Hírmorzsák 2021-10-08 (10:30)

Előállítottak 18 korábbi NBA-játékost, amiért pénzt csaltak ki a liga egészségügyi és jóléti alapjától. Jonathan Kuminga, Andrew Wiggins, Matisse Thybulle, Cody Zeller és Jason Preston is sérüléssel küzd, utóbbi hosszabb időt hagy ki. Los Angelesben is hasonló szabályozások lépnek életbe, mint New Yorkban és San Franciscoban. Montrezl Harrell úgy érzi, hogy a Lakers nem használta őt megfelelően. Sean Marks szerint a Netsnek alázattal kell hozzáállnia a szezonhoz. Allen Iverson szeretne munkát vállalni a 76ersnél. A 76erst érdekelné egy Caris LeVert és Malcolm Brogdon köré épülő csomag Ben Simmonsért?

18 korábbi NBA-játékost állítottak elő, mivel pénzt csaltak ki a liga egészségügyi és jóléti alapjától. A 18 játékos mintegy 3,9 millió dollárt csalt ki az alaptól, amiből 2,5 millió landolt a zsebükben, és rendszerint olyan egészségügyi beavatkozásokra hivatkozva csalták ki a pénzt, amit nem kellett végrehajtani. Az egyik esetben például 48,000 dollárt igényelt sikeresen egy játékos arra hivatkozva, hogy 8 fogát kell megcsináltatnia Beverly Hillsben, de a beavatkozás idejében bizonyítottan Tajvanon kosárlabdázott. Az egyes elkövetők 65,000 és 420,000 dollár közötti összegeket csaltak ki. Az összeesküvés élén a 2009-es draft 11. választottja, Terrence Williams állt, aki 2017 novemberében 19,000 dollárt igényelt kiropraktikai ellátásra, viszont végül csak 7,672 dollárjába került, ebben meglátta a lehetőséget, és elkezdett beszervezni további játékosokat, hogy használják ezt ki. A vádirat szerint ezt követően legalább 10 játékos összesen 230,000 dollárt fizetett ki Williamsnek azért, hogy hamis dokumentumokat szerzett nekik különböző ellátásokról.

Noha a csalásban főleg olyan játékosok vettek részt, akik inkább kiegészítő szerepet játszottak csapataikban, a 18 kosaras együttesen 343 millió dollárt keresett az NBA-ben. Williams mellett az alábbi 17 játékos vett még részt a csalásban: Tony Allen, Alan Anderson, Shannon Brown, Will Bynum, Glen Davis, Chris Douglas-Roberts, Melvin Ely, Darius Miles, Jamario Moon, Milt Palacio, Ruben Patterson, Eddie Robinson, Greg Smith, Sebastian Telfair, C.J. Watson, Antoine Wright, Tony Wroten. Mellettük Tony Allen feleségét, Desiree Allent is előállították, aki szintén aktív szerepet vállalt ebben. Milt Palacio jelenleg a Portland Trail Blazersnél segédedző, viszont a fejlemények miatt további értesítésig szabadságolták őt.

Jonathan Kuminga legalább egyhetes kihagyásra számíthat, miután megsérült a jobb lábán a térdkalácsa. Steve Kerr szerint mindig csalódottak, ha megsérül egy játékos, és különösen az olyan fiatal játékosoknál, mint Kuminga vagy James Wiseman, különösen nagy visszaesést jelent az, ha lemaradnak az edzőtábor egy részéről vagy az egészéről. Kuminga a sérülésétől függetlenül velük lesz, néhány feladatot elvégezhet, a többit pedig figyelni fogja, hogy megértse, mit is akarnak elérni. A Golden State Warriors legutóbbi edzésén Andrew Wiggins sem vehetett részt, róla annyit mondott Kerr, hogy összeszedett néhány horzsolást és zúzódást, emiatt pihentetik. Előfordulhat, hogy a Los Angeles Lakers elleni következő meccsen sem erőltetik Wiggins játékát, míg Stephen Curry és Draymond Green várhatóan valamivel több mint 20 perc lehetőséget fog kapni. Kerr azt is bejelentette, hogy Jordan Poole az eddigi kiváló teljesítményével kiérdemelte, hogy a szezon elején ő fog kezdeni Klay Thompson helyén.

Ha már szóba kerültek a sérülések, folytassuk is a maródi játékosokkal, sajnos vannak néhányan. Derek Bodner (The Athletic) jelentette, hogy Matisse Thybulle legalább egy hetet kihagy a fájós jobb válla miatt. A játékos egy gyors rehabilitáción esik át, és valamikor a következő hét folyamán vizsgálják felül az állapotát. Jason Quick (The Athletic) írta meg, hogy meg kellett műteni Cody Zeller orrát, miután az eltört, amikor találkozott Andre Iguodala könyökével. Az orvosok próbálták műtét nélkül helyrehozni az orrát, de nem sikerült, így a beavatkozás elkerülhetetlenné vált – arról egyelőre nincs információ, hogy Zeller lemarad-e az alapszakasz elejéről. Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy a Los Angeles Clippers újonc hátvédje, Jason Preston műtéten esett át, ami miatt a szezon egy jelentős részét kénytelen lesz kihagyni. Preston jobb lábfeje sérült meg egy edzésen még az edzőtábor kezdete előtt.

Los Angelesben hasonló szabályozások lépnek életbe november 29-én, mint amilyenek New Yorkban és San Franciscoban, ugyanakkor ez érdemben nem fogja érinteni a Staples Centerben játszó Lakerst, Clipperst és Kingst (NHL), mivel a csarnok üzemeltetői már korábban úgy rendelkeztek, hogy csak azok léphetnek be oda, akik teljesen átoltottak, vagy rendelkeznek 72 órán belül elvégzett negatív koronavírusteszttel. A Staples Centert használó három csapat minden játékosát beoltottak már a hírek szerint. A Los Angeles-i szabályozás a New Yorkban és San Franciscoban bevezetettekhez hasonlóan kivételt tesz a vendégcsapatok játékosaival, rájuk ez nem vonatkozik – az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja viszont értelemszerűen igen, úgyhogy a nem beoltott vendégjátékosokra így is szigorú előírások vonatkoznak.

Montrezl Harrell úgy érzi, hogy az előző szezonban nem játszatták eleget a Lakersnél, most viszont igyekszik visszatérni a korábbi, felszabadultabb játékához, és ismét élvezni azt, hogy a pálya mindkét oldalán segítheti a csapatát. Tavaly nem úgy használták őt, ahogyan azt szerette volna, és úgy érzi, hogy elvesztegetett egy évet, úgyhogy most arra is használja az előszezont, hogy lerázza magáról a felgyülemlő rozsdát.

Sean Marks, a Brooklyn Nets általános igazgatója elmondta, hogy Twitteren sokkal többet foglalkoznak Kyrie Irving helyzetével, mint amennyire az szóbeszéd lenne a csapat öltözőjében. Marks is csak annyit tud mondani, amit Irving is mondott, ez személyes dolog, és Irvingnek szüksége van arra, hogy a megfelelő emberekkel beszéljen, mielőtt döntene arról, hogy mit akar csinálni. Mindez semmit sem változtat azon, hogy mik is a Nets céljai, ugyanakkor kellő alázattal kell hozzáállniuk a dolgokhoz, mert még semmit sem értek el.

Taylor Rooks (Bleacher Report) ült le beszélgetni Allen Iversonnal, aki elmondta, hogy szeretné átadni a tudását másoknak, szeretne az NBA-ben munkát vállalni, és ezt legszívesebben a Philadelphia 76ersnél tenné. Lassan 11 abbahagyta már a játékot, és nem is tudja, hogy miért nem lett azóta sem a 76ers stábjának a tagja valamilyen formában. Egy álma válna valóra, ha a csapatnál dolgozhatna, és ez nem a pénzről szól, hanem arról, hogy segíteni akarja szeretett csapatát.

Szintén a 76ershez kapcsolódó hír, hogy Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) értesülései szerint felkeltette a csapat érdeklődését egy olyan cserelehetőség Ben Simmonsért, amiben Caris LeVert, Malcolm Brogdon és egy első körös draftjog érkezne hozzájuk az Indiana Pacerstől, és különösen LeVert érdekelné őket. Arról nincs információ, hogy tett-e formális ajánlatot valamelyik csapat, ugyanakkor tárgyalt egymással a Pacers és a 76ers, és ott felmerült az említett játékosok neve is.

A végére a kisebb játékosmozgások maradtak. DaQuan Jeffries részben garantált szerződést kapott az Atlanta Hawkstól, A.J. Lawsonnak viszont távoznia kellett, hogy szerződést adhassanak Jeffriesnek. Az Orlando Magicnél szabadlistára került Jon Teske, míg Jeremiah Tilmon szerződést kapott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus