Hírmorzsák 2022-03-03 (11:00)

A Lakers és Russell Westbrook is nyári szakításban gondolkodik. Nincs biztonságban Rob Pelinka és Frank Vogel állása sem. Devin Booker a protokoll alatt. Kevin Durant ma este visszatérhet. James Hardennek sokat jelent a 76ers szurkolóinak a szeretete. A legtöbb csapat arra számít, hogy Tobias Harris eladósorba kerül a nyáron. Javul Zion Williamson állapota. A Pelicans játékosai kiálltak Ukrajna mellett. Lehet, hogy a nyáron műteni kell Zach LaVine térdét. Nikola Jokics a nyáron aláírhatja a szupermaxot. Dejounte Murray pénzbüntetést kapott. Az MLB lockoutja nem vetíti elő az NBA lockoutját. Rövid ideig úgy tűnt, hogy Kobe Bryant csatlakozni fog az Inside the NBA műsorához.

Jake Fischer (B/R) számolt be arról, hogy információi szerint a Lakers és Russell Westbrook kölcsönösen azon lesz a nyáron, hogy új csapatot találjanak az irányítónak. Westbrooknak 47 millió dolláros játékosopciója van a következő idényre, amit nagy valószínűséggel le fog hívni, és az újságíró egyik forrása szerint ebben az esetben reális forgatókönyv lehet az is, hogy a stretch provision felhasználásával kivásárolják őt. Amennyiben így tesznek, akkor azzal elérhetik, hogy alig a fizetési sapka fölött legyenek, és ekkor a nem adófizető MLE és a kétévenkénti kivétel lehetne a két legfőbb eszközük a csapat megerősítésére.

Fischer ugyanabban a cikkében számolt be arról is, hogy egyáltalán nincs biztonságban Rob Pelinka állása, erősen kérdéses, hogy a szezont követően is ő marad-e a Lakers általános igazgatója. Pelinka helyzetét ugyanakkor erősítheti, hogy már-már szülő-gyermek szintű kapcsolatot ápol Kurt és Linda Rambisszel, akik Jeanie Buss legfontosabb tanácsadói közé tartoznak. Amennyiben mégis Pelinka elbocsájtása mellett döntenének, akkor állítólag a Klutch Sports ügynökeként dolgozó Omar Wilkes lenne az egyik jelölt a helyére, de az sem kizárt, hogy Pelinka fölé neveznek majd ki valakit. Egy ligában dolgozó GM pedig elmondta az újságírónak, hogy a cserehatáridő lejárta előtt többször is előfordult, hogy Pelinka nem fogadta más csapatok hívásait.

Fischer azt is megjegyezte, hogy Frank Vogel állása sincs biztonságban, és amennyiben az edzőváltás mellett döntenek a Lakersnél, akkor tapasztalt szakembert szeretnének igazolni a helyére.

Devin Booker ma hajnalban nem léphetett pályára a Trail Blazers elleni meccsen, mivel bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. Jó hír viszont a Sunsnál, hogy Cameron Payne 16 kihagyott meccs után játszhatott ismét, felépült a csuklósérüléséből.

Kevin Durant várhatóan ma este a Heat elleni meccsen visszatéra térdsérülését követően. A Netsnek nagy szüksége van a sztárjára, mert a január 15-ei sérülése óta 5-16-os mérleget hoztak össze és egészen a keleti nyolcadik helyig csúsztak vissza, bár ebben szerepet játszott az is, hogy Kyrie Irvingre csak az idegenbeli meccseiken számíthattak, illetve ebben az időszakban zajlott le a Harden-Simmons saga is. A minap Bruce Brown mondta el, amikor csapattársa állapotáról kérdezték, hogy szerinte egyáltalán nem néz ki sérültnek, sőt, kifejezetten jól néz ki.

James Harden először lépett pályára hazai játékoskánt Philadelphiában, mióta a 76ers megszerezte őt Ben Simmonsért cserében. A 76ers 15 ponttal nyert a Knicks ellen, és a meccs után Harden elmondta, hogy nagyon izgalmas volt számára ez az este, és a szurkolók szeretetétől úgy érezte, mintha otthon lenne. Elképesztő volt megtapasztalni azt a szeretetet, azt a támogatást, amit kapott a szurkolóiktól, és ez arra sarkallta, hogy még keményebben játsszon, és mindent meg akart tenni a győzelemért.

Brian Windhorst (ESPN) elmondta a podcastjében, hogy az utóbbi időszakban nagyon sokat beszélt a 76ersről a ligában dolgozó vezetőkkel, és gyakorlatilag mindannyian arról spekulálnak, hogy Tobias Harris milyen cserében hagyhatja el a csapatot a nyáron. Harrisnek még két éve lesz hátra abból az 5 éves, 180 millió dolláros szerződéséből, amit 2019-ben írt alá, ugyanakkor úgy tűnik, hogy már nem veszik akkora hasznát a 76ersnél, mint korábban, Harden bemutatkozása óta három meccs alapján sokkal kisebb a szerepe támadásban.

A Pelicans egy közleményben tudatta, hogy javul Zion Williamson állapota, és elkezdhet teljes testsúlyos feladatokat is végezni, illetve a pályán is végezhet már gyakorlatokat, de továbbra is határozatlan ideig nem számíthatnak rá. Willie Green elmondta, hogy elégedettek azokkal az eredményekkel, amiket kaptak, de még hosszú utat kell megtennie a visszatérésig a fiatal játékosnak. Williamson továbbra is megteszi a megfelelő lépéseket a gyógyulása érdekében, és majd meglátják, hogy ez miként alakul majd.

Ugyancsak a Pelicanshoz kapcsolódó hír, hogy ma hajnalban a Kings ellen a csapat játékosai sárga zokniban léptek pályára, hogy ezzel is kifejezzék a szolidaritásukat Ukrajna irányába, és még jobban felhívják a figyelmet a háborúra. A közös kiállást megszervező Jonas Valanciunas elmondta, hogy szeretnék felhívni arra a figyelmet, hogy az ellenség még mindig odakint van, továbbra is ártatlan emberek veszítik az életüket. Az egész világ szankciókról, támogatásokról és imákról beszél, de valami mást is kellene tenni, mert a háború még mindig zajlik. Nagyon kemény volt az elmúlt hét nap, és akárhányszor a telefonjára néz, hogy mi történt épp, sokkolja őt a látvány.

Zach LaVine több újságíró jelenlétében beszélt arról, hogy a térde továbbra sem 100%-os. Ettől függetlenül képes játszani és teljesíteni, de ezzel a szezon hátralévő részében küzdenie kell. Talán nem 100%-os, de 80%-osan vagy 70%-osan is a liga egyik legjobb játékosa, amikor csak a pályán van, ő a liga egyik legjobbja. Hogyha azt érezné, hogy strukturálisan nincs minden rendben a térdével, akkor nem játszana, de nem ez a helyzet, úgyhogy majd a nyáron foglalkozik ezzel. LaVine egy kérdésfelvetés kapcsán annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy meg kell majd műteni, erről majd még konzultálni fog az orvosával.

Nikola Jokics ügynöke, Misko Raznatovics arról beszélt egy podcastben, hogy számításaik szerint ügyfele a nyáron aláírja a szupermaxot a Nuggetsnél, amit természetesen kiérdemelt. Raznatovics emellett felidézte, hogy amikor Luka Doncic megkapta a hosszabbítását, akkor nagy bulit szervezett, ami érzékenyen érintette, mert általában ő az, akit arról ismernek a szociális körökben, hogy milyen bulikat szervez, de Jokicsot ismerve semmi ilyesmi nem fog történni, semmi sem fog változni, úgy fogja ezt kezelni, hogy aláírt egy papírt.

Dejounte Murray 20,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért a február 28-án rendezett Grizzlies-Spurs összecsapás negyedik negyedében az egyik játékvezető lábának dobta a labdát. Murrayt a tettéért ki is állították.

Az MLB-ben lockout vette kezdetét a közelmúltban, és ezzel kapcsolatban az NBPA közleményt adott ki, hogy támogatásukról biztosítsák sportolótársaikat. Ezt követően rögtön felmerült, hogy ez mennyiben vetítheti elő az NBA-ben is a lockoutot a következő kollektív szerződés megkötése előtt, de Adrian Wojnarowski (ESPN) elmondta az NBA Today műsorában, hogy egyáltalán nem, és elég csak arra gondolni, hogy hány súlyos kérdésben jutott az elmúlt években egyetértésre a liga a játékosokkal. Az NBA jelenlegi kollektív szerződése a 2023/24-es idény végéig érvényes, de mindkét fél kiléphet ebből a megállapodásból egy évvel korábban, amennyiben azt 2022. december 15-ig jelzik. Ramona Shelburne (ESPN) ugyanebben a műsorban mondta el, hogy sosem volt még olyan erős a kapcsolat a liga és a játékosok között, mint most, és mindenkinek az az érdeke, hogy ne legyen újabb lockout az NBA-ben.

A végére pedig Charles Barkley a Draymond Green Showban vendégeskedett, ahol elmesélte, hogy egy rövid ideig úgy tűnt, hogy Kobe Bryant csatlakozni fog az Inside the NBA műsorához. A Turner le is szerződtette őt, ugyanakkor Bryant ebből 10 nap után kihátrált, mert nem akarta azt a sok értelmetlen dolgot csinálni, ami ezzel az állással járt volna, nem kért azokból az állandó vendégszereplésekből mindenféle műsorokban, ahol reklámoznia kellett volna a saját műsorukat. Eddig talán 10 ember tudott róla, hogy Bryant ténylegesen aláírt hozzájuk, majd azt mondta, hogy mégsem vesz részt benne. Bryant ehelyett végül az ESPN-en csinálta a Detail című sorozatát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus