Hírmorzsák 2021-06-27 (9:00)

Chris Paul nem akar a 3-1-es előnyről beszélni. Devin Booker szerint a maszkhoz hozzá kell szokni, de neki most erre nincs ideje. Tyronn Lue szerint még vissza lehet jönni ebből a hátrányból. Kawhi Leonard az ötödik meccsen sem játszhat. Jrue Holiday és Khris Middleton még nem foglalkozik az olimpiával. Portlandben elégedetlenkednek Chauncey Billups kinevezése miatt, Damian Lillard is megszólalt. Távozhat a Dallas segédedzője, akinek különösen jó a kapcsolata Luka Donciccsal. Változások a Lakers tulajdonosi körében. 

Beszéljük a hajnali Clippers-Sunsról, ahol nyerni tudtak a vendégek, így 3-1-es előnybe kerültek a párharcban. Tyronn Lue, a hazaiak vezetőedzője azt mondta, hogy az igazán fájdalmas az, hogy 12 labdabirtoklásuk volt átvenni a vezetést, de mindegyiket elrontották, így végül egyetlen másodpercig sem vezettek. A 3-1-es hátrányra azt felelte, hogy meccsről meccsre kell haladni, de szerinte teljesíthető a feladat, hogy sorozatban hármat nyerjenek.

Monty Williams a Suns részéről azt emelte ki, hogy ez nagyon csúnya meccs volt, a támadójáték szerinte mindkét oldalon elég gyengére sikerült és a palánk alatti izmozás, a közelharc döntött - mint mondta, egy ilyen meccsen nem lehet mást tenni, mint keményen védekezni és fejben erősnek maradni, ők meg ezt most meg tudták csinálni, így sikerült nyerniük. Chris Paul "őrültnek" nevezte a találkozót, ahol szerinte heves érzelmek dúltak, de a 3-1-es előnyről nem akar beszélni - nem kerülgette a dolgot, kimondta, hogy nagyon rossz emlékei vannak egy ilyen helyzetről, úgyhogy örül a győzelemnek, de csak akkor jutnak döntőbe, ha még egy mérkőzést meg tudnak nyerni. 

A játékosok egyébként nagyon dicsérték Williamst, Devin Booker és Deandre Ayton is beszélt arról, hogy a tréner mennyire részletorientált és hogy ez a sikerük titka - Ayton szerint Williams már az edzőtáborban azt mondta neki, hogy a megfelelő szögek megtalálása fogja őt sokáig magasan tartani és ezt akkor még nem is értette, de azóta már érti. Booker szerint ott, az edzőtáborban kezdték el felépíteni a játékukat, beletették az időt, beletették a munkát, hisznek a rendszerükben, az edzői stábban és a felfogásban, ez pedig ilyen messzire vitte el őket - ha odafigyelnek a Williams által kért részletekre, akkor bármire képesek. Most már csak meg kell mutatniuk mindezt. 

Booker a meccs közben ledobta magáról az arcmaszkját, az előző mérkőzésen sem igazán érezte jól magát benne, most pedig egy kihagyott ziccere után úgy döntött, hogy ebből elég - azt mondta erről, hogy a maszkhoz hozzá kell szokni, nagyon más vele a játék, de a nyugati döntőben erre nincs idő, majd ha szükséges, akkor a szezon után megműtteti magát, de most a legjobb formájára van szükség, ami a maszkban nem lehetséges.

Még egy hír a párharc soron következő, ötödik meccséről, hogy ugyan Kawhi Leonard a tervek szerint elutazik a csapattal (az első kettőn nem volt ott Phoenixben), de gyakorlatilag biztos, hogy nem fog tudni pályára lépni, a térde továbbra sem alkalmas a játékra. Lue szerint Leonard sokkal többet hallatja a hangát a sérülése óta és próbál minél mélyebben benne lenni a csapat dolgaiban, a felkészülésben, tanácsokkal látja el a társait, de a parketten nem fog tudni segíteni. 

Egy gondolat a keleti döntőről, ahol Jrue Holiday és Khris Middleton arról beszélt, hogy nem tereli el a figyelmüket az olimpia - mindketten ott lesznek a nemzeti csapatban majd az NBA-rájátszás után, de egyelőre nem azzal foglalkoznak, képesek kizárólag a Bucksra koncentrálni. 

Az edzőkeringővel kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy Chauncey Billups valóban véglegesíti a szerződése részleteit a Portland Trail Blazersszel, a csapat pedig annak ellenére is kitart a döntése mellett, hogy sok kritikát kap Billups leigazolása miatt. A korábbi irányítót annak idején szexuális erőszakkal vádolták és természetesen a klub is vizsgálódott emiatt, de kielégítő válaszokat kaptak, így megtették az ajánlatukat - az ESPN forrásai szerint a portlandi elégedetlenkedés ellenére a következő napokban hivatalos is lehet, hogy Billups lesz a Blazers vezetőedzője. Damian Lillard is megszólalt az ügyben, ő szeretne Billupsszal dolgozni és amikor egy szurkoló tweetelt neki a leendő vezetőedző korábbi ügyeiről, akkor annyit válaszolt, hogy ő ezzel nem volt tisztában.

Úgy tűnik, hogy távozik Dallasból Jamahl Mosley segédedző, mert bár az eddigi hírek szerint fontos szerepet szánnának neki a stábban, de ő vezetőedző akart lenni, erre a posztra pedig nem is gondolkodtak rajta. Jelenleg a Washington és az Orlando kért tőle interjúlehetőséget a vezetőedzői feladatokra és Marc Stein (The New York Times) szerint Mosley menni akar, mert megsértődött a klubra - nagyon jó a kapcsolata Luka Donciccsal és több játékossai is, ennek ellenére távozik, ha olyan ajánlatot kap.

Változások történnek a Los Angeles Lakers tulajdonosi körében, Philip Anschutz ugyanis eladja a részét a Los Angeles Dodgers két tulajdonosának, a Mark Walter-Todd Boehly párosnak. A 81 éves milliárdosnak van része a Staples Centerben, illetve ő az LA Galaxy és a Los Angeles Kings tulajdonosa is, az üzlet után viszont a Lakersnél 1,35 milliárdos résszel rendelkezne Walter és Boehly, ami a legnagyobb "kisebbségi" tulajdonrészt jelentené a klubnál.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus