Hírmorzsák 2021-08-09 (13:30)

Már az új szabályok szerint fújják a dobófaultokat a nyári ligában. Elmaradt a Wizards-Pacers. Bemutatkozott Cade Cunningham. Hivatalos a Ball-csere - annak ellenére, hogy a liga vizsgálata folytatódik. Lauri Markkanent a Mavs és a Pelicans is vinné, a Bulls elsőköröst akar. Szerződtetések: Clippers, Knicks, Rockets, Grizzlies.

Egy régen látott jelenséggel kezdődött meg az idei nyári liga: a Wizards-Pacers meccset az egészségügyi protokollra hivatkozva halasztották el az első játéknapon. A washingtoniaknál többen is kontaktkutatás alá estek, így nem vehettek részt a mérkőzésen, a csapat pedig nem tudott elég játékost kiállítani, így elhalasztották a derbit. Fejleményekről egyelőre nincs hír, a Wizards holnap játszaná a következő meccsét a Kings ellen.

Fontos hír és szintén a nyári ligához kapcsolódik: a liga bejelentette, hogy itt már az új szabályok szerint fújják be a dobófaultokat. Ezek alapján nem fault az, amikor a dobó természetellenes mozdulattal próbál meg faultot kiharcolni, beleugrik a védőbe, megáll előtte, hogy az nekifusson, kirúgja a lábát, hogy beleakadjon, oldalra ugrik, hogy legyen kontakt, vagy a nem dobókezét beakasztja a védőébe.

Még egy dolog a nyári ligáról: megvolt Cade Cunningham bemutatkozása, de az 1/1-es egyelőre nem mozgott túl jól, nem is vállalt sokat és nem is dobott pontosan. A Detroit reménysége azt mondta, hogy nem akarta, hogy minden róla szóljon, minden társának akart elég teret és labdát adni - elsőre úgy érezte, hogy mentálisan nagyon együtt van a társaság, neki pedig külön jó érzés volt NBA-mezt húzni magára. A Pistons nyári ligás edzője, J. D. Dubois azt mondta, hogy Cunningham és az egész csapat jól mozgott együtt, figyeltek a védekezésre, a jó döntéseket keresték az egyéni csillogás helyett, úgyhogy biztatónak ítéli a kezdést.

Hivatalossá vált közben a Lonzo Ball-csere, a Chicago Bulls bejelentette, hogy megszerezte az irányítót Tomas Satoranskyért, Garrett Temple-ért és egy másodikkörös draftjogért cserébe. Az érdekesség az, hogy a liga közben vizsgálja az ügyletet tampering miatt, de mivel a vizsgálat alatt is hivatalossá vált a dolog, így a legtöbben úgy gondolják, hogy ha lesz is büntetés, az nem a csere érvénytelenítése lesz.

Ami a Bullst illeti, a csapatnak még el kell cserélnie Lauri Markkanent, aki kijelentette, hogy távozni szeretne - állítólag többen is érdeklődnek a finn magasember iránt, az egyik a Dallas Mavericks, de a New Orleans Pelicans is szívesen elvinné Markkanent. A Bulls egyelőre minden érdeklődőtől elsőkörös draftpicket kér a játékosért, megállapodás nincs.

A Clippers több évre leszerződött az újonc Brandon Boston Jr.-ral - két garantált szezon mellett állítólag egy harmadik is bekerült a kontraktusba, de az már csapatopcióval édesítve. A hírek szerint Boston 2,5 milliós garantált pénze a legmagasabb biztos fizetés lesz olyan újonc játékos számára, akit az 50. hely után választottak ki egy drafton és nem a tengerentúlról érkezik.

A Memphisnél hivatalosan is aláírta újoncszerződését Ziaire Williams és Santi Aldama, ezzel be is telt a 15 rosterhely a csapatnál, úgyhogy minden bizonnyal "végeztek" a munkával.

A Houston Rockets garantálttá tette Jae'Sean Tate szerződését erre a szezonra, aki így 1,52 millió dollárt fog keresni.

A Knicks is leszerződött az újonc Jericho Simsszel, a második körben kihúzott centerével, de ő egyelőre csak two-way szerződést kapott - a nyári ligában erősen kezdett, elsőre elég biztatóan mozgott. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus