Hírmorzsák 2021-05-21 (11:00)

Stephen Curry, Joel Embiid és Nikola Jokics közül kerül ki az MVP - az NBA kihirdette az egyéni díjak finalistáit. A Wizards jutott be utolsóként keleten a rájátszásba. Paul George úgy érzi, könnyebb lesz megélnie az idei rájátszást. Nate McMillan 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott. Donovan Mitchell jelen állás szerint visszatérhet a rájátszás kezdetére. Kiváló nézettségi adatokat hozott a Lakers-Warriors meccs. Stephen Curry szerint készen fognak állni a Grizzlies elleni mérkőzésre. Karl-Anthony Towns szeretné a Timberwolvesban tölteni az egész pályafutását.

Az NBA kihirdette az egyéni díjak finalistáit, ami alapján a 2020/21-es szezon alapszakaszának MVP-je Stephen Curry, Joel Embiid és Nikola Jokics közül kerül ki. Az Év Védője Rudy Gobert, Draymond Green és Ben Simmons közül lesz valaki, a Legjobb Hatodik Ember díj finalistái Jordan Clarkson, Joe Ingles és Derrick Rose, az Év Újonca LaMelo Ball, Anthony Edwards vagy Tyrese Haliburton lesz, a Legtöbbet Fejlődött Játékos díja Jerami Grant, Michael Porter Jr. és Julius Randle között dől el, míg az Év Edzője elismerést Quin Snyder, Tom Thibodeau vagy Monty Williams viheti haza. Az NBA közleménye alapján a díjazottak kihirdetésekor visszatérnek a korábban sokáig alkalmazott rendszerhez, egyenként fogják bejelenteni a győzteseket a rájátszás közben.

Keleten kialakult a rájátszás mezőnye, utolsóként a Washington Wizards jutott be, miután 142-115-re legyőzték az Indiana Pacerst, így ők készülhetnek a Philadelphia 76ers elleni párharcra. Russell Westbrook elárulta, hogy haragudott magára az előző, Boston Celtics elleni meccsen mutatott teljesítménye miatt, amiért pont akkor nem érezte magát a legjobban, amikor csapatának a leginkább szüksége lett volna rá. Utána kezelésbe vette a testét, és biztosította, hogy a megfelelő mentalitással és energiával tudjon játszani a Pacers ellen.

Paul George arról beszélt, hogy mennyire más lesz ez a rájátszás, mint az előző volt. Úgy érzi, hogy a mostanit sokkal könnyebb lesz megélnie, a meccsek után haza tud menni, találkozhat a családjával, időt tölthet velük, és találkozhat a csapaton kívüli emberekkel is, míg tavaly a buborékban erre nem volt lehetősége. Mentálisan most teljesen máshol van, mint az előző rájátszás során, sokkal jobban érzi magát.

A New York Knicks és az Atlanta Hawks párharca kapcsán több hír is napvilágot látott, szemezgessünk ebből. A Hawks megbízott edzője, Nate McMillan 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért arról beszélt, hogy rájátszásbeli ellenfelük nagy piacot, nagy szurkolói tábort képvisel, és a liga nagyon örül annak, hogy itt vannak, és a játékosaival is beszélt arról, hogy az első meccsen mindenki a Knicks győzelmét akarja, és hogy sokan akarják őket itt látni. Ehhez kapcsolódik, hogy az első két meccsre az összes jegy elkelt, mindkét találkozón 15,000 néző vehet részt, ami az eddig ismert adatok alapján a legtöbb, amennyien látogathatnak a rájátszás során egy mérkőzést.

Cam Reddish szolgálataira valószínűleg nem számíthat Nate McMillan a Knicks elleni párharcban, miután továbbra is lábadozik az Achilles-sérüléséből. A csapat tájékoztatása alapján egyre több egyénileg végezhető feladatot csinálhat a játékos, és emellett a csapattal közös gyakorlatok közül is részt vehet néhányban. Az állapotát legközelebb 10-14 nap múlva fogják felülvizsgálni.

Donovan Mitchell ugyanakkor visszatérhet a Utah Jazznél a rájátszás kezdetére, tegnap először edzett a csapattal együtt azóta, hogy több mint egy hónappal ezelőtt bokasérülést szenvedett. Elmondása alapján jól érezte magát edzés közben, bár látszódott rajta, hogy hosszú hetek óta ez volt számára az első, de erre számított is. Jelenleg az a célja, hogy az első meccsen pályára tudjon lépni, és hogy addig semmilyen visszaesés se történjen az állapotában.

Kijöttek az ESPN nézettségi adatai a Los Angeles Lakers és a Golden State Warriors összecsapása után, ami a 2019-es nyugati döntő óta a csatorna legnézettebb mérkőzése lett. 190%-kal többen nézték ezt a találkozót, mint a tavalyi play-inben a Portland Trail Blazers és a Memphis Grizzlies ütközetét, és az 5,6 milliós nézettség a csatornától függetlenül is a második legtöbb ebben az idényben, egyedül a Lakers és a Mavericks karácsonyi meccsét nézték többen.

Stephen Curry még közvetlenül a Lakers-Warriors után nyilatkozott, amiben elmondta, hogy készen fognak állni a Memphis Grizzlies elleni meccsükre. Nagyon élvezte a Lakers elleni találkozót, lüktető és kompetitív meccset játszottak, és mindenkire büszke, aki csak pályára lépett, de természetesen nagyon rossz érzés számukra, hogy végül kikaptak. Úgy gondolja, hogy a fájó vereség ellenére is készen fognak állni, elvégre az alapszakasz utolsó 20 meccsén is ezt kellett csinálniuk, korábban is fel kellett már állniuk fájó vereségekből, és ezt rendre megtették, ezért magabiztosak a Grizzlies elleni meccs előtt.

A végére pedig Karl-Anthony Towns maradt, aki elmondta, hogy reményei szerint Kobe Bryanthez és Tim Duncanhez hasonlóan egyetlen csapatban töltheti a teljes NBA-s pályafutását, és a Minnesota Timberwolvesban próbál meg annyi bajnoki címet nyerni, amennyit csak lehetséges. Nagyon boldog amiatt, hogy abban a városban és államban kosarazhat, amelyikben van, és hogy ott dolgozhat a közösségért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus