Hírmorzsák 2021-12-06 (11:15)

Julius Randle vállalja a felelősséget a Knicks teljesítményéért. DeMar DeRozan szerint le kell győzniük a legjobbakat, ha ők akarnak azok lenni. Chauncey Billups ismét kritizálta csapatát. Mike Conley tudta, hogy mire számítson a Cavaliers-Jazz végjátékában. Stan Kroenke Michael Porter Jr. legnagyobb rajongója. Aaron Gordon és R.J. Hampton is az év eleji Nuggets-Magic cseréről beszélt. Az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya szerint a rossz időzítés is közrejátszott abban, hogy Ben Simmons nem játszott az olimpián.

A New York Knicks egymást követő harmadik vereségét is elszenvedte a hétvégén, amivel kapcsolatban Julius Randle osztotta meg a véleményét. Az All-Star magaember szerint jobban kell teljesítenie, ahogyan mindenki másnak is, és vállalja a felelősséget a csapat teljesítményéért. Bele kell nézniük a tükörbe, és el kell dönteniük, hogy mit akarnak, miként is alakuljon ez az idényük. Kizárólag az a fontos számára, hogy nyerjenek, és tudja, hogy ugyanezt akarja mindenki más is a Knicks öltözőjében. Tudja, hogy ő mit akar, tudja, hogy a társai mit akarnak, és emellett el kell kötelezniük magukat.

R.J. Barrett szerint egyszerűen a kellő erőfeszítés hiányzik belőlük, kizárólag ezen múlik, hogy milyen a védekezésük. Az edzőjük, Tom Thibodeau nagyon erős védekezésben, úgyhogy csak rajtuk múlik, hogy a kellő intenzitással játsszanak védekezésben és elkezdjék megállítani az ellenfeleiket. Thibodeau szerint sincs szükségük semmi különlegesre, csak arra, hogy mindannyian elkötelezzék magukat amellett, hogy együtt is másznak ki ebből a gödörből, ha már együtt másztak bele. A megfelelő intenzitáshoz két dologra van szükségük: maximális erőfeszítésre és maximális koncentrációra, úgyhogy ezeket kell elérniük.

A Chicago Bulls a Brooklyn Nets otthonában nyert rangadót a hétvégén, amivel kapcsolatban DeMar DeRozan elmondta, hogy ha a legjobbá akarnak válni, akkor ahhoz le kell győzniük a legjobb csapatokat. Sokan mondják magukról, hogy ők a legjobbak, de ki kell menni a pályára és ott bebizonyítani ezt. Amennyiben a legjobbá akarnak válni, akkor az sem számít, ha vannak hiányzóik, akkor is ugyanúgy ki kell menniük a pályára és harcolniuk kell. Mint ismert, a Bulls nem számíthatott Javonte Green, Coby White és Patrick Williams játékára sem a Nets ellen, míg Alex Caruso csak 8 percet tudott a pályán tölteni a sérült combhajlítója miatt.

A Nets-Bulls után Steve Nash arról beszélt, hogy a keleti konferencia hosszú ideje nem volt olyan erős, mint jelenleg, nincsenek ajándékmeccsek, minden győzelemért meg kell küzdeniük. Nyugat is nagyon erős, és van néhány fantasztikus csapat ott, de kelet most nagyon mély, és ez jót tesz a ligán belüli egyensúlynak. Úgy látja, hogy ilyenre talán a ’90-es évek óta nem volt példa, de nagyon izgalmas, hogy ennyire versenyképes kelet is.

Chauncey Billups a Portland Trail Blazers legutóbbi, Boston Celtics elleni veresége után ismét azt nehezményezte, hogy csapata nem játszik kellő büszkeséggel. Hogyha ez nem zavarná, akkor az szerinte komoly probléma lenne. Néha előfordul, hogy rossz estéje van egy csapatnak, és van, ahogy ki lehet kapni, de úgy nem, ahogyan ők vereséget szenvedtek. Szörnyen teljesítettek, hiányzott belőlük a küzdeni akarás és a büszkeség, és ez olyasmi, ami vagy megvan egy csapatban, vagy nincs, ezt nem lehet be- és kikapcsolni, amikor csak akarják. A fiatal játékosok nem feltétlenül tudják még, hogy miként működik a liga, de ez olyasmi, amit a veteránjaiknak kellene megtanítani nekik, és nem fordítva, emiatt sokkal dühösebb a kezdő ötösére. A Trail Blazers 145-117-re elveszített találkozójának a krónikájához tartozik, hogy CJ McCollum bordái megzúzódtak egy rossz esés után, de várhatóan nem kell hosszabb időt kihagynia emiatt, nagy valószínűséggel a Los Angeles Clippers elleni ma esti találkozón is pályára tud lépni.

Ma hajnalban kiélezett meccsen tudott nyerni a Utah Jazz a Cleveland Cavaliers otthonában. Az utolsó labdabirtoklásnál Darius Garland dobhatott a Cavaliers győzelméért, de Mike Conley jó védekezésének is köszönhetően hibázott. Conley erről annyit mondott, hogy hosszú ideje ismeri J.B. Bickerstaff edzőt, és pontosan tudta, hogy ellenfele kintről fog próbálkozni, meg is mondta Garlandnak, hogy olyan volt számára ez a helyzet, mintha saját maga ellen védekezne. Bickerstaff megvédte a dobást elhibázó játékosát, és ha újrajátszhatná az utolsó labdabirtoklást, akkor is Garland kezébe adná a labdát, hogy oldja meg ő.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Denver Nuggetsnél Stan Kroenke, a csapat tulajdonosa Michael Porter Jr. legnagyobb rajongója. A hírek szerint Kroenke azt is szerette volna elérni, hogy már a 2019/20-as idényben is nagyobb lehetőséget kapjon a pályafutását egy év késéssel megkezdő játékos. Mint ismert, Porter Jr. nemrégiben ismét hátműtéten esett át, ami miatt szinte biztosan nem léphet már pályára ebben az idényben.

Aaron Gordon az év elején került az Orlando Magictől a Denver Nuggetshez, és Mike Singernek (The Denver Post) az előző csapatánál töltött időszakról beszélt. Amíg ott volt, minden évben változott valami, hol az edzői stáb, hol az általános igazgató személye, hol a játékoskeret. Hiányzott az állandóság, és nem is tudták, hogy tankolnak vagy a győzelemért játszanak, olyan volt, mintha egyszerre taposták volna a gázpedált és a féket. A cserében R.J. Hampton az ellenkező utat járta be, ő viszont hálás amiatt, hogy a Magichez került, mert ott megkapta a játéklehetőséget, amire Denverben nem igazán volt példa. Ettől függetlenül hálás a Nuggetsnek is, mert ők voltak azok, akik bizalmat szavaztak neki a draft estéjén.

Az ausztrál válogatott szövetségi kapitánya, Brian Goorjian szerint a rossz időzítés is közrejátszott abban, hogy Ben Simmons nem tudta vállalni a játékot a tokiói olimpián, noha tárt karokkal várták őt a nemzeti csapatnál. Megmondta neki az olimpia előtt, hogy tisztában van azzal, mennyi mindennel kell foglalkoznia az akkori helyzetében, és tudta, hogy nem lett volna neki egyszerű egy ismeretlen edzőhöz és több ismeretlen játékos közé megérkeznie, de úgy gondolták, hogy remek környezetbe került volna. Nagyon rossz volt az időzítés, de Simmons jól kezelte a helyzetet, amikor úgy döntött, hogy nem megy az olimpiára, és most csak annyit remél Goorjian, hogy Simmons megtalálja a csapatát, megtalálja azt a helyet, ahol szívesen folytatná a pályafutását.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus