Hírmorzsák 2021-10-17 (9:30)

Evan Fournier és Kemba Walker szerepe még nem tiszta a Knicksnél - Tom Thibodeau szerint agresszívebbnek kell lenniük. Julius Randle szerint a két új igazolás megoldja a támadójátékukat, a védekezés lesz a kulcs. Romeo Langford sokkal magabiztosabb a Celticsnél, mint korábban, sokat akar játszani - Robert Williams III sérülése nem komoly. De'Aaron Fox a védekezésén és a dobásán dolgozik, de úgy érzi, hogy igazi vezér lett. Nik Stauskast leigazolta, aztán kitette a Denver. Kris Dunnt elküldte, a Morant-Clarke-Bane trió opcióját lehívta a Memphis. A Cavs two-wayt adott Tacko Fallnak. Dante Exumot elküldte a Rockets. Isaiah Hartenstein maradt a Clippersnél.

4-0-t produkált az előszezonban a New York Knicks, de a csapat még nem áll maximálisan készen az alapszakaszra - egyelőre nem igazán találták meg az egyik új igazolás, Evan Fournier helyét és szerepét. Tom Thibodeau vezetőedző azt nyilatkozta, hogy Fournier túl jó játékos ahhoz, hogy csak shooternek használják, a tréner pedig azt akarja, hogy amikor a franciához kerül a labda, akkor legyen önmaga, bontson, induljon meg, legyen agresszív és ne csak beilleszkedni próbáljon, mert akkor kiesik a ritmusból. Ugyanez a helyzet Kemba Walkerrel, aki eddig Thibodeau szerint túl önzetlennek bizonyult, ő nem ezt várja tőle, nála is az agresszivitást hiányolja egyelőre - mindkettejüket arra ösztökéli, hogy bátran vállalkozzanak, mert az egész csapat arculata erről szól.

Szintén megemlítette a két új csapattársát Julius Randle, a Knicks vezére szerint amire képes a Walker-Fournier páros, azzal ők támadásban rendben lehetnek - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy tavaly pont ez hiányzott a keretből, hogy többen is tudjanak kreálni, bontani. Randle szerint ezzel már nem lesz gond, a sikerük záloga az, hogy minden egyes este hozni tudják-e a jó védekezést, ezen múlik majd minden.

A Bostonnál bizakodóak Romeo Langford játéka miatt, a dobóhátvéd a sérülések és koronavírusos megbetegedések miatt az utóbbi előszezon-meccseken stabil kezdő volt és magabiztosan, pontosan játszott, elöl-hátul abszolút lehetett rá számítani. Maga Langford is azt mondta, hogy most sokkal nagyobb az önbizalma, mint eddig, jó érzés volt számára a kezdőkkel játszani, úgyhogy nagyon szeretné, ha minimum 20 perc körül átlagolhatna idén. Szintén a Celticshez kapcsolódik Robert Williams III sérülése is, aki a legutolsó meccset kiülte egy térdsérüléssel, de Ime Udoka vezetőedző szerint nincs nagy baj, csak kicsit fájt neki a bemelegítésnél, de ha tétmérkőzésről lett volna szó, akkor minden bizonnyal ott lett volna a parketten.

A Sacramento Kingsnél úgy érzik, hogy De'Aaron Fox igazi vezér lehet már ebben a szezonban. Az ötödik idényére készülő irányító a tavalyi, 25 pont és 7 gólpassz feletti átlagait is megjavítaná, de hozzátette, hogy emberileg, illetve játékosként is érettebbnek érzi magát, ebben tud leginkább fejlődni. Mint mondta, eleinte csak egy "gyorsan futó" játékos volt, azóta viszont sokkal jobban átlátja a pályát, jobban érzi a ritmust, jobban irányít, sokkal inkább vezér. Hozzátette, hogy természetesen dobásban és védekezésben még mindig bőven van hova fejlődnie, ezeken dolgozik is. Azt is elmondta, hogy csapatként is a védekezésen dolgoznak leginkább, már a Portland elleni meccsre készülnek, de úgy érzi, hogy ő maga most már teljesen más szintet képvisel, mint korábban.

A Denver Nuggets leigazolta, majd pár órával később ki is tette a keretéből Nik Stauskast - a lassan veteránnak számító hátvéd a várakozások szerint a denveriek G Ligás csapatánál folytathatja.

Több dolgot is bejelentett a Memphis: egyrészt lehívta Ja Morant, Brandon Clarke és Desmond Bane opcióját a következő, 2022/2023-as szezonra, másrészt kitette a keretéből Kris Dunnt. A hátvéd helyett Jarrett Culvert és Sam Merrillt tartotta meg inkább. A Cleveland Cavaliers közben two-way szerződéssé alakította Tacko Fall előszezonra szóló megállapodását, a Bostonból érkező (nagyon) magasember így marad a csapat kötelékében.

A Portland Trail Blazers elküldte Patrick Pattersont, Quinn Cookot és Marquese Chrisst is, viszont megtartotta Dennis Smith Jr.-t, az irányító Lillardékkal kezdheti meg a szezont. A Houston Rockets közben Dante Exumot küldte el, a rendkívül sérülékeny hátvéd még a mezőny egyik leggyengébb keretében sem tudott megragadni. Az előszezonban biztató dolgokat produkáló Isaiah Hartenstein viszont maradhat a Clippersnél, a Los Angeles nekiadta az utolsó rosterhelyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus