Hírmorzsák 2021-03-16 (11:30)

Steph Curry megint kiakadt a csapatára, szerinte nem hajtanak elég keményen és nem veszik eléggé magukra a vereségeket, vagy azt, ahogyan játszanak. Steve Kerr is egyetértett vele, szerinte csak Curry az, aki stabilan teljesít, ezért állnak 20-20-ra. Kawhi Leonard szezoncsúcsot döntött a back-to-back második felén - fáradt volt, de nagyon nyerni akart. CJ McCollum két hónap után visszatérhet hajnalban. Marvin Bagley kéztörést szenvedett. Julius Randle nem akarja kommentálni a hajnali eseményeket - Kyrie Irving tényleg faultolni indult, de aztán meggondolta magát. A játékosok érezték a Nets-Knicks presztízsét. Giannis megelőzte KAJ-t.

Ma hajnalban Steph Curry lett a Golden State Warriors örökranglistájának első helyezettje a gólpasszokat tekintve -  Guy Rodgerst taszította le a virtuális trónról. Curry ennek persze örült, de mivel csapata nagyon simán kikapott a Los Angeles Lakerstől, összességében feldúlt volt a találkozót követően: azt mondta, hogy most már elege van az ilyen mérkőzésekből. Úgy fogalmazott, hogy a csapatnak rosszul kell éreznie magát az ehhez hasonló vereségek után, mert rendkívül kínosak és egyszerűen nem kaphatnak ki így - a vereség benne van, de nem ebben a formában. Hozzátette, hogy sokkal érzékenyebbnek kell lenniük a játékukra, büszkességgel kell kezelniük azt, hogy mit mutatnak a pályán, nem tehetik meg, hogy ilyen kiütéses vereségekbe néznek bele újra és újra.

Azt is mondta, hogy nincs meg a győztes mentalitás, a győztes viselkedés a csapatnál, ezen pedig sürgősen változtatniuk kell - mint ismert, egy nappal korábban parádés játékkal megverték a Jazzt, majd back-to-back szinte rájuk sem lehetett ismerni. Ebben egyetértett vele Steve Kerr vezetőedző is, aki szerint ez a back-to-back nagyon sok szempontból definiálta a mostani csapatukat. Mint mondta, túlságosan hullámzóak, oka van annak, hogy 50%-on állnak és pedig az, hogy képtelenek stabilan odafigyelni és koncentráltan, elkötelezetten játszani - a Jazz ellen mindent beleadtak védekezésben, alig egy nappal később pedig nyoma sem volt mindennek. Kerr azt is elárulta, hogy szerinte Curryn kívül senki nincs a keretben, aki stabilan hozza, amit tud, így pedig nem lehet győzelmi sorozatokat építeni, hanem folytatódik a hullámzás - magasan van a plafonjuk, ezt megmutatták, de túl sokszor zuhannak vissza a padlóra.

Curry egyébként nemrég a Clippers elleni meccsen is kiakadt a csapatra és most is megkérdezték erről: mint mondta, próbál valami olyasmit mondani a többieknek, amit nem szajkózott egész évben, de nem nagyon van már ilyen. Szerinte egyszerűen úgy kellene lesétálniuk a pályáról minden meccs után, hogy alig bírnak mozogni, akkorát küzdöttek, de most nem ez a helyzet - hogy miért nem tudják ezt folyamatosan megcsinálni, azt ő sem tudja, de muszáj, hogy elérjék ezt. 

Itt említsük meg Kawhi Leonard és a Clippers helyzetét, mert a LAC éppen egy nappal korábban kapott ki csúnyán, amely után Leonard is kikelt kicsit magából és szinte pontosan ugyanazt mondta el a saját csapatáról, mint most Curry a Golden State-ről. Leonard másnap a back-to-back második felén nem csak hogy játszott (ami a 2016-2017-es szezonja óta nem fordult elő, de idén már negyedszer is), de szezoncsúcsot jelentő 40 percet töltött a pályán - mint mondta, fizikálisan fáradt volt, de nagyon-nagyon meg akarta nyerni a rangadójukat Dallasban, úgyhogy nem akart pihenni. A Clippers egyébként érdekes módon 7-0-ra áll a back-to-backek második felén ebben a szezonban. 

Szintén érdekes sztori volt hajnalról, hogy Julius Randle mennyire kiakadt, amikor lépéshiba miatt elvették tőle az egyenlítőnek szánt dobás lehetőségét a Nets elleni rangadón. Randle kicsit lenyugodott az interjúkig és ott azt mondta, hogy nem akar beszélni erről az egészről, rendkívül frusztráló számára, de jobb, ha nem kommentál semmit - tudta, hogy Kyrie Irving faultolni akar, próbált nála gyorsabb lenni, aztán történt, ami történt. Irvinget is megkérdezték, ő azt mondta, hogy valóban a gyors fault volt a terv, de aztán meggondolta magát, mert látta, hogy Randle beleáll a triplába és úgy érezte, hogy oda tud nyúlni, legalább megzavarni, ez pedig sikerült is. 

Egyébként mindkét fél arról beszélt, hogy érezhető volt a Nets-Knicks rivalizálás, a csökkent számú nézők részéről is jött a feszültség és talán ez jött ki itt a végén is - Irving és James Harden is külön kiemelte, hogy belekóstolhattak a New York-i csatába, bár Irving szerint ő itt él, innen származik, itt van a családja, úgyhog neki ez kicsit más, mint Hardennek.

Folytassuk egy jó hírrel, ugyanis január 16-a, vagyis kéthónapos kihagyás után újra rendelkezésre áll a Portland Trail Blazersnél CJ McCollum, a hátvéd holnap hajnalban, a New Orleans ellen visszatérhet a parkettre. McCollum a sérülése előtt talá pályafutása legjobb formáját futotta és még Damian Lillardnél is hatékonyabbnak tűnt, de nyilván a hosszú kihagyás és a lábtörés után idő kell neki, amíg felépül - közben Jusuf Nurkic is közelít a visszatéréshez, de ő ezt most még nem teheti meg.

Rossz hír viszont, hogy Marvin Bagley III kéztörést szenvedett a Kingsnél, de nála még nem tudni, hogy pontosan mikor térhet vissza - az egész csapat nagyon sajnálja az esetet, mert Bagley rengeteget dolgozott a korábbi sérülései után, hogy újra megfelelő szinten teljesíthessen.

A végére pedig Giannis Antetokounmpo maradt, aki sorozatban harmadik meccsén is tripla-duplát ért el, ezzel Russell Westbrook és Jimmy Butler után ő lett a harmadik ebben a szezonban, aki képes volt egy ilyen szériára. Egyúttal összerakta pályafutása hetedik 30 pontos TD-jét is, amellyel megelőzte Kareem Abdul-Jabbart és ezen a téren immár ő a Bucks történetének legjobbja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus