Hírmorzsák 2022-02-14 (11:00)

Zach LaVine térdspecialistához megy. Eltört egy csont Norman Powell lábában. Pat Connaughton műtéten esett át. A Bucks rámehet Goran Dragicra, miután kivásárolja őt a Spurs. Chris Duarte legalább két meccset kihagy. Várni kell még Kristaps Porzingis bemutatkozására a Wizardsnál. Ryan Arcidiacono a szezon végéig aláírt a Knickshez. Julius Randle csalódott a Knicks idegenbeli túrája miatt. Steve Kerr méltatta Jonathan Kuminga fejlődését. DeMar DeRozan Michael Jordan nyomdokaiban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról, hogy Zach LaVine a hét elején Los Angelesbe utazik, hogy megvizsgáltassa a fájós bal térdét egy specialistával. A Bulls dobóhátvédje hetek óta küzd ezzel a problémával, ugyanakkor az MRI nem mutatott ki semmilyen elváltozást sem, ezért is szükséges a specialista bevonása. LaVine az utazása ellenére úgy tervezi, hogy részt fog venni az All-Star gála eseményein, jelen állás szerint nem fontolgatja a visszalépést.

A Clipperstől határozatlan időre kidőlt a nemrégiben megszerzett Norman Powell, miután kimutatták nála, hogy eltört az egyik csont a bal lábában. Powell még péntek hajnalban a Mavericks ellen sérült meg, és ezt követően még optimistán nyilatkozott, hogy reménykedik benne, hogy nem kell sokat kihagynia, de ezen változtat az a fejlemény, hogy törést találtak nála. A csapat közleménye alapján Powellt nem kell megműteni.

A Bucks bejelentette, hogy megműtötték Pat Connaughton kezét, miután a közelmúltban eltört a gyűrűsujja a jobb kezén. A csapat nem közölte, hogy mennyi kihagyás várhat rá, ugyanakkor azt bejelentették, hogy várhatóan még az alapszakaszban vissza tud majd térni.

A már említett Adrian Wojnarowski információi szerint Donte DiVincenzo elcserélése és Connaughton sérülése miatt a Bucksnál Goran Dragic leigazolása lesz a prioritás, miután a szlovén irányító megegyezik a Spursszel a kivásárlásról, és abban bíznak, hogy azzal magukhoz tudják őt csábítani, hogy állandó játékidőt és fontos szerepet tudnak neki ígérni.

A Pacersnél Chris Duarte hagy ki legalább két meccset lábujjsérülés miatt, amit a Timberwolves elleni összecsapás elején szedett össze, és így kérdésessé vált az is, hogy részt tud-e venni az All-Star gála újoncok-másodévesek tornáján.

A Wizards bejelentette, hogy Kristaps Porzingis ma este még biztosan nem mutatkozik be náluk, és mellette Daniel Gafford játékára sem számíthatnak még. Jó hír viszont, hogy Gafford esetében a hiányzás okaként azt jelölték meg, hogy még erősítenie kell, ez alapján kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Ryan Arcidiacono a szezon végéig szóló szerződést kap a Knickstől. Az irányító korábban a szezon során már kitöltött két 10 napos szerződést a csapatnál, de nem lépett pályára egyszer sem ezalatt.

Julius Randle az elmúlt időszakban kiváló formába lendült, és erről kérdezte őt Marc Berman (New York Post), de ehelyett azt emelte ki az erőcsatár, hogy milyen nehéz idegenbeli túrán vannak túl. Úgy gondolja, hogy nagyon jó csapatokkal mérkőztek meg, és az ötből négyszer fel is vették a versenyt az ellenfelükkel, ugyanakkor nagyon csalódott amiatt, hogy csak 1-4-et értek el ezen a túrán, mivel ez könnyedén lehetett volna 4-1 is.

Jonathan Kuminga először lépett pályára LeBron James ellen, és ezt követően Steve Kerr méltatta a fiatal játékosát. A Warriors edzője elmondta, hogy igyekeznek minden lehetőséget megadni Kumingának a tapasztalatszerzésre, így azt is, hogy milyen Jamest fogni, mert a jövőben is sokat kell majd a legnagyobb sztárok ellen védekeznie. Eddig minden várakozásukat felülmúlja Kuminga, és még egy hónappal ezelőtt sem számított arra, hogy ilyen fejlődésen fog keresztülmenni ennyire rövid idő alatt.

A végére pedig egy statisztika maradt tegnapról, DeMar DeRozan ugyanis sorozatban az ötödik meccsén ért el legalább 35 pontot, amire a Bulls történetében korábban csak Michael Jordan volt képes, neki négy ilyen sorozata volt. DeRozan elmondta, hogy megtiszteltetés számára, hogy bármiféle rekordban is egy lapra kerülhet neve Jordanével, és talán most még fel sem fogta, hogy ez mekkora dolog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus