Hírmorzsák 2021-08-17 (9:00)

Marcus Smart hosszabbított a Celticsnél. Josh Hart és a Pelicans is közel a megegyezéshez. A Grizzlies nyitott Patrick Beverley és Rajon Rondo továbbcserélésére. Pascal Siakam szeretne a Raptorsban maradni. Jalen Green örül annak, hogy nem kell Detroitban élnie. Justin Jamest szabadlistára tette a Kings. Többen is two-way szerződést kaptak. Jordan McLaughlin optimista azt illetően, hogy maradhat-e a Timberwolvesnál. Chimezie Metu egymeccses eltiltást kapott a nyári ligában.

Arról külön is beszámoltunk, hogy megegyezett egymással Marcus Smart és a Boston Celtics a hosszabbításról, a hátvéd 4 évre 77,1 millióért ír alá – a megállapodás a következő idénytől kezdve lép életbe, és egyik irányba sem tartalmaz opciót az utolsó évére.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Josh Hart és a New Orleans Pelicans is közös nevezőre jutott, közel állnak a felek ahhoz, hogy aláírjanak egy 3 éves, 38 millió dolláros szerződést. A hírek szerint csak formaságokon egyeztetnek a felek, a lényegi dolgokban megállapodtak.

Szintén Wojnarowski írta meg, hogy a Memphis Grizzlies nyitott Patrick Beverley és Rajon Rondo továbbcserélésére. Mindkét játékosnak lejáró szerződése van, ugyanakkor a Los Angeles Clippersszel kötött csere után 16 garantált fizetéssel rendelkező kosarasuk van, úgyhogy emiatt is érdekelt lehet a Grizzlies egy cserében.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint a Toronto Raptors nem árulja aktívan Pascal Siakamot, ugyanakkor meghallgatják a rá érkező ajánlatokat. A játékos sem akar távozni a csapattól, és Amick forrásai szerint Masai Ujiri is megmondta a játékosnak, hogy nem árulják őt.

Közvetve a Raptorshoz kapcsolódó hír, hogy a tervek szerint Nick Nurse a 2024-es olimpiáig marad Kanada szövetségi kapitánya, ezt ő maga mondta el.

Jalen Green újabb érdekes nyilatkozatot tett, ezúttal Chris Hayesnek (Yahoo! Sports). A fiatal kosaras ismét elmondta, hogy 1/1 akart lenni, most viszont annyiban kiegészítette ezt, hogy annak viszont örül, hogy nem Detroit városába került, Houstonban sokkal kényelmesebben érzi magát. Amikor megérkezett ide, úgy érezte, mintha otthon lenne, míg amikor Detroitban járt, az olyan volt számára, mintha visszament volna a G Liga buborékjába. Csak nemrégiben szabadult a buborékból, és Detroitban visszakerült egy ugyanolyan környezetbe, ahol semmit sem tudna csinálni, egyedül az edzőterembe lemenni, és ezen kívül a szabadidejét csak az otthonában tudta volna eltölteni

Green a következő szezonra vonatkozó ambícióit is megosztotta: mivel lemaradt az 1/1-ről, ezért el akarja nyerni az Év Újonca díjat, mert úgy érzi, hogy szüksége van erre, és eleve ő a legjobb játékos ebből az osztályból.

Több kisebb játékosmozgás is történt az elmúlt napokban, szemezgessünk ezekből. Justin Jamest szabadlistára tette a Sacramento Kings, mielőtt garantálttá vált volna a szerződése erre az idényre is. A Utah Jazz MaCio Teague-gel kötött szerződést, a megállapodás részletei nem ismertek. A draft 43. helyén elkelő Greg Brown III a Portland Trail Blazersnél szignózott 3 évre 4,3 millió dollárért, szerződése utolsó éve nem garantált. A New Orleans Pelicans a 2/35-ön elkelő Herb Jonesnak adott egy 2+1 éves szerződést, a harmadik év csapatopciós.

A Brooklyn Nets visszavonta Reggie Perry QO-ját, és várhatóan Quinndary Weatherspoon kaphat helyette two-way szerződést. Brooklynban ugyanilyen megállapodást köthetett Kessler Edwards is. A Detroit Pistonsnál Luka Garza, az Oklahoma City Thundernél Aaron Wiggins írhatott alá ugyanilyen megállapodást, míg Markus Howard a Denver Nuggetsnél marad egy újabb two-way szerződéssel. Az Indiana Pacers visszavonta Cassius Stanley minősítő ajánlatát, így ő korlátozások nélküli szabadügynök lesz.

Jordan McLaughlin sorsa még nem dőlt el a Minnesota Timberwolvesnál, ugyanakkor Chris Hine (Star Tribune) értesülései szerint a játékos optimista azt illetően, hogy megegyezésre jutnak a közös folytatásról.

Új taggal bővül a Sacramento Kings edzői stábja, Mike Longabardi is segíteni fogja Luke Walton munkáját a következő szezontól. A segédedző 2003 óta dolgozik az NBA-ben, legutóbb a Washington Wizardsnál vállalt munkát.

A végére egy a nyári liga tegnapi eseményeihez kapcsolódó hír maradt, a Kings fiatal játékosa, Chimezie Metu egymeccses eltiltást kapott, amiért képen törölte a Mavericksben játszó Eugene Omoruyi-t, miután a dallasi egy kemény szabálytalansággal akadályozta meg Metu zsákolási kísérletét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus