Hírmorzsák 2021-06-04 (10:45)

Damian Lillard változásokról beszélt a Blazers kapcsán, csalódás, hogy még egy ilyen Denvert sem tudtak megverni. Terry Stotts szerint most mindenkit felülvizsgálnak, de neki még van két éve a szerződéséből. Jusuf Nurkic ideális helyzetben visszatérne Portlandbe, de a mostani nem ideális. Anthony Davis nem gyógyult meg, de játszani akart. LeBron James elismerően beszélt Devin Bookerről. Brad Stevens egyik segédedzője is esélyes a bostoni kispadra. Mike Conley sérülését a következő kör előtt nézik meg újra. Miamiban pihenni kell. Memphisben haladnak tovább ezen az úton.

Kezdjük a ma hajnalban véget ért párharcokkal, közülük is a Denver-Portlanddel. A mérkőzés után ugyanis Damian Lillard azt mondta, hogy most már változásokra van szükség és bár nem tudja, hogy milyenekre, de kikaptak egy olyan csapattól, amelyből hiányzott a kezdő irányító és dobóhátvéd. Bajnokságot szeretne nyerni, de egyelőre ahhoz sem voltak elég jók, hogy az első körön túljussanak egy két kezdőjét nélkülöző csapattal szemben, sőt, az a két játékos a top három-négybe tartozott a Denvernél. Hozzátette, hogy csalódást keltő lezárása volt ez a szezonjuknak, nem voltak elegek a széria megnyeréséhez, jobb volt a Nuggets, úgyhogy gratulál nekik a továbbjutáshoz, ők pedig nem kifogásokat keresnek, hanem vissza kell ülni a tervező asztalhoz és kitalálni, hogy mitől lesznek jobbak.

Terry Stotts vezetőedzőt is megkérdezték, hogy mit gondol a folytatásról, hiszen hallani olyan hangokat, hogy kirúghatják. Stotts annyit mondott, hogy neki szerződése van még két további évre, de nyilván ilyenkor minden edzőt, játékost és a vezetőség tagjait is felül kell vizsgálni, úgyhogy majd meglátják, hogy mi történik. Ezzel együtt megismételte, hogy neki még két éve hátra van a szerződéséből.

Ugyanígy megkapta a jövőjét firtató kérdést Jusuf Nurkic is, aki annyit mondott, hogy egy ideális helyzetben visszatérhet Portlandbe, de mikor megkérdezték, hogy milyen az a helyzet, annyit mondott, hogy nem tudja, mert ez nem az.

Térjünk át a másik meccsre, ahol kiesett a Los Angeles Lakers és továbbjutott a Phoenix Suns. A találkozóra visszatért Anthony Davis, de öt perc után megint megsérült, így nem tudott segíteni, a magasember pedig elmondta, hogy igazából egyáltalán nem érezte jónak a sérült testrészét, egy pillanatra sem, de mindenképpen játszani akart, hogy segíthessen a csapatának. Azt is elmondta, hogy úgy tűnik, a teste nem akarta ezt az egészet, "nem értett egyet az agyával" és hogy az egész szezonjuk a sérüléseken ment el, idén gyakorlatilag nem is tudtak teljes kerettel játszani, készülni, normális teljesítményt nyújtani. 

LeBron James is a sérüléseket emelte ki, szerinte most annyi a dolguk, hogy ez a csapat egészséges tudjon lenni és akkor bármi elképzelhető a folytatásban. Kiemelte még külön Devin Bookert, elmondta, hogy sokat beszélgettek már eddig és az igazán nagy játékosok nem csak a pályán, de emberként is folyamatosan fejlődnek. Úgy látja, hogy a rengeteg beszélgetésükből Booker sok mindent felszedett magára és az előnyére fordította őket - kedveli a Suns fiatal dobógépét. 

Memphisben másképp reagáltak a kiesésre, ott ugyanis hosszú távra szerződtették a jelenlegi kosárlabdáért felelős vezetőt/elnököt, Zach Kleimant.

Miamiban is elgondolkodnak a folytatáson, Pat Riley úgy fogalmazott, hogy most pihenniük kell, mert nagyon egybefolytak a szezonok, nagyon sok minden történt. Mint mondta, a játékosok és az edzők is kimerültek, nem is fizikálisan, inkább mentálisan, szóval szerinte most csak az kell, hogy pihenjenek pár hetet, mondjuk egy hónapot. Erik Spoelstra is csatlakozott hozzá, elmondta, hogy már nem is tudja, mikor voltak utoljára teljességgel "szabadságon". Riley azért hozzátette, hogy a következő szezonig viszont bőven van ideje mindenkinek feltöltődni - addig sok hír fog napvilágot látni, de egy megérdemelt nyár után visszatérnek és talán már nem lesz ilyen nehéz a helyzet, mint idén volt.

A Utah Jazznél Mike Conley sérülése mellett nem lehet elmenni szó nélkül, az irányítónak közepes húzódása van és egyelőre nem tudják, hogy ez mennyit javul a második körig - most pihentetik, kezelik és majd a következő kör első meccse előtt vizsgálják meg újra. A Jazz a Clippers-Mavs párharc győztesével játszik majd.

A végére pedig egy bostoni hír: a csapat egyik segédedzőjét, Jerome Allent fogja interjúztatni a vezetőség, ő is felmerült, mint Brad Stevens utódja. A helyzet azért érdekes, mert Allen hat évig volt Stevens segédje, az edzőkeresést pedig éppen ő, Stevens irányítja. Állítólag Allen mindent megtnault Stevenstől, amit lehetett, el is mondta, hogy hat évig ült mögötte és magába szívott mindent, közben pedig kiváló kapcsolatot épített ki a csapat húzóembereivel, Jayson Tatummal, Jaylen Brownnal, Marcus Smarttal és Robert Williamsszel is. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus