Hírmorzsák 2021-06-07 (10:45)

Visszhangok a Clippers-Mavericks párharc után. Joel Embiid sérülten is játszott. James Harden kihagyja a Nets-Bucks következő felvonását. Jason Kidd nem lesz a Trail Blazers edzője. CJ McCollum iránt több csapat is érdeklődhet.

A Los Angeles Clippers nyerni tudott a Dallas Mavericks ellen a két csapat 7. meccsén, ami után többen is megszólaltak a mindkét oldalról. Tyronn Lue azt emelte ki, hogy az előző szezont a múltban hagyták, az idény kezdetén beszéltek róla, de azóta csak előre tekintenek. Egyszerűen nem tehetik meg, hogy visszafelé tekintgessenek, hogy mi történt a buborékban, azon már túlvannak. Lue egyébként edzői pályafutása során negyedszer volt érintett 7. meccsen a rájátszásban, és eddig hibátlan a mérlege – az NBA történetében korábban egyedül Red Auerbach tudott 4/4-gyel kezdeni 7. meccseken.

Nicolas Batum azt idézte fel, hogy a párharc 3. meccsén 30-11-es hátrányba kerültek, és ekkor az volt az érzése, hogy egy-két játékra vannak attól, hogy a Mavericks kisöpörje őket. Miután megnyerte a Clippers azt a meccset, azt mondták maguknak, hogy nem kaphatnak ki még kétszer, és sikerült is ezt megvalósítaniuk, jó munkát végeztek.

Paul George megdicsérte az ellenfelet, szerinte remek csapattal játszottak, akik nagy nyomást helyeztek rájuk és többet hoztak ki belőlük, Luka Doncic pedig egy egészen elképesztő szupersztár. Komoly kihívással állították őket szembe, de a Clippers játékosai összetartottak, egymásért játszottak. Ellenfelük minden alkalommal 48 percen keresztül kiélezett meccsre kényszerítette őket.

Kawhi Leonard is kitért Luka Doncic teljesítményére a 7. meccset követő sajtótájékoztatón. A szlovén nagyszerű játékos, és mindent megtett, amit csak lehetett, hatékonyan dobott kintről, leütés után is. Még hosszú évekig láthatjuk őt, és már most is a saját tempójában játszik, miközben azt is elhiteti, hogy könnyű az, amit a pályán művel.

Luka Doncic úgy érzi, hogy semmit sem bizonyított a Clippers elleni párharc során, mert kiestek. Mióta Dallasban van, kétszer is bejutottak a rájátszásba, de mindkétszer vesztettek. Azért fizetik őket, hogy nyerjenek, de ők ezt nem tették meg, ezért úgy érzi, hogy még semmit sem bizonyított. Amikor arról kérdezték, hogy miben kell javítani a csapat keretét, hogy fejlődjenek, elmondta, hogy rossz embert kérdeznek erről, mert ő csak egy játékos, nem egy döntéshozó. Azt ugyanakkor megigérheti, hogy mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobban játsszanak. Most is minden tőlük telhetőt megtettek, és emiatt büszke is a csapatára, de természetesen utálnak veszíteni. A rájátszás nagyon más, mint az alapszakasz, és egy 7. meccs a legnehezebb találkozó - nem ezt az eredményt akarták, amit elértek, de jövőre visszatérnek.

Rick Carlisle pozitívabban látja a dolgokat, mint játékosa, szerinte Doncic az 5 legjobb játékos közé tartozik a világon, és ez a párharc csak megerősítette ezt. Folytatniuk kell az építkezést Doncic köré, és sok szempontból kifolyólag nagyon fontos nyár elé néznek. Mark Cuban pedig egy olyan kérdést válaszolt meg, ami Carlisle jövőjét firtatta, és a Mavericks tulajdonosa elmondta, hogy nem gondolkodik edzőváltásban, nem fog változtatni csak azért, hogy elmondhassa, változtatott, és szerinte különben is csak olyan helyzetben éri meg edzőt váltani, amiben biztos, hogy az új ember sokkal-sokkal jobb munkát végezne.

Joel Embiid végül pályára lépett a Philadelphia 76ers és az Atlanta Hawks párharcának első meccsén, csapata ugyanakkor alulmaradt. A mérkőzés után elmondta, hogy nem egyszerű egy részleges meniscus-szakadással játszani. Annyit tehet, hogy próbál odafigyelni a sérült testrészre, folyamatosan kezelések alá veti, és igyekszik elérni, hogy ne vizesedjen be túlságosan. Tudja, hogy a fájdalmai lesznek a továbbiakban is, de ez normális. A végső célja, hogy bajnoki címet nyerjenek, és ezért az egészségét is kész kockáztatni, mindent ki fog magából adni.

James Harden kihagyja a Brooklyn Nets és a Milwaukee Bucks párharcának második meccsét, miután még az első találkozó legelején kiújultak a gondjai a combhajlítójával. Steve Nash elmondta, hogy játékosa a lehető leghamarabb vissza akar térni, de meg kell őt védeniük magától, mert azt akarják, hogy jól legyen. A rájátszásban jön el annak az ideje, hogy kockázatot vállaljanak, de a megfelelő kockázatot kell csak vállalniuk, amiről úgy hiszik, hogy jól jöhetnek ki belőle. Remélik, hogy mielőbb visszatérhet Harden, de minden azon múlik, hogy a szervezete hogyan fog reagálni a terhelésre.

Jeff Green állapotáról is elejtett pár morzsát Nash, vele kapcsolatban annyit mondott el, hogy várhatóan a párharc során visszatér még, reményeik szerint talán már a 3. meccsen.

Terry Stotts távozása után felmerült Jason Kidd neve is, mint a Portland Trail Blazers lehetséges következő edzője, Kidd azonban elmondta, hogy nem érdeklődik az állás iránt. Szerinte a Trail Blazers egy kiváló franchise, akik nagyszerű jelöltek közül választhatják ki a következő edzőjüket, de úgy döntött, hogy ő nem lesz közöttük. Bárkit is neveznek ki, hatalmas űrt kell betöltenie, amit Stotts hagyott maga mögött. A hírek szerint Chauncey Billups, Jeff Van Gundy, Mike D'Antoni és Juwan Howard is jelölt lehet a Blazers kispadjára.

Ugyancsak a Trail Blazershez kapcsolódó hír, hogy a csapat kiesése után ismét egyre több olyan pletyka kapott szárnya, hogy CJ McCollum elcserélésével próbálhatják meg felrázni a keretet Portlandben. Jabari Young (CNBC) értesülései alapján a Cleveland Cavaliers érdeklődhet a hátvéd iránt, de különböző események függvényében a San Antonio Spurs, a Los Angeles Clippers és a Miami Heat is lehet McCollum következő csapata.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus