Hírmorzsák 2021-11-06 (12:00)

Ben Simmonst újra bünteti a Sixers, mert nem fogadja el a segítséget és nem teljesíti a kötelezettségeit. Anthony Davis szerint a Lakers azt játszotta a Thunder ellen, amit a stáb kért tőlük, Frank Vogel szerint Russell Westbrook utolsó dobása "nem volt elég jó", Carmelo Anthony is megszólalt. Pascal Siakam akár már jövő héten visszatérhet. A Toronto kivágta Sam Dekkert. Chris Paul és Devin Booker is csak a játékra koncentrál, nem a Sarver-ügyre. Steph Curryt nem lepte meg a GSW 7-1-es rajtja, Andre Iguodala és Draymond Green is bizakodó.

Kezdjük a hírösszefoglalót a Ben Simmons-saga legfrissebb fejleményeivel. Az ESPN forrásai szerint a Philadelphia 76ers ugyanis most éppen 360 ezer dollárra büntette a játékost, mert kihagyta a csütörtöki meccset és azt tervezi, hogy további büntetésekkel sújtja, amíg nem működik együtt, nem kezelteti a mentális egészségét és nem teljesít egyéb, kosárlabdával kapcsolatos kötelezettségeket. A csapatnál úgy érzik, hogy ők mindent megtettek annak érdekében, hogy segítsek Simmonsnak, ő viszont nagyjából semmire sem hajlandó - igaz, állítólag napi szinten feltűnik az edzőközpontban és találkozik egy-egy csapattársával, vagy edzővel. A Philly a korábbi büntetéseket akkor függesztette fel, amikor Simmons azzal takarózott, hogy mentálisan nem állt készen a játékra és segítségre volt szüksége - erre mondta azt a csapat, hogy jó, segítünk, szakembereket biztosítunk, a játékos viszont ebből mégsem kért, így most "újraindulnak" a büntetések.

A Los Angeles Lakers előző este másodszor is óriási előnyt adott le a Thunder ellen és másodszor is kikapott a lotterybe várt csapattól, pedig ha ezt a két kötelezőt hozza, akkor 7-2-re állhatna, míg az OKC 0-8-cal szerénykedne. A meccsről utólag Anthony Davis azt mondta, hogy ők pontosan azt a sémát játszották taktikailag, amit az edzői stáb kért tőlük, de a Thunder fel volt erre készülve és stratégiailag lebontották, szétzilálták őket.

Frank Vogel vezetőedző sem volt elégedett, őt Russell Westbrook hajrában hozott döntéseiről és dobásáról kérdezték, amire azt mondta, hogy "nem elég jó", ennél jobb dobásokat kell elvállalniuk ilyen szoros végjátékban, nem volt meg a kellő spacingjük. Carmelo Anthony szerint folyamatosan megbeszélik, hogy a csapatok ellenük másképp játszanak, hiába tudják jól a scouting reportokat, ha a játékosok nem azt csinálják ellenük, amit előtte. Russell Westbrook azzal védekezett, hogy még egyetlen meccsen sem volt teljes a keretük, sőt, még csak meg sem közelítette a teljeset, amíg ez nem történik meg, addig a legtöbbet kell kihozniuk magukból. 

A Phoenix Sunsnál az NBA vizsgálódik a Robert Sarverről napvilágra került dokumentumok alapján, amelyben rasszista és szexista kijelentéseket tesz a klub tulajdonosa. A csapat két vezére, Chris Paul és Devin Booker viszont arról beszélt, hogy ők nem koncentrálhatnak erre, nekik a játékkal kell törődnük - azt nem tagadták, hogy beszéltek erről, hogy van véleményük az ügyről, de hozzátették, hogy a döntéshozók biztosan a megfelelő módon kezelik majd, nekik pedig ebbe nincs beleszólásuk, csak kosárlabdázniuk kell.

A Toronto Raptors kivágta Sam Dekkert, aki részlegesen garantált szerződéssel rendelkezett, így 350 ezer dollárt azért megkap. Dekker Isaac Bongával harcolt a keretben maradásért, de nem tudta beverekedni magát a csapatba, eddig egyetlen percet játszott az alapszakasz során.

Szintén a Torontóhoz kapcsolódik, hogy helyi sajtóértesülések szerint Pascal Siakam olyan közel áll a visszatéréshez, hogy akár már jövő héten megkezdheti a szezont. Nick Nurse vezetőedző csak annyit mondott, hogy játékosa napról napra közelít, de hozzátette azt is, hogy Siakam felépülésében jelentős előrelépés történt és jelenleg a tervezett menetrend előtt van - állítólag jövő szerdán már akár játszhat is, ha addig ebben az ütemben javul az állapota.

Végül pedig Steph Curry és a Golden State Warriors: a korábbi kétszeres MVP-t nem lepte meg, hogy az utóbbi két évben szenvedő csapata 7-1-gyel kezdte a szezont. Mint mondta, olyan játékosaik vannak, akik értik a kosárlabdát és mindig megvan a szándék arra, hogy az eltervezett, megfelelő módon játsszanak, még akkor is, ha adott napon az nem jön össze. Mindenki érti a filozófiát, hogy hogyan szeretnének jó dobásokat kialakítani, ehhez pedig mindenki tartja magát eddig. Ezen felül védekezésben is megvannak azok az alapvető dolgaik, amelyekre támaszkodnak és ezt is fegyelmezetten csinálják, úgyhogy szerinte a 7-1-es mérleg rendben van. Hozzátette, hogy persze a szezon hosszú, még rengeteg dolog vár rájuk, de az nem meglepő számára, hogy most van egy ilyen időszakuk, amikor csapatként minőségi kosárlabdát produkálnak

A csapat veteránja, Andre Iguodala annyit tett hozzá, hogy szerinte esélyük van valami különlegeset alkotni, mert két meghatározó kezdőjük, Klay Thompson és James Wiseman nélkül játszanak így. Draymond Greent pedig nem érdekli, hogy mit gondol róluk a liga, hogy most éppen jónak tartja őket, mert úgy is nyertek már, hogy ligaszerte rossznak hitték őket, meg úgy is vesztettek, hogy mindenki az ő győzelmüket várta. Hozzátette, hogy csapatként még rengeteg apróságon javíthatnak és ha ezt megteszik, akkor bármire képesek lehetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus