Hírmorzsák 2021-05-18 (10:00)

Koránt sem biztos, hogy Chris Paul Arizonában képzeli el a jövőjét. A Chicago mellett immáron a Knicks is érdeklődik Lonzo Ball iránt. Tom Thibodeau szerint minden meccsen 48 percig kell koncentrálniuk a Hawks ellen, különben az Atlanta átgázol rajtuk. A Sacramento továbbra is bízik Luke Waltonban. A hónap díjazottjai. Joe Harris és Khris Middleton is kisebb sérüléssel bajlódik. Nav Bhatia az első szurkoló a Hall of Fame-ben.

Adrian Wojnarowski információ szerint koránt sem biztos, hogy Chris Paul a Phoenix színeiben képzeli el a jövőjét. Az irányító ugyanis szabadügynökké válhat, amennyiben elutasítja a 2021/2022-es szezonra szóló játékosopcióját. Az ESPN hírei szerint Paul egykori ügynöke, a jelenleg a Knicksnél dolgozó Leon Rose állhat a háttérben, hisz a New York-iaknak a sapka alatt is van helye, nem mellesleg igencsak szükségük lenne egy jó karmesterre.

Már többször is említettük azt a témát miszerint a Chicago Bulls kivetette a hálóját Lonzo Ballra, hisz mint ismert, már a trade deadline előtt is felröppentek olyan hírek, hogy cserélnek a hátvédért. Ugyancsak Wojnarowski forrásai erősítették meg, hogy a New York Knicks is készen áll harcba szállni a New Orleans Pelicans korlátozott szabadügynöki státuszba kerülő játékosáért, így vajmi kevés annak az esélye, hogy Ball Louisianában maradjon, nem mellékesen vélhetően ezen érdeklődések a jövőbeli fizetését is rendesen felstrompfolhatják.

Maradva a Knicksnél talán a keleti konferencia egyik legkiegyensúlyozottabb párharcának ígérkezik a New York-Atlanta csörte. Tom Thibodeau mester szerint van esélye a csapatának, ám ehhez minden egyes mérkőzésen 48 percig kell koncentrálniuk. „A szezon elején szinte senki sem hit abban, hogy a rájátszásba kerülhetünk, most pedig a negyedik kiemeléssel várjuk a feldobást. Az alapszakaszban jobbak voltunk a Hawksnál, de az alapszakasz az az alapszakasz, a rájátszás pedig a rájátszás, így nem szabad ebből messzemenő következtetéseket levonnunk. Az ellenfelünk egy nagyon jó csapat, készen kell állnunk arra, hogy 48 percen keresztül koncentráljunk - vélekedett a párharcról Thibodeau.

Az ESPN erősítette meg azt is, miszerint a Sacramento továbbra is bízik Luke Waltonban, így mindazok ellenére, hogy a Kings 31-41-es mérleggel lemaradt a rájátszásról a 2021/2022-es évadban is ő ülhet majd a csapat kispadján. A kaliforniaiak folyamatosan építkeznek, jelen pillanatban a De'Aaron Fox, Tyrese Haliburton és Buddy Hield alkotta hármas jelentheti a fényt az alagút végén. Walton a csapat tizedik edzője azóta, hogy Rick Adelman a 2005/2006-os idényben utoljára a rájátszásba vezette őket. „Nem nehezedik rám nyomás, ez továbbra is egy nagyon izgalmas csapat, telis-tele ígéretes fiatalokkal. Persze csalódottak vagyunk, hisz szerettünk volna részesei lenni a rájátszásnak. Meg kell vizsgálni a hibákat és dolgoznunk kell azon, hogy a következő idényben elérhessük a céljainkat - nyilatkozta Walton.

Az alapszakasz végeztével már a hónap közepén bejelentették május legjobbjait, így a Washington kiválósága, Russell Westbrook valamint a Golden State szupersztárja, Stephen Curry lettek a hónap játékosai keleten és nyugaton. Westbrook a play-inbe vezette a Wizards csapatát, miközben 26,3 pontos, 13,6 lepattanós és 16,1 gólpasszos átlagot hozott. Curry vezérletével 8-1-el zárt a Warriors, az MVP-jelölt és pontkirály 36,8 pontos, 5,1 pattanós és 5,6 gólpasszos mutatói önmagukért beszélnek.

A hónap újoncainak járó díjakat Anthony Edwards és RJ Hampton kapták. A Minnesota Timberwolves 1/1-ese 27 pontos, 5,5 lepattanós és 4,8 gólpasszos teljesítményével érdemelte ki mindezt, míg az Orlando Magic üdvöskéje 16 pontot, 7,1 lepattanót és 5,6 gólpasszt hozott ebben az időszakban.

A Brooklyn keleti másodikként a Boston-Washington play-in mérkőzés győztesével kezdi a rájátszást, ám Steve Nash vezetőedző elmondása szerint Joe Harris egy elég komolynak tűnő húzódással bajlódik, így vélhetően a feldobásig elég sok pihenőt kap majd. Farizom problémái vannak, így inkább úgy döntöttünk, hogy csak minimális edzésen vesz részt, hogy a rájátszásra kipihenje ezt a sérülést. Sokat játszott a szezonban, érthető módon az a cél, hogy teljesen egészségesen léphessen pályára a rájátszásban” - mondta a Nets mestere.

Hasonló a szituáció a Milwaukee háza táján is, Khris Middleton bokasérülése miatt már a Chicago elleni utolsó alapszakaszmeccsen sem játszott. „Van 24 vagy 48 óránk arra, hogy megfelelő állapotba hozzuk Khris bal bokáját” - így Mike Budenholzer vezetőedző. A Bucks keleti harmadikként a hatodik Miami Heat ellenében kezdi az utószezont.

A végére pedig kanyarodjunk vissza a Hall of Fame beiktatáshoz, ahol a Toronto legvérbelibb rajongója, Nav Bhatia lett az első szurkoló akit megtiszteltek azzal, hogy helyet kapott a Naismith Kosárlabda Hírességek Csarnokában. Bhatia a franchise megalakulása óta az összes hazai mérkőzésén helyet foglalt a lelátón, ráadásul karitatív tevékenységével rendre hozzájárul ahhoz, hogy szezononként háromezer, többségében hátrányos helyzetű gyermek is megtekinthessen egy-egy Raptors meccset.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus