Hírmorzsák 2021-05-26 (12:00)

Jayson Tatum szemsérülést szenvedett. Chris Paul válla nincs rendben. Julius Randle lett a Legtöbbet Fejlődött Játékos díj nyertese. Kyrie Irving tart a rasszista bekiabálásoktól. Kristaps Porzingis 50,000 dolláros pénzbüntetést kapott. Myles Turner szeretne a Pacersnél maradni. Megromolhatott Donovan Mitchell és a Jazz kapcsolata. James Borrego marad a Hornets edzője.

Jayson Tatum ma hajnalban a harmadik negyedben sérülést szenvedett a Nets-Celtics meccsen, amikor Kevin Durant véletlenül belenyúlt a szemébe. Később megpróbálkozott a visszatéréssel, de problémái voltak, mondta el Brad Stevens. A Celtics edzője azt is hozzátette, hogy nagyon vörösnek és duzzadtnak tűnt neki Tatum szeme, és azt nem tudja, hogy ez mit jelent, nincs még pontos diagnózis, egyelőre csak annyit tud, hogy a játékosát nagyon zavarja ez.

Ugyancsak sérüléssel kapcsolatos hír, hogy Chris Paul pályára lépett azt követően, hogy a Suns-Lakers párharc első meccsén vállsérülést szenvedett, de láthatóan nagyon zavarta őt ez, így Monty Williams sem erőltette a játékát a második összecsapás hajrájában. A meccs után dicsérte őt az edző, elmondta róla, hogy mekkora nagy harcos, és ezt mindenki tudja róla, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy egyszerűen nem bírta nézni azt, ahogy a sérült karját tartotta, úgyhogy inkább kivette őt a meccsből.

Ahogy arról reggel beszámoltunk, újabb egyéni díj talált gazdára, Julius Randle lett az előző alapszakasz alapján az NBA Legtöbbet Fejlődött Játékosa. Az eredményhirdetés után Randle mindenkinek köszönetet mondott, aki hozzájárult ehhez a díjhoz, és úgy gondolja, hogy ez egy csapatsiker, amihez mindenki hozzátett a Knicksnél. Hálás azért, hogy a csapatnál mindenki bízik benne, a társai engedik őt a csapatot vezetni, a családjának pedig azért hálás, mert segítik őt abban, hogy a lehető legjobb önmaga legyen a pályán és azon kívül is. A szavazáson a második helyet Jerami Grant, a harmadikat Michael Porter Jr. gyűjtötte be, de Randle győzelme egyértelmű volt, a 100 szavazó közül 98 őt jelölte az első helyre. A maradék két elsőnek jelölést Grant kapta, és összesen 25 játékos gyűjtött be legalább egy pontot a szavazáson.

Szóba került már a Brooklyn Nets és a Boston Celtics párharca, amivel kapcsolatban egy érdekes nyilatkozatot tett Kyrie Irving. A Celtics korábbi irányítója reményét fejezte ki, hogy Bostonban nem lesz részük rasszista bekiabálásokban a lelátóról, mert szeretnének csakis a kosárlabdára koncentrálni. Azzal tisztában van, hogy a szurkolói bekiabálások is a meccsek részét képezik, de nem szeretné, ha ezek rasszista megnyilvánulások lennének. Arra a kérdésre, hogy tapasztalt-e korábban ilyet a TD Gardenben, mindössze annyit válaszolt, hogy ezt többen tanúsíthatják.

Kristaps Porzingis 50,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért megszegte az NBA arra vonatkozó szabályát, hogy a játékosok a jelenlegi körülmények miatt nem mehetnek bárokba, kocsmákba, szórakozóhelyekre. Porzingis vasárnap este látogatott el egy szórakozóhelyre, ezért kapja a büntetését, de mérkőzést nem kell kihagynia. Az esettel kapcsolatban elmondta, hogy hibát követett el, amit azzal indokolt, hogy számára kicsit zavarosak az aktuális szabályozások, hogy mit lehet és mit nem. Beismeri a hibáját és most fizet érte. Hálás azért, hogy ismét nyerni tudtak a Clippers ellen, és azért is, hogy játszhatott is.

Myles Turner szeretne az Indiana Pacers játékosa maradni. Elmondása alapján nincs olyan hely, ahol szívesebben lenne, Indianapolis a második otthona, és ott a legjobbak a szurkolók az egész ligában. A cserepletykák kapcsán annyit mondott, hogy mindig igyekszik csak a játékra koncentrálni, a lehető legjobbját hozni és segíteni a társait, és nem rápörögni a pletykákra. Tudja, hogy ez egy üzlet is, és azt is, hogy az erényeit máshol is tudná kamatoztatni, de most ott zöldebb a fű, ahol jelenleg van.

Brian Windhorst (ESPN) arról elmélkedett a podcastjében, hogy Donovan Mitchell kapcsolata a Utah Jazz csapatával megromlott valamennyire, amiért nem engedték őt játszani a Memphis Grizzlies elleni első meccsen. Azt nem állította, hogy helyrehozhatatlan károk keletkeztek, és az is lehet, hogy 2 hónap múlva már nem is fog erre emlékezni, de jelen pillanatban Mitchellt bántja ez az eset, és érdemes lesz odafigyelni arra, hogy mi fog történni.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy a Charlotte Hornets lehívta James Borrego következő évre szóló opcióját, így továbbra is ő irányíthatja a csapatot.

A végére pedig a 2021-es draft maradt, amivel kapcsolatban az NBA bejelentette, hogy az azonos mérleggel záró csapatok honnan várhatják a lotteryt. A 4. és az 5. hely között a Thundernek kedvezett a szerencse, így övék a 4. hely, míg a Cavaliers húzhat az 5. pozícióban. A Bulls, a Kings és a Pelicans ebben a sorrendben osztozik a 8., 9. és 10. helyeken, a Hornets kapta a 11., a Spurs a 12. pozíciót. Fontos megjegyezni, hogy a holtversenyben záró csapatok ugyanakkora eséllyel indulnak azért, hogy behúzzák őket az első 4 közé, a különbségtétel arra az esetre szolgál, ha egyik csapatot sem sorsolják be az elejére. Az is eldőlt, hogy a sorsoláson kívül eső draftjogokkal milyen sorrendben lehet húzni: a Knicks a 19., a Hawks a 20., a Mavericks a 21., a Lakers a 22., a Clippers a 25., míg a Nuggets a 26. helyre került, ezekben a pozíciókban húzhatnak a draftcetlik aktuális tulajdonosai. (Szerk.: minden esetben a draftjogok eredeti tulajdonosát tüntettük fel.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus