Hírmorzsák 2021-04-23 (13:30)

19 évesen elhunyt Terrence Clark, a következő draft egyik lottery pickjének várt játékosa. Anthony Davis visszatért és szerinte jobban játszott, mint ahogy azt előzetesen várta. Trae Young legalább két meccset kihagy. Kristaps Porzingis megsérült. Taurean Prince szezonja véget ért. Damion Lee 10-14 napig nem játszhat. 

Kezdjük egy szomorú hírrel: a Kentucky játékosa, Terrence Clark elhunyt egy Los Angeles környéki autóbalesetben. A rendőrség tájékoztatása szerint Clark édesanyjával ült az autóban, nagy sebességgel haladt és egy kereszteződésben áthajtott a piroson, majd ütközött egy másik autóval, amely éppen kanyarodott volna - kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Clarke mindenki szerint lottery pick lett volna, sőt, egyes ranglistákon már a top kettőbe tették. 

Pozitív hír, hogy ma hajnalban több mint kéthónapos kihagyás után újra mérkőzést játszhatott Anthony Davis. A Lakers magasembere egyelőre rozsdásnak tűnt, de a meccs után azt nyilatkozta, hogy nem is gondolt a sérülésére és egyáltalán nem hezitált egyetlen mozdulatnál sem - ő ezt jó jelnek veszi, nem félt semmitől, ez nem hátráltatta, nyilván nem volt még jó formában, de idővel ez is megjön majd. Hozzátette, hogy annyira nem érezte magának gyengének, mint ahogy előzetesen gondolta, tovább bírta erővel a vártnál, de nem mentek be a dobásai - jól érezte magát, bizakodó a folytatást illetően.

A társak is beszéltek erről, Kentavious Caldwell-Pope szerint nagyon hiányzott már nekik AD, aki azonnal éreztette is a jelenlétét, míg Andre Drummond örvendezett annak, hogy Davis mennyire megnyitotta neki a pályát - remekül is játszott a center, akiről Frank Vogel is elmondta, hogy Davisszel együtt más szintet fog majd hozni. Elsőre mindez jól nézett ki - egyelőre perclimiten marad Davis, de ha így javul, akkor nem sokáig.

Kristaps Porzingis ugyanezen (a Dallas-Lakers) meccsen viszont megsérült, a harmadik negyedben ment ki a bokája és egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi van vele. Rick Carlisle vezetőedző annyit mondott erről, hogy egyelőre nem biztosak a sérülés súlyosságában és nem zárja ki azt sem, hogy holnap este már játsszon a magasember - viszont hozzátette, hogy ez majd holnap reggel derül ki, amikor Porzingis felkel, mert a bokasérüléseknél általában akkor dől el, hogy mennyire "tartósak". 

Még egy érdekesség hajlanról: a Milwaukee Bucks simán nyerte a Philadelphia elleni rangadót, a csapatok pedig holnap este ugyanitt találkoznak. A Bucks már nagyon a playoffra készül a játékával, a rotációjával és Giannis Antetokounmpo el is mondta, hogy az ilyen jellegű csaták (három estén belül kétszer találkoznak ugyanott, ugyanazzal a bajnokesélyessel) felkészítik őket a rájátszásra, úgyhogy nagyon örül ennek.

Trae Young még tegnap szenvedett bokasérülést, neki viszont az MRI pozitív híreket hozott: az oldalszalagja sérült meg, de elvileg nem komoly a dolog, egyelőre annyi a biztos, hogy a következő két mérkőzésen nem fog játszani.

A Warriors cserejátékosa, Damion Lee viszont 10-14 napig biztosan nem lesz bevethető a koronavírus-protokoll miatt. A dolog érdekessége, hogy Lee szerint ő már megkapta a vakcinát - persze azt nem tudni, hogy csak kontaktszemély-e, hiszen az NBA protokollja ezt is ugyanúgy bünteti, védettségtől függetlenül.

A Clevelandnél sincsenek jó hírek, Taurean Prince-re ugyanis olyan műtét vár, amely véget vet a szezonjának. A játékost a Harden-cserében szerezte meg a Cavs és azóta 29 meccsen 23,7 percet, valamint 10,1 pontot átlagolt - neki is a bokájával van gond, ő idén már nem fog játszani.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus