Hírmorzsák: 2021-04-17 (11:00)

Bostonban folytatja a pályafutását Jabari Parker. Combhajlító izom sérüléssel bajlódik Damian Lillard. Julius Randle káprázatos mérkőzése. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza James Harden. Dwyane Wade a Utah Jazz résztulajdonosa lett. A Clippers egy újabb tíznapos szerződést adott DeMarcus Cousinsnak. Eltört Marc Gasol bal kezének kisujja. Evan Mobley is bejelentkezett az idei NBA draftra.

A Boston csapatában folytatja pályafutását a 2014-es NBA draft második választottja, Jabari Parker. A még mindig csak huszonhat esztendős sportoló profi karrierje nem kezdődött túlságosan jó előjelekkel, miután rögtön az első idényében ACL-szakadást szenvedett – mindössze 57 mérkőzés jutott neki -, majd 2017 februárjában összeszedett ebből még egyet, s habár abban a szezonban a sérülését megelőzően 20,1 pontos átlagot produkált, visszatérése után már csak kereste önmagát. Az elmúlt három évben négy különböző csapat – Chicago, Washington, Atlanta és Sacramento – színeiben is megfordult, ám az előző két esztendőben mindössze 44 mérkőzésen lépett pályára. A hírek szerint Parker egy két évre szóló megállapodást írt alá a Celtics vezetőségével, amely egyúttal megköszönte Mo Wagner munkáját, akit szabadlistára tettek.

Damian Lillard kihagyta a Portland San Antonio elleni mérkőzését, miután a jobb combhajlítójával bajlódik. Az igazat megvallva nem tudjuk, hogy mi történt, Damian már a csütörtöki edzésen mondta, hogy valami nincs rendben a lábával, és ez a probléma sajnos péntekre sem javult. Geoff Clark a csapat teljesítménydiagnosztikai szakembere is azt tanácsolta, hogy inkább pihentessük a Spurs ellenében. Egyelőre azt sem tudom biztosan, hogy a Charlotte Hornetsszel szemben bevethető lesz-e már?” - mondta az újságírók kérdéseire reagálva Terry Stotts vezetőedző.

Szombat reggelre Julius Randle káprázatos teljesítményétől volt hangos a Knicks háza tája, miután a New York-iak kiválósága 44 ponttal, 10 lepattanóval és 7 gólpasszal süllyesztette el a Dallas Mavericks csapatát. Akármennyire is hihetetlen, de ezzel a produkcióval a 2013/2014-es szezon és Carmelo Anthony óta Randle lett a klub első olyan játékosa, aki ugyanabban az idényben legalább két alkalommal eljutott negyven dobott pontig. Ezt tetőzve 1985. március 22-e után (Bernard King) az első olyan Knickerbocker, aki egy meccsen minimum 40 pontot 10 lepattanót és 5 gólpasszt tett le az asztalra.

Mint ismeretes szintén a combhajlítójával bajlódik James Harden, aki immáron tíz napja került az oldalvonal mellé. A minap Sean Marks a Brooklyn vezérigazgatója nyilatkozott a játékosa állapotáról. Jól halad Harden gyógyulása, de egyelőre nem tudjuk még azt megmondani, hogy mikor térhet vissza. Az egyértelmű, hogy szüksége lesz egy-két öt az öt elleni edzésre ahhoz, hogy biztossá válhasson a játéka” - így Marks, hozzátéve, hogy az MVP-jelölt kosaras most sem lazsál, folyamatosan dobóedzéseken vesz részt.

Az NBA háromszoros bajnoka, Dwyane Wade részesedést vásárolt a Utah Jazz csapatában, erősítette meg Ryan Smith többségi tulajdonos, aki azt is hozzátette, hogy a Miami egykori ikonja aktívan részt is kíván venni a franchise életében. Wade 2019-ben golfozás közben ismerkedett meg Smith-el, akivel hamar megtalálták a közös hangot, így utólag visszanézve pedig talán nem is véletlen, hogy a véleményfelmérő iparágban érdekelt Smith bevonta a Jazz tulajdonosi körébe. Ezzel egy újabb álmom vált valóra. Láttam, amikor Shaq részesedést vásárolt Sacramentóban, láttam Grant Hill befektetését Atlantában és jól ismerjük Jordan tulajdoni hányadát a Charlotte Hornets csapatában. Természetesen én örökre Heat maradok, de ez most az életem következő szakaszáról szól, Dwyane Wade-ről, mint üzletemberről, befektetőről, vállalkozóról” - nyilatkozta a tizenháromszoros All-Star a bejelentést követően. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a részesedése mekkora, ám az NBA-szabályai szerint ennek minimum 1%-nak kell lennie.

A Clippers egy újabb tíznapos kontraktust kínált DeMarcus Cousins számára. A magasember eleddig három mérkőzésen léphetett pályára a Clippers színeiben, melyek során meccsenként 9,6 perc alatt 6 ponttal és 3 lepattanóval segítette a csapatot. Eközben a Kings is adott még egy esélyt Damion Jones számára, aki ugyancsak aláírhatta a második tíznapos kontraktusát.

Eltört Marc Gasol bal kézfejének kisujja még a Lakers Boston Celtics elleni csütörtöki mérkőzésén. Az elmozdult porcrészt az egyik segédedző tette vissza, majd a spanyol center folytatta a játékot. Később a röntgenfelvételek mutatták ki, hogy nem úszta meg ilyen egyszerűen a dolgot, úgynevezett volárlemez-törést szenvedett. Ez a bal kezem, ezt az ujjamat pedig egyébként sem sokat használom a kosárlabdázás során, így nem hiszem, hogy túl nagy problémát jelentene ez a sérülés - zárta rövidre a történetet Gasol.

A USC egyetem freshman sztárja Evan Mobley is bejelentkezett az idei NBA draftra. A center 16,4 pontos és 8,7 lepattanós átlaggal zárta az idényt, mellyel kiérdemelte a Pac-12 konferencia Év Játékosa díját. Az előzetes rangsorok szerint, vélhetően az első három között le is csapnak majd rá, több szakértő is egyet ért abban, hogy komoly profi pályafutás várhat rá.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus