Hírmorzsák 2021-02-04 (10:15)

Nincs új koronavírusos eset a ligában. Kevon Looney legalább 2 hetet kihagy. Kevin Love megkezdte az egyéni edzéseket. Az amerikai válogatott Las Vegasban edzőtáborozhat. Ben Simmons az ausztrál válogatott bő keretében. Jared Dudley könyvet írt, Paul George is szerepet kapott benne. Rudy Gobert arról a beszélgetéséről mesélt, amit ő és Donovan Mitchell folytatott le tavaly. Kevin Durant szerint alulértékelt James Harden védekezése. Alekszej Pokhusevszki a G Ligában. Frank Mason a Magicnél.

Kezdjük a nap legfontosabb hírével: elsőként Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy az elmúlt héten 482 játékost teszteltek koronavírusra, és nem született pozitív teszt. Az elmúlt két hétben is csak egyetlen játékos lett pozitív, míg az azt megelőző két hétben még 27 volt ez a szám. Jelenleg 5 játékos hiányzik csapatától az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt: Karl-Anthony Towns, Jonas Valanciunas, Grayson Allen, Dario Saric és Terrance Ferguson, továbbá Juancho Hernangomez sem tért vissza a kényszerű kihagyása óta, de ő már játszhatna.

A Golden State Warriors magasembere, Kevon Looney bokasérülést szenvedett, ami miatt legalább 2 hetet kihagy. Steve Kerr hatalmas veszteségről beszélt a kiesése után, mert nagyon keményen dolgozott, nagyon jól játszott. Miután James Wiseman és Marquese Chriss is maródi, Draymond Green, Eric Paschall és a two-way szerződéssel rendelkező Juan Toscano-Anderson kaphat szerepet centerben, utóbbi két játékosra jóval nagyobb teher hárulhat a következő időszakban, mint eddig.

Kevin Love megkezdte az egyéni edzésmunkákat, miután vádlisérülést szenvedett a szezon legelején. A Cleveland Cavaliers közleménye alapján napról-napra fogják őt felülvizsgálni, hogy mikor vehet részt a csapattal közös munkában, arról viszont nem tájékoztattak, hogy várhatóan mikor térhet vissza a pályára.

A Team USA Las Vegasban, egy buborékon belül edzőtáborozhat az olimpia előtti felkészülés jegyében, és akár Spanyolország és Ausztrália válogatottja is csatlakozhat hozzájuk, hogy felkészülési mérkőzéseket tudjanak játszani. A buborék még a rájátszás alatt, a július 4-ei héten nyithatná meg a kapuit a játékosok előtt. Szintén az Egyesült Államok csapatához kapcsolódó hír, hogy az Amerikai Olimpiai Bizottságnál és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is kérvényezték, hogy változtassanak azon, hogy meddig kell nevezniük a keretet, és ezt a kérvényt a FIBA illetékesei is megkapták.

Szintén az ötkarikás játékokhoz tartozik, hogy Ausztrália kihirdette a 24 fős, bő keretét, és Ben Simmons is helyet kapott benne. Simmons még egyetlen jelentős nemzetközi tornán sem képviselte hazáját. Mellette egy egész sor NBA-játékos helyet kapott a meghívottak között, így Patty Mills, Aron Baynes, Matthew Dellavedova, Joe Ingles, Dante Exum, Josh Green, Ryan Broekhoff, Thon Maker, és Matisse Thybulle is, továbbá a ligában még lehetőséget nem kapó Will Magnay is, akit tavaly választott ki a New Orleans Pelicans, de eddig csak a G Ligában kapott lehetőséget.

Jared Dudley publikált egy 42 oldalas „könyvet”, amiben alapvetően arról ír, hogy milyen volt a pandémia alatt a buborékban megnyerni a bajnoki címet. Ebben a kiadványban szóba került Paul George is, akiről úgy gondolja, hogy tiszteletlen azzal, hogy magát egy szintre helyezi LeBron James és Anthony Davis kettősével, mert ő még nem nyert semmit. Szerinte az rendben van, ha Kawhi Leonard mond hasonlót, mert ő nyert már, és az is érthető, ha Patrick Beverley mindenfélét beszél, mert ő ebből eteti a családját, de az, hogy George ezt tette, motiválja őket. Dudley megkapta a kérdést, hogy őt mi jogosítja fel arra, hogy megszólja a Clippers játékosát, mivel ő csak egy kiegészítő, míg George All-Star. 14 évet lehúzott a ligában, pályára lépett 900 meccsen, több mint 25 Hall of Famer csapattársa volt, úgy gondolja, hogy sok mindent letett az asztalra. Ma hajnalban a másik érintettet is megkérdezték a könyvről, mire George udvariasan csak annyit felelt, hogy Isten áldjon, Jared Dudley. Nem tudja, hogy mi ez, csak azt, hogy Dudley szereti mindhol bedobni az ő nevét.

Rudy Gobert arról a beszélgetéséről mesélt, amit ő és Donovan Mitchell folytatott le azt követően, hogy tavaly márciusban leállt a liga, és előtte pár nappal a center felelőtlenül viselkedett a koronavírussal kapcsolatban. Őszintén beszéltek egymással, és miután mindketten elmondták egymásnak az összes gondolatukat, Gobert biztos volt benne, hogy tovább tudnak lépni az eseten. Először négyszemközt beszéltek, majd egyre több cikk jelent meg, és ekkor úgy gondolta, hogy meg kell ezt beszélni az egész csapattal is, mert az nem segít őket, ha a média folyamatosan róluk írogat. Úgy gondolja, hogy ezt követően tovább tudtak lépni, és ez is segíti őket a növekedésben.

Kevin Durant régi-új csapattársáról, James Hardenről nyilatkozott, aki szerinte alulértékelt védő. Újoncként, amikor csere volt, rendre az ellenfél legjobb cseréjét kellett őriznie, úgyhogy tudja, hogy mit kell csinálnia védőoldalon. Miután Houstonba került, akkora szerepe lett támadásban, hogy kompromisszumokat kellett kötnie, és ennek a védekezése látta kárát, de mindig is jó volt labdaszerzések terén, valamint pozíciós védekezésben, kiválóan tudja használni az erejét. Azért gondolja, hogy alulértékelt Harden védekezése, mert ha arra kérnék, hogy fogjon meg valakit, akkor menne és tenné a dolgát. Steve Nash is egyetért ezzel, aki úgy gondolja, hogy védekezésben is kamatoztatni tudja a játékintelligenciáját. Nagyon jól olvassa, érti mindazt, ami a pályának ezen az oldalán történik.

Az Oklahoma City Thunder leküldi a G Ligába Alekszej Pokhusevszkit, hogy részt tudjon venni a fejlesztőliga buborékjában. A 2020-as draft 17. választottja mellett Ty Jerome, valamint a two-way szerződéssel rendelkező Moses Brown és Josh Hall is vele tart, így 11 egészséges játékossal marad a Thunder. Mark Daigneault edző úgy gondolja, hogy minden újoncnak mély víz az NBA, különösen egy olyan fiatal valakinek, mint Pokhusevszki. Még csak most próbálja megtanulni, hogyan működjön a ligában, próbálja felvenni a sebességet, keménységet.

A végére pedig Frank Mason maradt, aki two-way szerződést írt alá az Orlando Magic csapatával. Mason tavaly 9 mérkőzésen lépett pályára a Milwaukee Bucks csapatában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus