Hírmorzsák 2022-03-29 (11:15)

Jayson Tatum és Devin Booker a Hét Játékosa keletről, illetve nyugatról. Elszakadt Robert Williams III meniszkusza. Evan Mobley bokasérülést szenvedett, Dean Wade idénye befejeződött a Cavaliersnél. Shai Gilgeous-Alexander, Darius Bazley, Jerami Grant, Myles Turner, Jusuf Nurkic, Anfernee Simons és Eric Bledsoe sem játszik már ebben a szezonban. Kétséges LeBron James és Anthony Davis játéka is a Mavericks ellen. Paul George talán már ma este visszatérhet. Andre Iguodala ismét játékra jelentkezett. Joel Embiid szerint megterhelő volt a Ben Simmons-saga.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Jayson Tatum, nyugaton Devin Booker kapta a díjat. Mindkét játékos 3-0-s héten van túl a csapatával, Tatum a Celticsben ezalatt 32 pontot, 5 lepattanót és 5 gólpasszt átlagolt, míg Booker 37,3 ponttal, 3 lepattanóval és 6,3 gólpasszal járult hozzá a Suns meneteléséhez. Keletről LaMelo Ball, RJ Barrett, Joel Embiid, Darius Garland és Trae Young neve merült még fel a díj kapcsán, míg nyugatról Deandre Ayton, Desmond Bane, Luka Doncic és Nikola Jokics kapott még jelölést. Érdekesség, hogy Tatum a negyedik idei díjazásával már egyedül vezeti ebben a kategóriában a ligát, és a márciusi négy Hét Játékosa elismerésből hármat ő kapott meg keletről.

Tatum Jared Weissnek (The Athletic) nyilatkozott az elmúlt időszakban mutatott formájáról, és elmondta, hogy azt kívánja, bárcsak a szezon kezdetétől fogva így teljesítene, mert akkor akár MVP is lehetne, ugyanakkor az a legfontosabb, hogy a szezon ezen időszakában legyen meg a ritmusa a játékának, amikor belevágnak a rájátszásba. A Celtics ma hajnalban több kulcsembert, így Tatumot is pihentetve szenvedett hosszabbításos vereséget a Raptors ellen, az ezt megelőző 28 meccsen 24-4-et értek el, miközben a fiatal sztár 29,9 pontot, 7,3 lepattanót és 5 gólpasszt átlagolt ebben az időszakban, és ezalatt mezőnyből 50,5%-kal, triplából 41,4%-kal, büntetőből 89,2%-kal célzott. A Celticsnél Tatum és Jaylen Brown is térdproblémákkal küzd, és Gary Washburn (The Boston Globe) szerint nem elképzelhetetlen, hogy az alapszakasz utolsó két hetében inkább a pihentetést helyezhetik előtérbe a Celticsnél ahelyett, hogy mindenképpen megszerezzék az első kiemelést keleten.

Nagyobb probléma a Celticsnél, hogy Robert Williams III még a csapat tegnapi, Timberwolves elleni összecsapása után kezdett el panaszkodni térdfájdalmakra, és az ezt követő orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy elszakadt a meniszkusza a bal térdében, ami miatt meg is kell műteni. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a legkedvezőbb esetben is több hétre dőlt ki Williams, de csak a további vizsgálatokat követően lehet majd többet tudni, a Celtics pedig valamikor a hét későbbi részében ad majd újabb tájékoztatást az állapotáról. Ime Udoka ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy vannak olyan beavatkozások, amik után kevesebb, míg mások után több időt kell kihagyni, és remélik a legjobbakat.

Evan Mobley ma hajnalban bokasérülést szenvedett a Cavaliers-Magic összecsapás második negyedében, amikor Franz Wagner lábára érkezett le. Adrian Wojnarowski információi alapján a röntgen negatív lett, ez alapján „csak” bokaficammal dőlt ki, többet viszont egyelőre nem lehet tudni az állapotáról. Ugyancsak a Cavaliershez kapcsolódó hír, hogy a két hete sérülést szenvedő Dean Wade meniszkuszát tegnap megműtötték, ami után minimum 6-8 hetes felépülési időt jósolnak neki, számára ezzel befejeződött az idény.

Mark Daigneault elmondta, hogy az elmúlt időszakban több meccset is bokasérülés miatt kihagyó Shai Gilgeous-Alexander játékát már nincs értelme erőltetni a Thunder hátralévő meccsein, a hátvéd számára befejeződött a szezon. Darius Bazley szezonja is véget ért, ő térdsérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére a továbbiakban, viszont jó hír a csapat háza tájáról, hogy Jeremiah Robinson-Earl 24 kihagyott meccs után ma hajnalban visszatérhetett a Trail Blazers ellen.

A Pistons sem számíthat az utolsó meccsein az egyik legjobbjára, Jerami Grant vádlisérülés miatt hagyja ki a szezon hátralévő részét. Grant még pénteken a Wizards elleni összecsapás első negyedében szedte össze a sérülést. Adrian Wojnarowski számolt be arról, hogy a január közepe óta sérüléssel küzdő Myles Turner állapota ugyan javul, de nem fog már visszatérni a hátralévő meccsekre a Pacersnél.

A Trail Blazers három sérültje kapcsán is bejelentést tett, miszerint egyikük sem fog már visszatérni erre a szezonra, míg további kettő kapcsán tájékoztatást adtak. Jusuf Nurkic rehabilitációja jól halad a talpsérülését követően, egyre jobb állapotban van a center azóta, hogy február 16-a óta nem erőltetik, hogy fájdalmak közepette játsszon, Eric Bledsoe előző szerdán PRP-kezelést kapott, hogy csökkentsék az Achilles-inánál meglévő gyulladást, míg Anfernee Simons a térdkalácsára kap kezeléseket, amire eddig jól reagál a szervezete, de egyikük sem játszik már idén. Az elmúlt meccseket kihagyó Josh Hart térdsérüléssel küzd, az ő állapotát egy hét múlva vizsgálják felül, míg a februárban meniszkusz-műtéten áteső Didi Louzada a rehabilitációja utolsó fázisába lépett, és az a terv, hogy még ebben a szezonban visszatér.

A Lakers háza tájáról egy jó és egy rossz hír is érkezett. Rossz hír, hogy LeBron James státuszát kétségesnek jelölték meg a Mavericks elleni összecsapás előtt, ez alapján kevés arra az esély, hogy a Pelicans ellen bokasérülést szenvedő sztár pályára tudjon lépni. Jó hír viszont, hogy Anthony Davis is ugyanezt a megjelölést kapta, aki végig tudta dolgozni a Lakers legutóbbi edzését, és ez alapján mutatkozik arra minimális esély, hogy már a Mavericks ellen vissza tudjon térni a február közepén elszenvedett lábfejsérüléséből.

Los Angeles másik feléből is érkezett jó hír, a Clippersnél közel áll a visszatéréshez a hosszú ideje könyöksérülés miatt maród Paul George, aki vasárnap már öt az öt elleni edzésmunkát is végezhetett. A csapat Jazz elleni, ma esti mérkőzése előtt a kérdéses megjelölést adták meg a státuszának a sérültlistájukon, elképzelhető, hogy ezen a meccsen pályára lép. Tyronn Lue visszafogottan annyit mondott, hogy azon is múlik George visszatérésének az ideje, hogy a hétfői edzésüket követően miként reagál a szervezete a terhelésre. Andrew Greif (LA Times) információi szerint Norman Powell még messze van a visszatéréstől, egyelőre csak dobálni tud.

A tartalékos Warriors ma hajnalban nem tudott egyenlő partnere lenni a Grizzliesnek, ugyanakkor annak örülhetnek Steve Kerr-ék, hogy a hátsérülés miatt február 7-e utá maródi Andre Iguodala ismét bevethető volt, 16 percet töltött a pályán a veterán kosaras.

Joel Embiid ezúttal Sam Amicknek (The Athletic) beszélt a Ben Simmons-sagáról. A 76ers centere elmondta, hogy nehéz volt átevezni ezen a helyzeten, ugyanakkor továbbra sem neheztel mindazokért, amik történtek. Ettől függetlenül megterhelő volt számára az a helyzet, amibe Simmons miatt került, folyamatosan válaszolgatnia kellett ugyanazokra a kérdésekre, és biztos benne, hogy a társai számára is nehéz volt ez. Őrületes volt a drámázás, de azzal a céllal vágott neki a szezonnak, hogy jobb vezér legyen, mivel a múltban csak arra koncentrált, hogy a pályán álljon a csapata élére, az azon kívüli dolgokkal nem igazán foglalkozott – tisztában volt vele, hogy milyen helyzetbe kerültek, és nem tudta, hogy mi fog történni, de garantálni akarta, hogy a pályán kívül is ugyanúgy lehet rá számítani, mint a pályán.

A Simmons-Harden cseréről azt mondta el Embiid, hogy egészen addig ő sem tudta, hogy valóban meg fog történni, amíg valóban meg nem kötötte az üzletet a 76ers és a Nets. Úgy gondolja, hogy a mostani csapatukkal van esélyük a bajnoki címre, de ahhoz a legmagasabb szinten kell játszania mindannyiuknak, neki olyan dominánsnak kell lennie, mint még soha, James Hardennek is extrát kell hoznia, és mindannyiuknak össze kell fogni, mindenkinek hinnie kell ebben és egy irányba kell húzniuk.

Juwan Morgan 10 napos szerződést kapott a Celticstől – a játékos a szezon korábbi szakaszában a Raptorsnál is megfordult egy ugyanilyen megállapodás keretében, náluk akkor egyszer jutott szóhoz. Reggie Perry a Trail Blazerstől kapott másodszor 10 napos szerződést, az első megállapodása idején kétszer került pályára. Justin Anderson további 10 napra marad a Pacersnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus