Hírmorzsák 2021-05-17 (12:30)

Megvan a playin párosítása és menetrendje. LeBron James szerint Steph Curry az MVP - utóbbi pontkirály lett, Steve Kerr is nagyon dicsérte. Jamest nem érdekli a kiemelés, de ez így nagy feladat lesz - Jared Dudley szerint az ellenfeleknek nem kellett volna elkerülni a Lakerst, mert James sérülése miatt most még sebezhetőbb a csapat, de később nem lesz az. Kyrie Irving az 50-40-90-es klubban. Luka Doncic és Marcus Morris is dicsérte egymást az újabb Clippers-Mavs előtt. A Jazznél kiélvezik az első helyet. Doc Rivers elégedett a Sixers alapszakaszával.

Megvannak a playin-küzdelem párosításai és menetrendje. Keddről szerdára virradó éjszaka 00:30-tól játszik a keleti kilencedik Pacers a tizedik Charlotte-tal Indianában, majd 03:00-tól a keleti hetedik Celtics a nyolcadik Washingtonnal Bostonban - ez utóbbi meccs győztese lesz a hetedik kiemelt, a vesztese pedig a másik meccs győztesét fogadja az utolsó kiadó playoff-hely eldöntéséért. Nyugaton egy nappal később 01:30-tól fogadja a kilencedik Memphis a tizedik Spurst, majd 04:00-tól a hetedik Lakers a nyolcadik Warriorst - ezt követően csütörtökről péntekre virradóra jön a keleti 8. helyről döntő csata, péntekről szombatra virradóra pedig ugyanez Nyugaton

A Lakers-Warriorsszal kapcsolatban LeBron James már mondott is egy szépet az ellenfélről, szerinte ugyanis a szezon MVP-je Steph Curry és kész. James úgy fogalmazott, hogy túl sokszor kerül előtérbe az, hogy ki milyen mérleggel zár, ahelyett hogy egyszerűen a legjobb egyéni szezont néznénk, márpedig a legjobb idénye szerinte Currynek volt, mert nélküle sehol nem lenne a Warriors - hozzátette, hogy senki mást nem lát jobbnak nála.

Curry amúgy a tegnapi esti 46 pontos estéjével elnyerte a pontkirályi címet is, ami másodszor fordult elő vele a karrierje során. Edzője, Steve Kerr ezzel kapcsolatban mondta azt, hogy játékosa csúcsformában van, sosem volt ennél jobb passzban, az MVP-szezonjaiban sem - annyi, hogy idénre sokkal nagyobb szerep jutott neki, a fiatal kiegészítők miatt sokkal többet kellett vállalnia. Curry is elégedett a szezonjával eddig, annyit mondott, hogy örül, hogy ismét egészséges lehet és napról napra játszhat, ez a lényeg.

James beszélt arról is, hogy milyen nehéz lesz playinből bajnokságot nyerni, de azt mondta, hogy őt nem érdekli a kiemelés, nyilván sokkal jobb szezont akartak csinálni, de ezt a sérülések elvették tőlük, most pedig ez a feladat, ezt kell megoldani. Csapattársa, Jared Dudley szerint ez minden idők legnagyobb kihívása lesz, ha innen sikerül bajnokságot nyerniük, akkor az teljesen egyedi tett lesz. Hozzátette, hogy bár látszólag a riválisok próbálták elkerülni a Lakerst és ezt az ágat, de szerinte ezt rosszul tették, mert még addig kellene velük játszani, amíg James bokája nem 100%-os - úgy véli, hogy az egészség, a csapategység, minden csak javulni fog náluk minden egyes meccsel.

A szezon vége azt is jelentette egyben, hogy Kyrie Irving megcsinálta az 50-40-90-es idényt, vagyis 50,6%-os mezőnymutatóval, 40,2%-os triplázással és 90,2%-os büntetőzéssel zárt - rajta kívül csak Larry Bird, Steph Curry és Kevin Durant tudott ilyen hatékonysággal legalább 25 pontot átlagolni, elég elit klubba került Irving. Érdekesség, hogy az irányító ennek ellenére sem volt hajlandó beszélni az újságírókkal a meccs után, pedig ilyenért már kétszer is megbüntette a liga...

Természetesen bőven vannak már olyan playoff-párharcok, amelyek kialakultak, szám szerint négy, a Clippers-Mavs pedig abszolút érdekesnek ígérkezik, hiszen tavaly is ugyanez volt a párosítás. Akkor Marcus Morrisék fizikálisan próbálták megtörni Luka Doncicot, bőven volt feszültség és sportszerűtlenség abban a szériában, most viszont Doncic már másképp nyilatkozott Morrisról - megdicsérte, hogy micsoda játékos, micsoda védő, a trash talk pedig hozzátartozik a játékhoz, anélkül nincs is igazi küzdelem. Morris is megszólalt, ő is dicsérte Doncicot, de az ő munkája az, hogy a szlovén ne tudjon alkotni - nem akart ő rálépni a bokájára tavaly sem, véletlen volt...

A Utah Jazz megnyerte az alapszakaszt, ezzel komoly sikert ért el, a csapatból pedig többen is elmondták, hogy ezt most ki kell élvezni és egy kicsit nem gondolni a playoffra. Rudy Gobert szerint tavaly mindenki megtanulta, hogy meg kell élni a pillanatokat, mert nem tudni, hogy mit hoz a jövő, de kár azon aggódni és egyetértett vele Quin Snyder vezetőedző is. Nagy dolgot értek el, ezt ki kell élvezni és a megfelelő mentalitással nekimenni a rájátszásnak - Gobert szerint készülnek persze, de most egy pillanatra azért érdemes megállniuk.

Végül pedig említsük meg a Keletet megnyerő Sixerst, amelynek edzője, Doc Rivers azt mondta, hogy elérték, amit akartak. Mint mondta, stabilan tudnak jól védekezni, stabilan megvan a működő támadójátékuk, kiegyensúlyozottak voltak az egész alapszakasz során, ezért lettek első kiemeltek, úgyhogy ő elégedett - szerinte fejlődtek is, a játékok végrehajtásában mindenképpen, nem lassulnak le, megvan a megfelelő ritmus, nincs mire panaszkodnia, most elválik, hogy ez a playoffban mire elég.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus