Hírmorzsák 2021-05-04 (11:15)

Draymond Green Stephen Curryt dicsérte. Scott Brooks szerint Russell Westbrook minden idők második legjobb irányítója. Carmelo Anthony már a 10. helyen áll az NBA örökös pontlistáján. Steve Clifford visszatérhet a Magic kispadjára. Dennis Schröder az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alatt. Kevin Love szívesen játszana a Blazersben. Jayson Tatum és Devin Booker a Hét Játékosa. Lauri Markkanen csak a play-inre koncentrál.

Draymond Green arról beszélt a Golden State Warriors ma hajnali, New Orleans Pelicans elleni győzelme után, hogy mekkora előnyt jelent Stephen Curry számukra. Az ellenfelek rettegnek tőle, akár labdával vagy labda nélkül mozog a pályán, és olyan gravitációja van, ami nagyon nagy tömeget megmozgat. Green nem szeretne olyan csapattal szembekerülni, amiben Stephen Curry játszik, mert mindannyian tudják, hogy mi mindenre képes. Képes átvenni a mérkőzés irányítását, és minden este megnehezíteni az ellenfelek dolgát.

Scott Brooks is házon belül dicsért, ő Russell Westbrook legutóbbi teljesítménye után áradozott játékosáról. Szerinte nem normális, amit művel, más irányító nem képes arra, amire Westbrook, az irányítók felépítése egyszerűen nem olyan, hogy ilyesmire képesek legyenek. Néhányan talán jobban dobnak nála, egyes játékelemekben erősebbek, mint ő, de senki sincs az NBA történetében, aki olyan statisztikákat tudna felmutatni, mint Westbrook. Sokáig azt mondogatta róla, hogy minden idők harmadik legjobb irányítójaként fogja befejezni a pályafutását, de egyet megelőzött, és már csak Magic Johnson van előtte. Brooks szerint nagyon alulértékelt, amit Westbrook csinál.

A 14 pontja mellett 21 lepattanót és 24 gólpasszt jegyző irányító elmondta az Indiana Pacers elleni győzelem után, hogy úgy érzi, ő a legjobb játékszervező a ligában. Minden este igyekszik felmérni, hogy mivel tudja a leginkább segíteni a csapatát, és ezen a meccsen jól jött ki a lépés. Irányítóként az a feladata, hogy a körülötte játszókat jobbá tegye, és nagyon büszke arra, hogy ebbe mennyi munkát, energiát és időt fektet. Brooks még ehhez annyit fűzött hozzá, hogy Westbrook minden este MVP-szinten játszik, és ezen a találkozón simán elérhetett volna egy 20-20-20-as statisztikai sort, ha kicsit önzőbb, de neki nem esett nehezére mindössze 3 dobást vállalni az első félidőben, és nem sok sztár fogadja el, ha mindössze ennyi dobás jut neki egy félidő alatt.

Carmelo Anthony megelőzte Elvin Hayest az NBA pontlistáján, így már a Portland Trail Blazers veterán játékosa a liga történetének 10. legeredményesebb játékosa. Anthony szerint bármiben a legjobb 10 közé kerülni óriási dolog, és tisztában van vele, hogy ez milyen jelentős eredmény, de mégsem érzi valósnak, mert még mindig játszik, belülről szemléli az eseményeket. Tudta, hogy eljön ez a pillanat ezen a meccsen, de semmit sem akart erőltetni, azt akarta, hogy természetesen történjen meg. A meccs elején beestek a dobásai, és ez könnyebbé tette a dolgát, megnyugtatta őt. Anthony 27,318 ponttal foglalja el a 10. helyet, előtte Moses Malone áll 27,409 egységgel.

Steve Clifford még április végén került be az egészségügyi és biztonsági protokoll alá, miután több koronavírus tesztje is pozitív lett, és emiatt 5 mérkőzésen keresztül nem ülhetett ott az Orlando Magic kispadján. Clifford kikerült a protokoll alól, és a Detroit Pistons elleni meccsen csak azért nem lehetett ott csapata mellett, mert az még egy nappal korábban elutazott az idegenbeli találkozóra, viszont a következő, Boston Celtics elleni meccsen ismét ő irányíthat.

Dennis Schröder viszont vasárnap este bekerült az egészségügyi és biztonsági protokoll alá, ezért a Los Angeles Lakers irányítója a következő 10-14 napban nem léphet pályára, nagyrészt nélküle kell a címvédőnek kiharcolnia azt, hogy elkerüljék a play-int.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) és Kevin Love még április közepén ült le egymással beszélgetni, de az újságíró csak tegnap tette közzé azt az interjút, amiben a kosaras kifejtette, hogy nagyon szívesen lenne a Portland Trail Blazers játékosa. Nincs szerinte olyan kosaras, aki ne szeretne Damian Lillard csapattársa lenni, aki egészen különleges játékos. De ami igazán vonzza őt, az a város, Portlandben nőtt fel, és amikor azt kérdezik, hogy honnan származik, mindig azt mondja, hogy onnan, és csak arra a kérdésre válaszolja Los Angelest, hogy hol született. Portland mindig különleges hely lesz számára, 6 hónap múlva is, és akkor is, amikor már rég visszavonult. Különleges lenne számára, ha a Blazersben kosarazhatna, mert az azt jelentené, hogy otthon játszhat.

Kihirdették az elmúlt hét legjobbjait, keleten Jayson Tatum, nyugaton Devin Booker diadalmaskodott. A Boston Celtics 2-2-es héten van túl, miközben Tatum 42,7 pontot, 6 lepattanót és 6 gólpasszt átlagolt, míg a Phoenix Suns 4-0-ra hozta le az elmúlt hetet, köszönhetően annak is, hogy Booker 29,3 pontot, 4 lepattanót és 3,5 gólpasszt átlagolt ezeken a meccseken.

Lauri Markkanen korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, de egyelőre nem erre koncentrál, hanem arra, hogy a Bulls megcsípje az egyik play-in pozíciót. Egyáltalán nem gondolkodott még azon, hogy mi lesz nyáron, ez csak a szezont követően lesz aktuális, és ha akarna, sem tudna erre koncentrálni, csak az jár a fejében, hogy hány meccsük van hátra, és hogy elérjék a play-int.

A végére pedig Jared Harper maradt, aki a második 10 napos megállapodását is aláírta a New York Knicksnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus