Hírmorzsák 2021-11-04 (11:00)

Lauri Markkanen és Jakob Pöltl is a liga protokollja alatt, Tobias Harris koronavírusos. T. J. Warren és Dillon Brooks is közelít a visszatéréshez, Davis Bertans viszont oldalvonal mellé szorult. Ben Simmons továbbra sem áll készen a játékra. Ha eltörölnék New Yorkban a korlátozásokat, tárt karokkal várnák vissza Kyrie Irvinget a Netsnél. Megbeszélést tartottak a Celtics játékosai. Damian Lillard a nyáron találkozott LeBron James és Anthony Davis kettősével. Lillard szerint semmi sem garantálná a bajnoki címet, ha egy másik csapat kedvéért elhagyná a Trail Blazerst.

Újabb játékosok kerültek az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Cleveland Cavaliersnél Kevin Love után Lauri Markkanen is erre a sorsra jutott, a csapat pedig annyit közölt, hogy a megfelelő időpontban adnak majd további tájékoztatást vele kapcsolatban. Adrian Wojnarowski (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy a Cavaliersnél minden játékos megkapta a koronavírus elleni oltást a szezon előtt. A San Antonio Spursnél Jakob Pöltl kényszerül kihagyásra, ő is bekerült a protokoll alá. Arról egyelőre nincs információ, hogy az említett játékosoknak pozitív lett-e a tesztje, vagy más okokból kerültek be a protokoll alá, viszont a Philadelphia 76erstől néhány napja kieső Tobias Harrisről Keith Pompey (The Philadelphia Inquirer) megírta, hogy pozitív tesztet produkált.

A The Athletic számolt be arról, hogy T.J. Warren állapota jelentősen javult az elmúlt időszakban, így a továbbiakban már nem kell lábmerevítőt hordania. Rick Carlisle reményei szerint most már csak hetekre van a visszatéréstől a játékos, és nem hónapokra. Tim MacMahon (ESPN) írta meg, hogy a Memphis Grizzliesnél hamarosan megkezdheti a szezont Dillon Brooks, miután a hátvéd felépült a kéztöréséből. A Washington Wizards ugyanakkor egy ideig nem számolhat Davis Bertans játékával, a bokasérülést szenvedő játékos állapota week-to-week, ezen a héten biztosan nem lép már pályára.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy Daryl Morey tegnap érdeklődött arról Ben Simmonsnál, hogy mikor számíthatnak a játékára, ugyanakkor az ausztrál irányító közölte a csapatvezetővel, hogy mentálisan továbbra sem áll készen a játékra. A Philadelphia 76ers próbált arról érdeklődni, hogy miként halad ezzel Simmons, ugyanakkor nem kérték arra, hogy konkrét részleteket osszon meg arról, hogy mikről is beszél azokkal a szakemberekkel, akikkel együtt dolgozik jelenleg.

Steve Nash egy újságírói kérdésre elmondta, hogy amennyiben eltörlik a New Yorkban bevezetett megkötéseket, akkor abban az esetben is szívesen látják viszont a csapatnál Kyrie Irvinget.

A Boston Celtics ma hajnalban nyerni tudott az Orlando Magic ellen, és az ESPN értesülései szerint a meccs előtt a csapatnál tartottak egy „csak játékosok” értekezletet, ami nagyon érzelemdús hangvételben telt. A megbeszélésen leginkább Marcus Smart, Jaylen Brown és Jayson Tatum beszélt, szóba került Smart múltkori kifakadása is, miszerint a másik két játékos nem passzol eleget, illetve a Chicago Bulls elleni összeomlást is átbeszélték.

Brown a Magic elleni győzelmet követően elmondta, hogy az elmúlt napokban csak erre a találkozóra koncentráltak, és az volt a céljuk, hogy valahogy nyerni tudjanak. Szerinte Smart nyilvános megjegyzéseire nem feltétlenül volt szükség ebben a helyzetben, hiszen egyébként is folyamatosan kommunikálnak egymással a csapat játékosai, és ő személy szerint is rengeteget elemzi a játékát, hogy a lehető legjobb játékossá váljon, aki a társait is jobbá tudja tenni.

Damian Lillard Chris Haynesnek (Yahoo! Sports) adott hosszabb interjút, amiben többek között arról is mesélt, hogy milyen körülmények között találkozott a nyáron LeBron Jamesszel. A Portland Trail Blazers irányítója elmondta, hogy ő egy kötetlen ebédre számított, de amikor megérkezett, James mellett Anthony Davis is őt várta megterített asztallal. James arról kérdezte őt, hogy mit gondol a jelenlegi helyzetéről, illetve mik a céljai, amire azt válaszolta akkor is, amit most tud mondani, szeretne győztes helyzetbe kerülni. James nem mondta neki, hogy csatlakozzon hozzájuk, ugyanakkor felvázolta neki, hogy máshol pontosan ilyen helyzetbe kerülhetne, így például a Lakersnél is. Semmi olyat nem mondott neki, amit addig ne tudott volna, és abban is biztos, hogy működne az a csapat, amiben ők hárman játszanak együtt, mert ismeri a saját készségeit, tudja azt, hogy milyen a személyisége, és azt is tudja, hogy ki James, illetve Davis. A hírek szerint egyébként nem a Lakers lett volna Lillard kívánságlistájának az élén, amennyiben cserét kér, és csupán a James iránti tiszteletéből fogadta el a meghívást.

Lillard azt is elmondta ebben az interjúban, hogy a rájátszásbeli kiesést nagyon rosszul viselte, és úgy volt vele, hogy valamit tenniük kell, hogy megmutassák, ők tényleg nyerni akarnak a Trail Blazersszel. Sok csapat van a ligában, amelyik csak tankolni akar, megint sok olyan, amelyik megelégszik azzal, ha bejut a rájátszásba, és csak néhány olyan, amelyik ténylegesen nyerni akar, ő pedig elbizonytalanodott, hogy ők vajon az utóbbi csoportba tartoznak-e. Ezt firtató kérdéseket tett fel a csapat vezetőségének is, mert tudni akarta, hogy pontosan mit is csinálnak, milyen lépéseket terveznek. Mintegy két hónapon keresztül mérlegelte a helyzetét, de mindig, amikor arra gondolt, hogy esetleg nem tér vissza Portlandbe, akkor arra jutott, hogy ő ott szeretne nyerni, ő ehhez a csapathoz és városhoz tartozik, és a részese akar lenni annak, hogy hosszú idő után ismét bajnoki cím kerül ide.

Tudja, hogy ott nem mindig minden fenékig tejfel, ez egy kis piac, sok mindenből kimarad ezért, ugyanakkor semmi sem garantálja, hogy nyerni fog, ha elmegy valahová máshová. Ezért is gondolja úgy, hogy az a legjobb döntés, ha kitart a csapata mellett, és azt teszi, amit a szíve diktál. Látja azokat a játékosokat, akiknek sokáig jó dolguk volt egy csapatnál, majd feladták ezt, de nem jött be nekik, és most minden évben más csapatban játszanak. Nagyon akar nyerni, ugyanakkor legalább ennyire akarja azt is, hogy ezt a maga módján tegye meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus