Hírmorzsák 2022-02-28 (10:45)

Michael Porter Jr. akár már márciusban visszatérhet. Jól halad Damian Lillard felépülése. Steve Kerr szerint a Warriorsnak jobban kell teljesítenie nyomás alatt. Joel Embiid szerint megállíthatatlan a párosuk James Hardennel. Március 7-én enyhíthetik a korlátozásokat New Yorkban, de Kyrie Irving még így sem játszhat a Nets hazai meccsein. A The Athletic egyik újságírója LeBron James célkeresztjébe került. Hamidou Diallo pénzbüntetést kapott. Matt Ryan two-way szerződést kaphat a Celticstől. Ismét nyert a Team USA.

Michael Porter Jr. ügynöke, Mark Bartelstein arról tájékoztatta az ESPN-t, hogy ügyfele jó úton halad afelé, hogy a héten engedélyezzék számára a kontakttal együttjáró edzésmunkában is a részvételt, és ha ez megtörténik, akkor még valamikor március folyamán visszatérhet a játékhoz. Mint ismert, három hónappal ezelőtt hátműtéten esett át Porter Jr., és a beavatkozásnak köszönhetően az elmúlt hetekben teljesen fájdalommentesen térhetett vissza a kontakt nélküli edzésmunkához. Azt követően, hogy engedélyezik számára a teljes edzésmunka elvégzését, már csak azon múlik a visszatérésének az ideje, hogy mikorra lesz megfelelő az erőnléti állapota.

A Trail Blazers háza tájáról is jó hírek érkeztek, a csapat közleményben tudatta, hogy eddig bármiféle visszaesés nélkül zajlik Damian Lillard rehabilitációja a hat héttel ezelőtti hasműtétje óta. Lillard a héten elkezdhet erősítő feladatokat végezni, illetve néhány labdás gyakorlatot is csinálhat innentől kezdve, és legközelebb 2-3 hét múlva vizsgálják felül az állapotát.

A Warriors annak ellenére is vereséget szenvedett a Mavericks ellen, hogy 21 pontos előnyük is volt, és a negyedik negyed elején is 19 egységgel előrébb jártak. Steve Kerr szerint a mérkőzés végén már nem küzdöttek ugyanolyan keményen, mint korábban, és egyszerűen kiengedték a kezükből azt a momentumot, amivel addig rendelkeztek. Nem mondhatják, hogy Draymond Green és Andre Iguodala visszatérésével jobbak lesznek, mert nem számít, hogy éppen ki van a pályán, jobban kell teljesíteniük nyomás alatt és meg kell őrizniük a küzdeni tudásukat. Valahol viszont nem baj, hogy megtapasztalták ezt, mert ilyen érzés lesz a rájátszásban is játszani, amikor egy igazán jó csapattal találkoznak. Kerr szerint egyszerűen nem tudtak mit kezdeni azzal, amikor ellenfelük alacsonyabb szerkezetre váltott, emellett ki is hagytak néhány tiszta dobást, a Mavericks pedig megragadta az adódó lehetőséget.

A 76ers begyűjtötte a második győzelmét is James Hardennel a soraiban, és a Knicks elleni siker után Joel Embiid elmondta, hogy egyszerűen megállíthatatlannak érzi a párosukat. Riválisaik nehéz helyzetben vannak, mert Harden kiváló passzoló, nagy figyelmet generál, az ellenfélnek pedig döntenie kell, hogy melyiküket őrzi szorosabban. Hogyha mindkettőjüket ugyanúgy akarják fogni, akkor tudják, hogy megtalálhatják a gyűrűt támadó Matisse Thybulle-t vagy a triplavonal mögött üresen lévő társakat, akiknek az az egyetlen dolguk, hogy értékesítsék a dobásaikat. Az öltözőben is elmondta, hogy amiatt is boldog, hogy nem kell minden egyes labdabirtoklásnál post up-ot játszania.

Kyrie Irving még a Nets tegnap hajnali mérkőzését követően mondta el, hogy érzelemdúsra sikeredett számára a visszatérés Milwaukeeba, mivel azóta nem járt a Bucks csarnokában, hogy az előző rájátszásban sérülést szenvedett ott. Igyekezett arra koncentrálni, hogy ne mutassa ki az ezzel kapcsolatos érzelmeit, és úgy tűnik, hogy ez most a legjobbját hozta ki belőle – Irving 38 ponttal vezette győzelemre a csapatát. Ettől függetlenül úgy érezte, hogy teher nehezedik rá csupán a visszatérése ténye miatt is, és az is megfordult a fejében, hogy a rájátszásban talán ismét összetalálkoznak velük, ugyanakkor nem személyes küldetésként élte meg ezt az összecsapást, kizárólag a csapatukról szólt ez a meccs.

New York polgármestere, Eric Adams bejelentette, hogy amennyiben a következő egy héten is hasonló csökkenő tendenciát mutatnak az esetszámok, akkor március 7-én enyhíthetik a városra vonatkozó korlátozásokat. Shams Charania (The Athletic) információi szerint a magánszektorra vonatkozó korlátozások továbbra is életben maradnak, azaz Irving ezzel sem válik jogosulttá arra, hogy hazai pályán is szerepelhessen, ugyanakkor nézőként már beléphet majd a Barclays Centerbe, és ez a módosítás előrevetítheti azt, hogy hamarosan a magánszektorra vonatkozó korlátozásokat is enyhíthetik.

Bill Oram, a The Athletic egyik újságírója LeBron James célkeresztjébe került. A Lakers sztárja elmondta, hogy reményei szerint senki sem figyel oda az újságíróra, mert akárhányszor megszólal a Lakersszel kapcsolatban, mindig csak negatív dolgokat mond a csapatról, hosszú ideje semmi jót nem mondott róluk. A közelmúltban Oram volt az, aki nyíltan spekulált arról, hogy James esetleg távozna a Lakerstől a jelenlegi szerződése lejártával, míg a minap arról írt, hogy szerinte James a fő felelős azért a felfordulásért, ami kialakult a csapatnál.

Hamidou Diallo 20,000 dolláros pénzbüntetést kapott a ligától, amiért a Pistons-Celtics mérkőzésen meglökte az egyik játékvezetőt. A hazaiak játékosát ki is állították a tettéért.

Marc Stein (Substack) információi szerint Matt Ryan two-way szerződést kaphat a Celticstől. A 24 éves játékos nem kelt el a 2020-as drafton, a G Ligában idén 16 meccsen 18,6 pontot átlagol 39%-os triplázással.

A végére a Team USA legutóbbi világbajnoki selejtezője maradt, 89-67-re tudtak nyerni Mexikó ellen, ezzel vissza tudtak vágni a novemberi vereségért. A győzelemből Langston Galloway 16, Joe Johnson 14 ponttal vette ki a részét, az összecsapás pedig viszonylag hamar eldőlt, a nagyszünetben 48-21-re vezettek az amerikaiak. Ezzel a győzelemmel 3-1-re módosult a Team USA mérlege, és eldőlt, hogy részt vehetnek majd a következő selejtezőkörben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus