Hírmorzsák 2021-08-30 (10:15)

Lauri Markkanen úgy érzi, hogy még meg sem közelítette azt a potenciált, ami benne rejlik. Zach LaVine ügynököt vált. Usman Garuba nagyobb szerepre vágyik, mint amit a Real Madridnál kapott. Patty Mills szerint Jock Landale-nek már évek óta az NBA-ben lenne a helye. Mo Bamba fontos szezon elé néz. Thomas Bryant felépülése jól halad. Bradley Beal távolabbi triplákkal készül az új szezonra.

Lauri Markkanen nyilatkozott azt követően, hogy a Chicago Bullstól a Cleveland Cavaliershez került. A finn magasember elmondta, hogy mentálisan nagyon kemény éveken van túl – ezen nem változtatna, mivel emberként fejlődött tőle, sokat tanult belőle, ugyanakkor úgy érzi, hogy vissza kell találnia a régi énjéhez. Ebbe beleérti azt is, hogy megmutassa azt, hogy hogyan is tud játszani, új csapatánál pedig lesz is lehetősége erre. Úgy érzi, hogy eddig meg sem közelítette azt a potenciált, ami benne rejlik. Most boldog és izgatott az új lehetőség miatt, ami megadja annak az újrakezdésnek a lehetőségét, amire szüksége is volt érzése szerint. Úgy gondolja, hogy jól fog illeszkedni a Cavaliersbe, ahol fiatal a mag, nagyon izgalmas irányítók játszanak, és azt is várja, hogy a csapat magasembereivel játsszon. Tele vannak fiatal és tehetséges kosarasokkal, akikkel együtt növekedhetnek. Azt is nagyon várja, hogy tanulhasson Kevin Love-tól.

Zach LaVine ügynökváltással készül arra, hogy szerződése utolsó évébe lépett a Chicago Bullsnál. K.C. Johnson (NBC Sports) számolt be arról, hogy már nem Bill Duffy és Nima Namakian képviselik őt, és várhatóan Rich Paulhoz és a Klutch Sports Grouphoz szegődik.

Usman Garuba a spanyol Marca napilapnak adott interjút, amiben elmondta, hogy abban reménykedik, hogy a Houston Rocketsnél nagyobb szerepe lesz támadásan, mint amilyen a Real Madridban volt. Szeretné, ha többet lehetne a kezében a labda, és megmutathatná magát, mert erre az előző csapatában nem volt lehetősége, ott azt a szerepet kapta, hogy alkalmazkodjon a többi játékoshoz. Azt is elmondta, hogy most egy olyan csapathoz került, amelyik újjáépülési fázisban van, de sok ígéretes kosaras tartozik már a kerethez, így az lesz a feladatuk, hogy minden egyes nap közösen fejlődjenek.

Patty Mills válogatott csapattársát, a San Antonio Spurshoz szerződő Jock Landale-t méltatta. Landale nagyon jó benyomást tett rá az olimpián is, de már évek óta úgy gondolta, hogy neki az NBA-ben lenne a helye. Nagyon örül neki, hogy most végre megkapta a lehetőséget, ráadásul pont a Spurstől, és büszke is rá. Megérdemelte, hogy idáig eljusson, és most nagyon jó helyzetbe került.

Mills arról is beszélt, hogy milyen volt szabadügynökként részt venni az olimpián. Úgy érzi, hogy erre nagyon nehezen lehetett készülni, elvégre 10 éven keresztül ugyanabban a csapatban játszott, ő pedig kizárólag a válogatott kötelességeire akart koncentrálni, és arra, hogy végre szerezzenek egy érmet. Ennek a közepén nyitott a szabadügynökpiac, ami rendkívüli körülményeket teremtett. Általánosságban nagyon büszke arra, hogy fel tud készülni minden adódó lehetőségre, és ezt a feladatot kellett most is megoldania az olimpia előtt, hogy mentálisan erre a tényezőre is felkészüljön. Nehéz volt számára, hogy most nem élőszóban tudta lefolytatni azokat a megbeszéléseket, amiket máskor úgy szokott, és ez nem arról szólt, hogy mások nem értették, merre állt a feje, hanem ez inkább róla szólt. Gregg Popovich volt az egyetlen, akivel tudott beszélni, aki rengeteg dolgot tett érte mind a pályán, mind azon kívül. Nagyon különleges volt számára, hogy ezt az egy beszélgetést pont vele folytathatta le.

Josh Robbins (The Athletic) arról írt, hogy Mo Bamba számára vízválasztó lehet a következő szezon, mivel az újoncszerződése utolsó évébe lép az Orlando Magicnél. A szakíró szerint Bamba tehetségéhez nem férhet kérdés, ugyanakkor az már nem biztos, hogy eléggé motivált ahhoz, hogy elérje a benne rejtőző maximális potenciált. Egy játékosmegfigyelő azon a véleményen van, hogy a Magicnek le kellene róla mondania és engedni, hogy egy másik csapat próbálkozzon vele, ugyanakkor Robbins azt is megjegyzi, hogy a Magicnél most új edző és új játékrendszer lesz, ami akár a fejlődését is segítheti.

Bijan Todd (NBC Sports Washington) a Washington Wizards háza tájáról tett helyzetjelentést. Thomas Bryant felépülése az ACL-szakadásból jól halad, az is elképzelhető, hogy valamikor a szezon elején visszatér már, az viszont szinte biztos, hogy ebben a naptári évben pályára tud már lépni. Spencer Dinwiddie és Bradley Beal sokat játszik együtt a nyáron – utóbbi különösen sok energiát fektet abba, hogy a triplavonaltól távolabbról is biztos dobó legyen, akár olyan távolságból is, ahonnan Damian Lillard el szokta engedni a hármasokat.

A végére pedig néhány olyan egykori NBA-s játékos maradt, akik az utóbbi időkben már Európában játszottak és rajta lehetnek valamelyik Euroligás csapat radarján. Ezt a sort erősíti jelenleg Timofey Mozgov, Jonas Jerebko, Tarik Black, Zoran Dragic, Kyle O’Quinn és Greg Monroe is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus