Hírmorzsák 2021-01-25 (10:00)

A Grizzlies újabb meccsét halasztják. A Heat és a Hawks is elkezd nézőket beengedni a hazai találkozóikra. Visszatért a pályára a Wizards. 60 fős keretben gondolkodik a Team USA. Visszavonták Draymond Green technikaiját. Nemanja Bjelica eladósorba került? Dino Radja Luka Doncicról és a jelenlegi NBA-ről is megosztotta pár érdekes gondolatát.

A liga bejelentette, hogy a Memphis Grizzlies szerdai, Chicago Bulls elleni összecsapását is elhalasztják az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt, ezzel sorozatban az 5. mérkőzésük kaphat majd új időpontot. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a csapatnál nem került újabb játékos a protokoll alá, de a liga nagyon óvatosan kezeli most a Grizzlies körül kialakult helyzetet.

Ugyanehhez a témakörhöz tartozik, hogy Marc Stein (New York Times) értesülései szerint a héten limitált létszámban a Miami Heat és az Atlanta Hawks csarnokába is visszatérhetnek a szurkolók, így már 9 csapat játszhat nézők előtt. A Heat állítólag különleges módszerrel igyekszik megelőzni, hogy koronavírussal fertőzött személyek jussanak be a csarnokba, ugyanis erre kiképzett kutyákkal próbálják meg kiszagoltatni, hogy kik lehetnek betegek. Tavaly egy német tanulmány kifejtette, hogy a megfelelően kiképzett kutyák 94%-os pontossággal fel tudják ismerni, ha valaki koronavírusos, és a Heatnél ezt hónapok óta tesztelték is azokon a vendégeken, akiket a játékosok hívhattak meg egy-egy meccsre.

A Washington Wizards két hét után visszatért a pályára, és ezt követően nyilatkozott Scott Brooks. Az edző szerint ez az egész szezon nagyon fura, és nem gondolja, hogy valaha ismét ugyanilyet tapasztalna. Nem takaródzhatnak ezzel, maguk mögött kell hagyniuk az elmúlt időszakot, és hálás azért, hogy túl vannak a kihagyás utáni első meccsükön. Brooks elmesélte, hogy csak az elmúlt 3 napban tudtak készülni, és az újonnan szerződtetett Alex Len csak a meccs előtt, videókon keresztül láthatta, hogy milyen figuráik vannak támadásban.

A már említett Adrian Wojnarowski arról tájékoztatott, hogy tudomása szerint mintegy 60 játékost, köztük az összes nagy nevet meghívták az amerikai válogatottba, hogy felmérjék részvételi szándékukat a tokiói olimpián. A bő keretre azért is van szükségük, mert könnyen előfordulhat, hogy azok a játékosok nem lesznek elérhetők, akik döntőt játszanak az NBA-ben. A 2019-es Világbajnokságon a Team USA-nek problémái akadtak centerposzton, és a szakíró úgy tudja, hogy Bam Adebayo és Christian Wood is a meghívottak között szerepel, akikkel orvosolni tudnák a korábbi nehézségeket.

Néhány nappal ezelőtt Draymond Greent kiállították második technikaival, mivel a játékvezető azt hitte, hogy vele ordibál, miközben csapattársát, James Wisemant teremtette le. A hibát a mérkőzés játékvezetője is elismerte, és ahogyan arra számítani lehetett, a liga utólag visszavonta a második technikait, aminek a szezon későbbi szakaszában lehet jelentősége, mivel 16 begyűjtött technikai után automatikus eltiltás jár.

Mivel a Sacramento Kings De’Aaron Fox köré tervezi építeni a csapatát, ezért felmerült, hogy Nemanja Bjelica napjai meg vannak számlálva a csapatnál, mert korban nem passzol a fiatal irányító mellé. Jason Anderson (The Sacramento Bee) értesülései szerint valójában ezért nem játszott Bjelica az elmúlt 6 meccsen, és nem a hivatalosan megjelölt „személyes okok” miatt. A Kings állítólag már a draft estéjén is megpróbálta olyan játékosra cserélni, aki korban jobban illik Fox mellé, és a Sacramento Bee újságírója szerint a továbbiakban is keresik a lehetőségeket arra, hogy elcseréljék őt.

A végére pedig Dino Radja maradt, aki többek között Luka Doncic játékáról osztott meg néhány gondolatot egy podcastben. Sok mindenben emlékezteti őt Dejan Bodiroga játékára, akinél egy kicsit nagyobb, de ugyanolyan vagány és tehetséges. Számított rá, hogy sikeres lesz, de arra nem, hogy ilyen hamar. Nagyon fiatalon is érett játékot mutatott, és nagyon sokat dolgozik. A megfelelő lépéseket tette meg eddig a karrierjében, noha anno úgy gondolta, hogy még egy évet Európában kellene maradnia. A fia a közelmúltban megmutatta Doncic egyik játékát videón, ahol hosszú másodperceken keresztül cseleket mutatott be a festékben, és senki sem segített be rá. Radja úgy gondolja, hogy ez az ő idejében nem fordulhatott volna elő, Barkley, Oakley, Mason, Laimbeer és a többi hasonló magas levádászta volna őt.

Az egész liga olyan, mint egy All-Star gála, és nem szereti ezt a változást. A számok fel vannak pumpálva, és az emberek szeretik, az emberek fizetnek érte, hogy láthassák. Néhány dolog jobb lett az elmúlt években, néhány viszont nem, és Radja szerint az NBA határozottan az utóbbi kategóriába tartozik. Manapság sokkal szívesebben néz Euroliga meccseket, és arra nem is emlékszik, hogy mikor nézett utoljára NBA-t. Nem szereti, hogy valaki 25 alkalommal leüti a labdát, hogy James Harden 50 triplát ráemel meccsenként, és ezt kosárlabdának hívják. Szerinte az is hiba, hogy 19 éves játékosoknak megengedik, hogy a ligába kerüljenek, mert nem állnak még készen ilyen fiatalon arra, hogy megfelelően kezeljék azt a sok pénzt, amihez így hozzájuthatnak. Amint sok pénzhez jutnak, megváltoznak a prioritásaik az életben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus