Hírmorzsák 2021-03-15 (11:00)

Hamarosan visszatérhet CJ McCullom. Billy Donovan felforgatta a Bulls kezdőjét, Coby White higgadtan vette ezt tudomásul. A Pelicans játékosok egy része már megkapta a koronavírus elleni védőoltást. RJ Barrett igyekszik stabilabb teljesítményt nyújtani. Kawhi Leonard kissé kifakadt a New Orleans elleni vereséget követően. Anthony Edwards lett a Minnesota történetének legfiatalabb kosarasa, aki harminc pontnál többet dobott egy mérkőzésen. Klay Thompson fejben már készen áll a játékra. Rajtol a March Madness.

A Porland kiválósága CJ McCollum január közepe óta nem lépett pályára, miután egy kisebb hajszálrepedést találtak a bal lábában. Emellett egy talpficam is hátráltatta, ezek következtében pedig február végére prognosztizálták a visszatérését, ami sajnos nem valósulhatott meg, felépülése elhúzódott. A The Athletic értesülései szerint ellenben most már olyannyira kedvező a szituáció, hogy a tervek szerint a jövő héten már játszhat, ezt erősítették meg azok a hírek is, miszerint március 12-én, pénteken már teljes értékű edzésmunkát végzett, az öt-öt elleni játékból is kivéve a részét. McCullom az idei szezonban eleddig mérkőzésenként 26,7 pontot és 5 gólpasszt átlagol.

Billy Donovan a Chicago vezetőedzője továbbra sem elégedett csapata teljesítményével, így jelentős változásokat eszközölt a kezdő ötösben. Coby White és Wendell Carter Jr. duója került ki onnan, a helyükre Tomas Satoransky és Thaddeus Young lépett. „Amennyiben csak a mérkőzések első hat percének statisztikai adatait nézzük, akkor a liga legrosszabb csapata vagyunk, ezen pedig változtatnunk kell” - mondta Donovan mester a miértre válaszolva.

Maradva ennél a témánál, az újságírók Coby White-ot faggatták a kialakult helyzetről, a Bulls irányítója pedig higgadtan válaszolt a kérdésekre. „Amennyiben kell, úgy áldozatot hozok a csapatért. Nem aggódom a rotációban elfoglalt helyem miatt, konzisztensebb teljesítményt kell nyújtanunk - nyilatkozta a Toronto elleni győztes meccset követően White, aki a padról érkezve 13 ponttal, 4 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt.

A New Orleans több játékosa és munkatársa is megkapta a koronavírus elleni oltás első adagját, számolt be róla a Pelicans sajtósa. A minap ugyanis John Bel Edwards Louisiana állam kormányzója kiterjesztette az oltást felvevők körét a tizenhat évesnél idősebb, de egészséges lakosokra, az NBA csapat pedig támogatja az egészségügyi szervek erőfeszítéseit, így többen is felvették azt. A liga számos klubja élénken érdeklődik az oltások mikéntjéről, példának okán a Dallas Mavericks szinte már mindent leszervezett, már csak a jóváhagyásra vár.

A New York fiatal ásza, RJ Barrett még március 13-án az Oklahoma ellenében bemutatott káprázatos, 32 pontos karriercsúcsa után került a címlapokra, pláne azt követően, hogy sorozatban ez volt a harmadik olyan mérkőzése, amikor legalább húsz pontot szerzett. „Igyekszem következetesebbé válni. Fontos, hogy stabilabb játékot nyújtsak, ezzel is segítve a csapattársaim. Próbálok minden apróságra odafigyelni, és napról-napra jobb játékossá válni - így Barrett, aki a hírek szerint az All-Star szünetben rengeteg időt töltött edzéssel, dolgozva a dobásain.

Ugyancsak a következetesség szót használta a Clippers vezére Kawhi Leonard a Los Angeles-iek New Orleansban elszenvedett, fájó 135-115-ös veresége után. „Ez egy nagyon aggasztó helyzet. Amennyiben valami nagy dolgot szeretnénk elérni ebben a szezonban, akkor muszáj következetesebbé válnunk. Tudod, ezt csinálják azok a csapatok, akik vezetik a keleti és a nyugati konferenciát. Fel kell vennünk azokat a szokásokat, amik győztessé tesznek minket, egyben megalapozzák az idény hátralevő részének a sikereit” - vélekedett kissé ingerületen Leonard a lefújást követően.

Mindössze tizenkilenc évesen és 221 naposan Anthony Edwards lett a Minnesota csapatának legfiatalabb játékosa, aki egy mérkőzésen eljutott legalább harminc pontig. „Nem számított, hogy miképp kezdtem ezt a meccset, éreztem, hogy jó formában vagyok. Az utolsó negyedben csak annyit mondtam a srácoknak, hogy passzolják nekem a labdát, és álljanak el az utamból” - ecsetelte a történteket a 2020-as draft első választottja, aki szemlátomást egyre inkább felveszi a liga ritmusát, s míg az idény első felében leginkább a megilletődöttség tükröződött róla, addig az elmúlt hetekben már könnyed magabiztossággal támadja a gyűrűt.

Klay Thompson a Golden State swingmanje elismerte, hogy a 2020-as volt pályafutása legrosszabb éve, egyben reméli, hogy száz százalékosan készen fog állni a 2021/2022-es idény rajtjára. A Warriors kosarasa a 2020. november 18-án elszenvedett Achilles-ín sérülése óta először adott hosszabb interjút, amelyben taglalta a rehabilitáció mikéntjét valamint azt, hogy mentálisan hogyan éli meg azt a tényt, hogy 2019. június 13-a óta nem lépett pályára az NBA-ben – mint arra emlékezhetünk a kálváriája a Toronto elleni nagydöntő hatodik mérkőzésén kezdődött, miután ACL-szakadása lett. „Valószínűleg a 2020-as volt életem legrosszabb éve. Jó érzés itt lenni, és részt venni ezen a videókonferencián. A gyökereim a Golden State csapatához kapcsolnak, itt mindig szeretettel fogadnak. Nem elég, hogy másodszor is megsérültem, még felütötte a fejét a koronavírus is. Nagyon nehéz volt ez az esztendő, elvesztettem Mary nagymamám, elszakadt az Achilles-ínam és meghalt Kobe, aki azóta is nap, mint nap az eszembe jut. Várom, hogy újra játszhassak” - így Thompson az interjú során.

A végére pedig egy kis NCAA. A minap kialakult az egyetemi bajnokság legmagasabb divíziójának hatvannyolc fős rájátszása, melyet egy indianapolisi buborékban rendeznek meg. Nyugaton a papírformának megfelelően a Gonzaga Bulldogs (26-0) szerezte meg az egyes kiemelést, amely csapat a liga történetének ötödik olyan programja, amely veretlenül jutott el az utószezonig, ez legutóbb a Kentucky Wildcatsnek sikerült még 2015-ben. Keleten a Michigan Woverines (20-4), délen a Baylor Bears (22-2), míg a középnyugaton az Illinois Fighting Illini (23-6) lett az első számú Final Four várományos. A March Madness március 18-án kezdődik, míg a döntőre április 5-én kerül sor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus