljesen.

Szintén a Sunshoz kapcsolódik, hogy nem tudják, pontosan milyen komoly Devin Booker sérülése. A dobógép előző este vált ki combhajlító-sérüléssel és kihagyta a Denver elleni találkozót, de a csapatnál azt mondják, hogy a visszatérése attól függ, hogy mit érez - akár még egy hetet is kihagyhat

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus