Hírmorzsák 2021-09-02 (11:45)

Clint Capela szerződést hosszabbított a Hawksnál. Joel Embiid kiállt Ben Simmons mellett. A Warriors Draymond Green miatt érdeklődik kevésbé Simmons iránt. A Kings nem adná De'Aaron Fox és Tyrese Haliburton kettősét Simmonsért. Anthony Davist frusztrálta, hogy Dennis Schröder milyen helyzeteket teremtett neki. Anthony Edwards 5 centivel magasabb lett azóta, hogy a ligába került. Josh Jackson lesz a létszámon felüli ember a Pistonsnál? A szezon során Zach Randolph és Tony Allen mezszámát is visszavonultatja a Grizzlies. A Knicks, a Nets és a Warriors azon játékosai lemaradhatnak a hazai meccseikről, akik nem adatják be a koronavírus elleni oltást.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az Atlanta Hawks és Clint Capela megegyeztek az idő előtti hosszabbításról – a centernek a következő két szezonra összesen 36 millió dollárért volt még szerződése, ezt tolták meg további két évvel és 46 millióval, így a 2024/25-ös idény végéig 82 milliót kereshet Capela. Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint 46,9 millió dollárról szól a hosszabbítás, amiből 4 milliót különböző bónuszok tesznek ki.

Joel Embiid igencsak aktív órákat töltött el Twitteren, ahol cáfolta azt a híresztelést, hogy közte és Ben Simmons között annyira rossz lenne a kapcsolat, hogy nem férnek meg egy csapatban. Szeret játszani az ausztrál kosarassal, a statisztikák sem hazudnak, Simmons egy kiváló játékos, és nemcsak ő nem hozta a tőle elvárhatót tavaly, hanem csapatként buktak el. Embiid is úgy érzi, hogy ő maga is tehetett volna többet, és nagyon reméli, hogy ugyanezzel a kerettel futhatnak neki ismét a szezonnak, mert tudják, hogy elég jók ahhoz, hogy nyerjenek. Emlékszik még arra, hogy két szezonnal ezelőtt nem Simmonst, hanem őt akarták elcseréltetni a Philadelphia 76ers szurkolói, de elhallgattatta ezeket a hangokat, mert elvégezte az ehhez szükséges munkát. Embiid szerint a csapat szurkolóinak is javulnia kellene.

Monte Poole (NBC Sports) arról számolt be, hogy a Golden State Warriors lehet, hogy Draymond Green miatt nem fog rámenni Simmons megszerzésére, mert nincsenek meggyőződve arról, hogy ez a két játékos mennyire tud egyszerre működni a pályán. Ha hinni lehet a híreknek, a csapaton belül is megoszlanak a vélemények, elvégre korábban tudtak olyan rendszereket összerakni, amiben Green mellett a center is olyan játékos volt (Andrew Bogut, Kevon Looney), aki nem tud kintről dobni, és a Simmons-Green duóval is két ilyen játékosuk lehetne egyszerre a pályán, akik ráadásul mindketten kiváló védők. Poole arra is felhívja a figyelmet, hogy a Warriorsnál általában akkor hoznak meg döntéseket, ha egyhangú véleményre jutnak házon belül.

Jason Andrews (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings nem adná Simmonsért De'Aaron Fox és Tyrese Haliburton játékjogát sem, ők inkább olyasmi csomagban gondolkodnának, ami Buddy Hield, Marvin Bagley III és jövőbeli elsőkörös draftjogok köré épül.

Eric Pincus (Bleacher Report) információi szerint a Los Angeles Lakersnél azért is akartak a nyáron új irányító után nézni, mert Anthony Davist frusztrálta, hogy Dennis Schröder milyen helyzeteket (nem) teremt neki. Davis úgy érezte, hogy nem jönnek felé ugyanazok a passzok, amiket egy évvel korábban Rajon Rondótól megkapott.

A Minnesota Timberwolves vezetőedzője, Chris Finch arról számolt be, hogy Anthony Edwards 5 centivel magasabb lett azóta, hogy bekerült a ligába, már körülbelül 198 centi magas, és ennek köszönhetően a jövőben meg fognak próbálkozni olyan alacsony szerkezetekkel is, amiben ő lesz az erőcsatár. Játékosa azt mondta neki, hogy ne engedjék ilyen magasra nőni, különben Michael Jordan lesz belőle. Finch elmesélte, hogy meccsről-meccsre egyéni célokat állítottak fel Edwards elé, mert rájöttek, hogy jobb teljesítményre képes olyankor, amikor konkrét célokat tűznek ki elé, amit el kell érnie egy meccs során. A nyáron arra kérték meg, hogy próbáljon olyan dolgokban is fejlődni, amiben már most is jó, így a tripladobásban.

A Detroit Pistonsnál jelenleg 16 játékos rendelkezik garantált szerződéssel, és James L. Edwards III (The Athletic) információi szerint Josh Jackson lehet az, akit beáldoznak azért, hogy feloldják ezt a helyzetet. Amennyiben mégsem tőle válnak meg az edzőtábor végéig, akkor Jahil Okafor, Rodney McGruder vagy Sekou Doumbouya lehet az, akit elcserélnek vagy szabadlistára tesznek.

A Memphis Grizzlies bejelentette, hogy a következő szezon során visszavonultatják Zach Randolph és Tony Allen mezszámát is, ezzel ők lesznek a franchise történetében az első két játékos, akiket ez a megtiszteltetés ér. Randolph 50-es számát december 11-én a Houston Rockets elleni meccs során húzzák fel a plafonra, míg Allen 9-es mezét január 28-án, amikor a Utah Jazz látogat Memphisbe.

Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy JaQuori McLaughlin two-way szerződést írt alá a Dallas Mavericksnél.

Érdekes helyzetbe kerülhetnek a New York Knicks, a Brooklyn Nets és a Golden State Warriors egyes játékosai, ugyanis a közeljövőben New Yorkban és San Franciscoban is olyan szabályozások lépnek életbe, amiknek értelmében csak akkor léphet be 12 évnél idősebb személy a csapatok arénáiba, ha be van oltva koronavírus ellen – kivételt jelent itt is, ha valaki egészségügyi vagy vallási okok miatt nem adatta be az oltást. Amennyiben lesznek ezekben a csapatokban ilyen játékosok, akkor ők nem léphetnek pályára a hazai mérkőzéseiken. A szabályozás szerint az átutazó játékosokra, vagyis a vendégcsapatok kosarasaira nem vonatkozik ez a kitétel. Az NBA felhívta arra a csapatok figyelmét, hogy más városok vezetései is hozhatnak hasonló döntéseket, akár olyat is, amelyik a vendégjátékosokkal sem kivételez. Az NBA azt is közölte a csapatokkal, hogy azok a játékosok, akik nem adatják be az oltást, továbbra is szigorúbb megkötésekre számíthatnak, az idegenbeli meccsek idején csak csapathoz tartozó személyekkel érintkezhetnek, illetve csak edzés és meccs miatt hagyhatják el a szállásukat.

A végére Kyle O’Quinn maradt, aki új csapatot talált magának, Párizsba igazolt a Paris Basketballhoz. Érdekesség, hogy a csapat elnöki tisztségét a Minnesota Timberwolves korábbi általános igazgatója, David Kahn tölti be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus