Hírmorzsák 2021-03-17 (11:00)

Tobias Harrist motiválja, hogy nem lett All-Star. Visszatérhetnek a Raptors hiányzói. LaMelo Ball minden meccshez ugyanúgy áll. LeBron James résztulajdonos lett a Boston Red Sox csapatában. Jared Dudley MCL szakadást szenvedett, de nem műtteti meg magát. Kevin Durant még legalább egy-két hetet kihagy. Karl-Anthony Towns szerint jó döntés volt Anthony Edwards draftolása. Brad Stevens iránt érdeklődik az Indiana Hoosiers. Cserepletykák a ligából.

A Philadelphia 76ers nagy csatában gyűrte le a New York Knicks csapatát. A mérkőzés hajrájában egyik kosara után Tobias Harris azt üvöltötte Reggie Bullock arcába, hogy „All-Star vagyok!”, és erről kérdezték a találkozót követően. A játékos megerősítette, hogy valóban ezt mondta, és ez annak szólt, hogy magában és a szurkolókban is megerősítse, hogy ezen a szinten játszik, és képes nagy játékokat végrehajtani. Igyekszik több mindenből motivációt nyerni, és ez az egyik ilyen, hogy nem választották ki. Harris arról is beszélt, hogy új kihívás számukra huzamosabb ideig Joel Embiid nélkül játszani, de állnak elébe, mert tudja, hogy mennyire jó csapatuk van. Külön motiválta, hogy Embiid a születésnapját ünnepelte, és azt akarta, hogy nyugodtan ehesse a tortáját, és ne kelljen háborognia a mérkőzés eredménye miatt.

Ben Simmons elmondta, hogy csapattársa nagyon dühös volt emiatt, és szerinte is meg kellett volna hívni őt is a gálára. Úgy gondolja, hogy az emberek természetesnek veszik, hogy mennyire tehetséges Harris, és ha más csapatban játszana, akkor a számai is olyanok lennének, mint sok más All-Star játékosé. Végül így alakult, és számukra ő egy All-Star játékos, aki képes kosarakat szerezni és előlépni a fontos pillanatokban. Doc Rivers szerint is egyértelmű, hogy Harris ezen a szinten játszik, és az egyértelmű, hogy most az is motiválja őt, hogy mellőzték. Mindenki megérdemelte a meghívást, aki ott volt, de játékosa is azon a szinten teljesít, és egyetért vele, miszerint ki kellett volna választani őt is.

Jó hír a Toronto Raptors háza tájáról, hogy Fred VanVleet, Pascal Siakam, Malachi Flynn és Patrick McCaw is visszatérhetett az edzéshez, miután több mint két hetet kihagytak a koronavírus miatt. Siakam, Flynn és McCaw játékára akár már a ma esti, Detroit Pistons elleni találkozón is van esély, míg VanVleet, valamint a tegnapi edzést még kihagyni kényszerülő OG Anunoby visszatérése inkább a pénteki, Utah Jazz elleni találkozóra várható.

VanVleet nyilatkozott az elmúlt időszak tapasztalatairól: senkinek sem kívánja ezt, most itt van, él, lélegzik, és tudja, hogy nagyon sokan nem élik túl a koronavírust. A gondolatai azoknak a családjaival van, akik nem voltak olyan szerencsések, mint ő. Mindenki számára nehéz időszak volt ez, azoknak is, akik játszottak, és nélkülük küzdöttek a pályán. Számára néhány nap nagyon kemény volt, amikor tünetek is jelentkeztek nála. Hálás, hogy vissza tudott térni, mert már el is felejtette, hogy mennyire szereti a játékot, a kosárlabdát, az edzőteremben lenni.

LaMelo Ball először léphet pályára LeBron James ellen, amivel kapcsolatban elmondta, hogy ez nem jelent számára külön motivációt, mert minden meccshez ugyanúgy áll, vagyis megpróbál nyerni. Máshogy nőtt fel, mint a többség, ilyen szempontból nem volt annyira rácsavarodva annyira az NBA-re, és az ő kosaras példaképe az apja volt. Kihangsúlyozta, hogy ez nem James ellen szól, és klassz lesz a Lakers sztárja ellen játszani, de ellenféltől függetlenül igyekszik ugyanúgy koncentrálni.

Ha már szóba került James, folytassuk is vele, ugyanis részesedést szerzett a Boston Red Sox csapatában. Mint ismert, a Fenway Sports Group (FSG) a baseballcsapat többségi tulajdonosa, akikkel szoros kapcsolatot ápol James, rajtuk keresztül lett a Liverpool focicsapatának is a résztulajdonosa néhány évvel ezelőtt. Arról nincs információ, hogy mekkora részesedést szerzett a Red Soxban, azt viszont elmondta, hogy nagyon sokat jelent számára, hogy ő, valamint partnere, Maverick Carter lehetnek a csapat történetének első színesbőrű tulajdonosai. Az ilyesmi reményt adhat másoknak is, hogy eljuthatnak ilyen magas pozíciókba.

A Los Angeles Lakershez kapcsolódó hír, hogy Jared Dudley MCL szakadást szenvedett, ugyanakkor a tervek szerint nem műtteti meg a sérült testrészt, mivel az minimum 4-6 hónapos kihagyást jelentene számára. Dudley úgy számol, hogy a beavatkozás nélküli kezelésekkel esélye lehet arra, hogy visszatérjen a rájátszásra.

Kevin Durant további kihagyásra számíthat, Shams Charania (The Athletic) úgy tudja, hogy a Brooklyn Nets sztárja még legalább egy-két hetet kihagy.

Karl-Anthony Towns megvédte azt a döntést, hogy a Minnesota Timberwolves a tavalyi drafton Anthony Edwardsra csapott le az 1/1-es választási joggal, szerinte számukra ez volt a megfelelő döntés, és szeretné, ha ez mindenki számára tiszta lenne. Ugyanehhez a témakörhöz tartozik, hogy Ramona Shelburne arról beszélt egy podcastben, hogy a Golden State Warriors listáján is előrébb volt Edwards, mint LaMelo Ball, ugyanakkor boldogok voltak azzal, hogy Wisemant húzhatták, mert az 1/1-gyel is őt választották volna.

Brad Stevens számára nagyon sokat jelent, hogy az éppen edzőt kereső Indiana Hoosiers egyetemi csapatánál szóba került a neve, mert nagyon sok a barátja Indianában, az apja még most is ott él, és az otthona legjelentősebb egyeteméről van szó. Ő most ugyanakkor a Boston Celtics edzője, és ez egy fantasztikus lehetőség, egy fantasztikus kihívás az élete elmúlt 8 évében, és ezért nagyon hálás.

Bő egy hét múlva, március 25-én zárul a cserepiac, így érthető, hogy egyre több pletyka lát napvilágot. Tim Bontemps (ESPN) egy nem megnevezett, nyugati konferenciában dolgozó csapatvezetővel beszélt, aki úgy gondolja, hogy egy unalmas deadline következik, amiben nagyrészt kiegészítő szerepet betöltő játékosok válthatnak csak csapatot. Fred Katz (The Athletic) például azt a híresztelést ismét megerősítette, miszerint a Washington Wizards nem hallgat meg ajánlatot Bradley Bealért.

Chris Mannix (Sports Illustrated) egy hosszabb cikkben értekezett több érdekes kérdésről is. Információi alapján a Miami Heat érdeklődik LaMarcus Aldridge iránt, ugyanakkor az nem valószínű, hogy összeraknak érte egy csomagot, inkább abban reménykednek, hogy a cserehatáridő után kivásárolja őt a San Antonio Spurs. A Boston Celtics hiába tudná őt befogadni a 28,5 milliós cserekivételével, nem érdeklődnek Aldridge iránt, továbbra is inkább Harrison Barnes felé kacsingatnak, ugyanakkor annak is reális az esélye, hogy csak nyáron, a szabadügynökpiac nyitása után használják fel a kivételüket. A Celticshez tartozik, hogy a minap Shams Charania arról írt, hogy John Collins is a kívánságlistájukon van, akiért az Atlanta Hawks fiatal tehetséget és/vagy első körös draftjogot vár cserébe.

Szintén Charania számolt be arról, hogy az Orlando Magic nyitott Aaron Gordon elcserélésére, aki iránt többek között a Minnesota Timberwolves és a Portland Trail Blazers mutat érdeklődést, míg Jake Fischer (Bleacher Report) információi alapján a kalapban van a Houston Rockets, a Dallas Mavericks, a Denver Nuggets és a Golden State Warriors is. Ezzel egybevág, hogy Mannix szerint csak Jonathan Isaac és Markelle Fultz számít érinthetetlennek náluk, Evan Fournier is eladó Gordon mellett, ahogyan Nikola Vucsevicsért is meghallgatják az ajánlatokat. A Magic irányítót szerezne a piacról, kiszemeltjeik között szerepel Ricky Rubio, ahogyan az is felmerült, hogy bepróbálkoznak a Celticsnél Kemba Walkerért, hogy Steve Clifford ismét a korábbi játékosával dolgozhasson, de ez a szál nem tűnik reálisnak, már csak azért sem, mert jelenleg nincs túl nagy mélysége a Celticsnek irányító poszton.

Ahogyan a Magic, úgy a Los Angeles Clippers is irányítóra vadászhat, és náluk is felmerült Ricky Rubio neve, a Charlotte Hornetsben kiváló idényt futó Terry Rozier helyzetét is figyelik, de reálisabb célpont lehet George Hill az Oklahoma City Thunderből. Az OKC nemcsak Hillt árulja, hanem azt a Trevor Arizát is, aki tavaly március óta nem lépett pályára, ennek ellenére többen is érdeklődnek iránta, köztük a Heat, legalábbis Kevin O’Connor (The Ringer) információi alapján. Mannix Al Horford helyzetére is rávilágított, miszerint a Thunder nincs rákényszerülve arra, hogy mindenképpen elcseréljék őt, ezért csak akkor válnak meg tőle, ha értéket kapnak érte.

A már többször említett Charania információi alapján a New York Knicks egyre nagyobb érdeklődést mutat Andre Drummond iránt, és arra is hajlanak, hogy többéves szerződést kössenek majd vele, amint erre lehetőségük nyílik. Amennyiben a játékost kivásárolja a Cleveland Cavaliers, a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets mutatkozik a két fő esélyesnek a megszerzésére, de a Knicks a jelentős sapka alatti helyének köszönhetően sokkal könnyebben tud akár cserélni is érte.

J. Michael (Indianapolis Star) arról számolt be, hogy az Indiana Pacers ugyan nem árulja aktívan Myles Turnert, mégis jelentős az érdeklődés iránta. Információi szerint a New York Knicks, a Los Angeles Lakers, a Los Angeles Clippers, a Charlotte Hornets és a New Orleans Pelicans is jelezte már érdeklődését a Pacers irányába.

A végére pedig a Philadelphia 76ers maradt, akik várhatóan rendes szerződést fognak csinálni valamikor Paul Reed two-way megállapodásából, legalábbis Shams Charania információi alapján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus