Hírmorzsák 2021-04-11 (11:15)

Anthony Davis és LeBron James is közeledik a visszatéréshez. Andre Drummond dicsérte a társait. Zach Zarba elmondta, miért állították ki Kyrie Irving és Dennis Schröder kettősét. Közel áll a tulajdonosváltáshoz a Timberwolves. Donovan Mitchellt feltüzelte, hogy Joe Ingles mérges lett. James Wiseman térdsérülést szenvedett, Kelly Oubre Jr. csuklósérülése nem súlyos. Gabriel Deck 4 éves szerződést kaphatott a Thundernél. Cade Cunningham ügynököt választott, Scottie Pippen Jr. bejelentkezett a draftra.

Ahogyan arról reggel is beszámoltunk, Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Anthony Davis 10-14 napon belül, LeBron James pedig körülbelül 3 hét múlva térhet vissza a Los Angeles Lakersnél.

Ugyancsak a Lakershez tartozik, hogy a játéknap rangadóján 126-101-re nyertek a Brooklyn Nets otthonában. A találkozó a 3. negyedben kiállított Kyrie Irving és Dennis Schröder mellett Andre Drummond számára is emlékezetesre sikerült, aki 20 pontjával és 11 lepattanójával az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta új csapatában. A találkozót követően mégsem erről beszélt, hanem azt emelte ki, hogy hatalmas tanulság volt a számára ez az összecsapás, mert most igazán megtapasztalhatta, hogy milyen sok kemény játékosból áll a Lakers kerete, akik attól függetlenül küzdenek, hogy éppen kik állnak ott a pálya másik oldalán. Azzal sem foglalkoznak, hogy ki mennyi lehetőséget kap, mindenki ugyanúgy odateszi magát, a játékot is élvezik, és a hajnali győzelmük során is jól érezték magukat.

Irving és Schröder kiállítása kapcsán csak a Lakers irányítója osztotta meg a véleményét, Irving ugyanis nem állt szóba a riporterekkel. Schröder szerint teljesen fölösleges volt kiállítani őket, és nem is igazán érti, hogy ő mit tett, amiért kiküldték. Csak az számít, hogy nem folytathatta a játékot, és hogy cserbenhagyta a csapatát, társaitól pedig bocsánatot is kért emiatt. A mérkőzés fő játékvezetője, Zach Zarba elmondta a találkozó után, hogy mi is történt: miután mindketten megkapták az első technikai figyelmeztetésüket, figyelmeztették őket, hogy lépjenek tovább az esettől, Irving ugyanakkor nem hagyta abba az eset vitatását, ezért megkapta a második technikaiját is. Schröder ezt követően gúnyosan integetett a Nets kiállított irányítójának, amiért a német játékos is megkapta a második technikaiját.

A már említett Adrian Wojnarowski számolt arról is, hogy az évek óta tartó huzavona után végre megtörténhet a tulajdonosváltás a Minnesota Timberwolvesnál. A csapatot az a befektetési csoport vásárolhatja meg, akiket Alex Rodriguez, az egykori kiváló baseballjátékos, valamint Marc Lore üzletember fémjelez, és mintegy 1,5 milliárd dollárt fizethetnek a Timberwolvesért, valamint a Minnesota Lynx csapataiért. A jelenlegi tulajdonos, Glen Taylor ugyanakkor két évig még megtartja a teljes hatáskörét, és csak 2023-ban vehetik át az új tulajok a csapatokat. Taylor azt szeretné, ha a Timberwolves maradna Minneapolisban, ugyanakkor rögtön megindultak a találgatások arról is, hogy a jövőben esetleg Seattlebe költözne a franchise, mivel Rodriguez szorosan kötődik a városhoz, játékoskarrierje első 6 évét az ottani Mariners színeiben töltötte el.

A Utah Jazz győzelme után Donovan Mitchell elmondta, hogy a Sacramento Kings egyik játékosa mondott valamit Joe Inglesnek, amire csapattársa olyan választ adott, amit régen hallott kosárpályán. Ez a reakció egészen feltüzelte őt, és ahogy Ingles bedühödött, ő is felhúzta magát, és úgy érzi, hogy ez jelentette a fordulópontot a mérkőzésen. Mitchell azt nem árulta el, hogy mi hangzott el a pályán, de láthatóan jó hatást gyakorolt rá, mivel a 42 pontjából 14-et a mérkőzés utolsó negyedében szerzett.

Ma hajnalban a Houston Rockets ellen térdsérülést szenvedett a Golden State Warriors centere, James Wiseman. A játékos hamarosan MRI vizsgálaton esik át, azt követően lehet majd többet tudni a sérülés súlyosságáról. A mérkőzés után Stephen Curry a reményét fejezte ki, hogy nem vészes a helyzet, és nem kell sokat kihagynia, de ő sem tud semmi konkrétumot. Steve Kerr viszont nem róla, hanem a hajnali meccset kihagyó Kelly Oubre Jr. állapotáról beszélt, aki még a Warriors előző, Washington Wizards elleni összecsapásán szedett össze egy kisebb csuklósérülést. Oubre jól van, day-to-day az állapota, hamarosan visszatérhet, de a csapat következő meccsén még közel sem biztos a játéka.

Több kisebb igazolás is történt az elmúlt 24 órában. Khem Birch lekerült a waiverről, és a várakozásoknak megfelelően a Toronto Raptorsnál folytatja. Az előző szezon vége óta csapat nélküli Anthony Tolliver 10 napos szerződést kapott a Philadelphia 76erstől. A szezon eddigi részét a Lakeland Magic G Ligás csapatában töltő Robert Franks az Orlando Magicnél ír alá 10 napra.

A spanyol AS arról számolt be, hogy Gabriel Deck milyen feltételek mellett írhatott alá az Oklahoma City Thundernél. Az újság szerint 4 éves szerződést köthetett az argentin játékos, évi 4 millió dollár értékben, ugyanakkor csak a most futó szezonra garantált a megállapodása, a következő évekre nem. A Real Madrid 1,5 millió euró (közülbelül 1,8 millió dollár) kivásárlási díjat kap, míg Deck időarányosan 1,1 millió eurót (körülbelül 1,3 millió dollárt) tehet zsebre a szezon végéig. A Thunder ezzel a szerződéssel elérte a fizetési minimumot is, ami állítólag szintén motiválta őket ennél az igazolásnál.

A végére pedig két, a 2021-es drafttal kapcsolatos hír maradt. Egyrészt az osztály egyik legnagyobb tehetségének tartott Cade Cunningham ügynököt fogadott, Jeff Schwartz és James Dunleavy fogják képviselni az érdekeit a jövőben. Másrészt Scottie Pippen Jr. is bejelentkezett a játékosbörzére, de megtartja azt a jogát, hogy visszaléphessen tőle, erről július 19-ig dönthet. Egyelőre kérdésesnek tűnik, hogy elkelhetne-e egyáltalán Scottie Pippen fia a drafton, jelenleg az ESPN Top 100-as listáján sem szerepel a neve.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus