Hírmorzsák 2021-01-30 (10:00)

Steve Nash, James Harden és Kyrie Irving szerint is alakul az új Brooklyn, támadásban megvan a ritmus és védekezésben is javulnak - igaz, Nash szerint ott még azért messze vannak a jótól, de tényleg jó irányba haladnak. Kawhi Leonard és Paul George is sajnálta, hogy ki kellett hagyniuk pár napot, mert nagyon jó formában voltak és jól ment a csapatnak - Kawhi szerint fontos, hogy meglegyen a kémia. Joel Embiid is a momentumról beszélt, ezért vállalta a játékot fájós háttal is. Bradley Beal egyelőre nem eladó. Alex Lasry megkapta a koronavírus-vakcinát. Donovan Mitchell díjat kapott.

Ma hajnalban nagyon meggyőző játékot mutatott be a Brooklyn Nets, amely Kevin Durant nélkül is 147 pontot dobott az OKC otthonában, amellyel új franchise-rekordot állított fel, már ami a hosszabbítás nélküli meccseket illeti. A teljesítményről Steve Nash, a gárda edzője azt mondta, hogy szépen lassan azért kezdenek összeállni, a pálya mindkét oldalán folyamatosan javulnak és bár védekezésben most is voltak még gondjaik, de a tervet már jobban hajtották végre, mint korábban. Támadásban is kezd alakulni a ritmusuk, James Hardent pedig külön is kiemelte: szerinte ő kontrollálja és irányítja a meccseket, manipulálja az ellenfél védekezését.

Maga Harden is azt mondta, hogy lassan ráéreznek egymásra, alakul a ritmus elöl és szerinte hátul is, megtanulják, hogy mik az erősségeik, mik a gyengeségeik - azt azért Nash még hozzátette, hogy persze, javulnak védekezésben, de ott még mindig messze vannak a jótól. Tudja ő is, hogy nem ez a fő erejük, nem ebben a legjobbak, de a tervvel akkor is tisztában kell lenni és azt teljesíteni kell, beszélniük kell és mindenkinek hozzátenni hátul.

Kyrie Irving szerint különleges csapatuk van egyébként, nem sűrűn fordul elő, hogy ilyen tehetség jöjjön össze egy helyre - ő úgy látja, hogy egymást kell hajtaniuk előre, kihozni magukból a legtöbbet, mert ez a kötelességük ebben a helyzetben, ha ilyen tehetség gyűlik össze, akkor muszáj abból kihozni a legtöbbet. Hozzátette, hogy őket most mindenki meg akarja verni, minden este az ellenfél legjobb formájára kell számítaniuk, de úgy érzi, hogy rátaláltak az erősségeikre, a folyamatosságot kell kialakítaniuk és minden rendben lesz.

Jó formában van a Los Angeles Clippers is, amelynél Paul George és Kawhi Leonard is visszatérhetett ma hajnalban azok után, hogy koronavírus-kontaktkutatás miatt kiestek egy rövid időre. Mindketten elmondták, hogy nagyon sajnálták ezt a szünetet, mert megvolt a ritmusuk és nagyon jól játszottak előtte, lendületben voltak, aztán hirtelen kivették őket - mindketten megértették a protokollt, de sajnálták a dolgot. Ezzel együtt főleg Leonard szerint fontos a kémia és az egység kialakítása idén, ezzel kapcsolatban pedig jó úton járnak, úgyhogy bizakodó

Tyronn Lue, a csapat vezetőedzője szerint egyébként óriási lökést adott a többieknek a két vezér visszatérése, mert a back-to-back második felén egyébként fáradtak voltak, de George és Leonard nagyon megkönnyítették mindenki más dolgát, könnyű helyzeteket dobhattak el, így legyőzték a fáradtságot és simán nyerték a meccsüket.

Szintén a folyamatosságról, a kémiáról, a lendületről beszélt Joel Embiid, a Philadelphia 76ers MVP-jelöltje. A Phillynek évek óta gondjai voltak ezzel, nem tudtak folyamatosan jól játszani, hosszabb sikerszériákat felépíteni, mert többek között Embiid egészségére mindig vigyázni kellett, idegenbeli meccseken, back-to-backeken pihentették, így elment az addigi ritmus. Most viszont Embiid a hátsérülése ellenére is vállalta a játékot Minnesotában és 27 perc alatt 37 pontot dobott, győzelemre vezette övéit - mint mondta, most muszáj ezeket bevállalni, mert ezek vezethetnek oda, hogy meccseken belül kisebb legyen a terhelés, illetve hogy meglegyen a lendületük, a jó hangulatuk. A keleti első Phillynél ez most abszolút meg is van és pont az ilyen győzelmek hiányoztak eddig.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy sok csapat érdeklődik Bradley Beal iránt és jó pár együttes dolgozik azon, hogy a lehető legjobb csomagot tudja ajánlani az idei szezon pontkirály-jelöltjéért a Washington Wizardsnak. Adrian Wojnarowski információi szerint azonban a Wizards egyelőre nem is gondol arra, hogy elcserélje Bealt és újjáépítse a csapatát, illetve ő úgy tudja, hogy Beal sem jelzett semmi olyat, hogy szeretne elmenni - szereti a várost, a csapatot, sokat tett érte és most is keményen dolgozik a sikerekért, egyelőre nem akarja, hogy elcseréljék. Azt persze Wojnarowski is hozzátette, hogy minden csapat napról napra figyeli az eseményeket és vár a megfelelő pillanatra, hogy felkeresse a Washingtont egy jó ajánlattal, mert Beal gyakorlatilag bárhova jól illeszkedik - a klub azonban egyelőre úgy gondolkodik, hogy haladjunk előre, Beal köré kell építeni a csapatot. 

Alex Lasry, a Milwaukee Bucks vezetője (a társtulajdonos Marc Lasry fia) megkapta a koronavírus ellenszerét - a dolog érdekessége, hogy mindössze 33 éves és egyelőre nem őt kellett volna beoltani a vakcinával. Lasry azt tweetelte, hogy egy idősotthonban maradtak plusz adagok, az egyik rokona ott dolgozik és szólt neki, hogy van lehetőség az oltásra - mivel a felesége terhes, ezért úgy gondolta, hogy él a lehetőséggel és nem hagyja elpazarolni a másra már fel nem használható vakcinát.

A végére pedig még egy bulvárhír: Donovan Mitchell megkapta az NBA Cares díjat, amit azért osztanak ki, hogy valaki a pályán kívül mennyire segíti a közösségét, mennyit adományoz, mennyit tesz a társadalom számára fontos dolgokért. Mitchell egyrészt 12 millió dollárt adományozott a Greenwich Country Day Schoolnak, ahol és a testvére is tanult, édesanyja pedig tanított, ezen felül pedig aktívan részt vett az egyenlőségért folyó harcban, a mindenkinek kijáró igazságért való küzdelemben. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus