Hírmorzsák 2021-08-13 (9:00)

Kawhi Leonard 3+1 évre aláírt a Clippersnél. Jalen Green és Jalen Suggs is megsérült a nyári ligában. Kyle Korver csatlakozik a Nets stábjához. A Jazz valószínűleg nem cseréli el újabb rotációs játékosát spórolási szándékkal. Killian Tillie two-way szerződéssel marad a Grizzliesnél. Kevin Huerter és a Hawks hamarosan tárgyalni fog az idő előtti hosszabbításról. Steve Kerr szívesen lenne a Team USA új vezetőedzője.

Ahogyan arról beszámoltunk, Kawhi Leonard aláírta új szerződését a Los Angeles Clippersnél, 4 évre 176,3 millió dollárért szignózott. A megállapodás negyedik éve játékosopciós, 2024 nyarán kiléphet a szerződéséből.

A nyári liga legutóbbi játéknapján két magasan jegyzett kosaras is sérülést szenvedett. Az 1/2-vel kiválasztott Jalen Green combhajlítóizma sérült meg, és Tim MacMahon (ESPN) beszámolója alapján MRI-re megy. A Houston Rocketsnél nem gondolják azt, hogy túlságosan komoly lenne a sérülés, ugyanakkor nagy annak a valószínűsége, hogy számára befejeződött a nyári liga, várhatóan nem fogják kockáztatni a játékát. Az 1/5-ös Jalen Suggs pedig kézsérülést szenvedett egy rossz esés következményeként, ami után nem tudta folytatni a játékot – az ő állapotáról további információk még nincsenek.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Kyle Korver csatlakozik a Brooklyn Nets edzői stábjához, az egykori triplaspecialista a játékosok fejlesztésével foglalkozik majd.

Zach Lowe (ESPN) információi szerint a Utah Jazz nagy valószínűséggel nem fogja újabb rotációs játékosát elcserélni spórolási szándékkal. Derrick Favorst korábban hasonló okokból cserélték el, és korábban arról is lehetett hallani, hogy Bojan Bogdanovic, Joe Ingles és Royce O'Neale közül is elcserélhetnek valakit, de úgy néz ki, hogy egyelőre letettek erről és bevállalják a luxusadót.

Ha már szóba került a luxusadó, folytassuk is ezzel, Bobby Marks (ESPN) ugyanis közzétette a frissített számításait, hogy jelen állás szerint melyik csapatnak mennyit kellene befizetnie a közösbe a szezon végén. A listát a Warriors vezeti 184 millió dollárral, őket követi a Nets (131 millió), a Clippers (125 millió), a Bucks (47 millió), a Jazz (36 millió), a Lakers (33 millió), a 76ers (11 millió) és a Celtics (11 millió). Jelen állás szerint 13 millió dollárt osztanának szét a többi 22 csapat között.

A Memphis Grizzlies és Killian Tillie megegyezett a közös folytatásról, a 23 éves magasember újabb two-way megállapodást írhatott alá.

Sarah K. Spencer (Atlanta Journal-Constitution) számolt be arról, hogy Kevin Huerter és az Atlanta Hawks a jövő héten megkezdheti a tárgyalásokat az idő előtti hosszabbításról. Travis Schlenk elmondta, hogy erre azért nem került eddig sor, mert a játékos ügynöke, Andy Shiffman azzal a kéréssel fordult hozzájuk, hogy előbb szeretné azon képviseltjeinek rendezni a sorsát, akik szabadügynökként léptek ki az idei piacra, ugyanakkor minden félnek az a szándéka, hogy még ezen a nyáron megegyezés szülessen.

Steve Kerr Tim Kawakamival (The Athletic) ült le beszélgetni, és elmondta, hogy érdekelné őt a Team USA vezetőedzői posztja a 2024-es olimpián, és hozzátette, hogy szerinte bármelyik másik edző is ezt mondaná. Nem tudja, hogy ki lesz a leköszönő Gregg Popovich utódja, számos nagyszerű jelölt van erre a posztra, és azt is megtiszteltetésnek venné, ha egyáltalán számításba vennék őt is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus