Hírmorzsák 2022-04-24 (10:30)

Scottie Barnes az Év Újonca. Barnes visszatért, Fred Van Vleet megsérült, de életben maradt a Raptors. Joel Embiid bízik benne, hogy ráér a szezon után foglalkozni a sérülésével. Rudy Gobert költői igazságszolgáltatásról beszélt a meccsnyerője után. Luka Doncic és Robert Williams III is játékra jelentkezett. Kevin Durant úgy érzi, túlgondolta eddig a Celtics elleni meccseket. Kérdéses Kyle Lowry és Clint Capela ma esti játéka. Michael Malone Kerberoszhoz hasonlította a Warriors trióját.

Tegnap este arról külön is beszámoltunk, hogy Scottie Barnes lett az Év Újonca, miután 15 ponttal megelőzte a szavazáson Evan Mobley-t. A 100 szavazó közül 48-nál végzett Barnes az első helyen, és végül 378 pontot gyűjtött be, a második Mobley 43 első helyezéssel és 363 ponttal végzett, míg a harmadik helyet Cade Cunningham gyűjtötte be 9 elsőséggel és 153 ponttal. Barnes a Raptors történetének harmadik játékosa, aki ebben az elismerésben részesül, korábban Damon Stoudamire és Vince Carter nyert még tőlük.

Barnes másnak is örülhetett az elmúlt nap folyamán, ugyanis két kihagyott meccs után vissza tudott térni a bokasérüléséből, ráadásul a Raptors is nyerni tudott, ezzel életben maradtak. Torontóban mégsem lehet teljes az öröm, mert Barnes ismét megsérült, de ennek ellenére folytatni tudta a játékot, viszont nagyobb gondot jelenthet a számukra, hogy a második negyed közepén Fred VanVleetnek is el kellett hagynia a pályát, azonnal bevonult az öltözőbe, és közben dühében megtépte a saját mezét is. A hivatalos álláspont szerint csípősérülése van, Nick Nurse annyit mondott róla, hogy ma megy MRI-re, azt követően lehet többet tudni az állapotáról. Játékosa reakciója szerinte egyértelmű volt, rögtön érezte, hogy véget ért számára a meccs, és ez frusztrálttá tette őt.

A 76ersnél Joel Embiid sérült hüvelykujjal játszik, meccs közben többször is odakapott hozzá, de úgy nyilatkozott, hogy bízik benne, hogy ráér ezzel akkor foglalkozni, amikor befejeződött a szezon. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint nem kizárt, hogy elszakadt a szalag Embiid jobb hüvelykujjában, és a center ma MRI-re megy, ami ezt megerősítheti, de Embiid elmondta, hogy akkor is szeretne játszani, ha esetleg műtétet javasolnak neki, bízik benne, hogy tényleg ráér ezzel az idény után foglalkozni. Sérülése leginkább a lepattanózásban zavarja őt, de a büntetődobásnál és a passzolásnál is hátráltatja, de ennél lényegesebb, hogy elveszítették a meccset és nem tudták lezárni a párharcot, legközelebb jobb munkát kell végezniük. Ami a faultokat illeti, megfogadja a saját tanácsát, és nem fog ezek miatt panaszkodni, azt pedig őszintén mondhatja, hogy ellenfelük kiváló munkát végzett ezen az estén, jár nekik a gratuláció.

Rudy Gobert költői igazságszolgáltatásnak tartja, hogy egy olyan kosárral tudott meccset nyerni a Jazz, aminél Donovan Mitchell adta neki a passzt – a múltban rengetegszer megcsinálták már ezt a játékot, most éppenséggel a győzelmet jelentette nekik. Quin Snyder szerint is metaforikus jelentősége van ennek a játéknak, és nem fog hazudni, jó érzés volt így nyerni. Mitchell szerint is fontos volt ez, mert annak ellenére, hogy érzése szerint nincs semmiféle probléma kettejük között, hallják a hangokat. Bíznak egymásban, érzik, hogy mikor mit fog csinálni a másik, és folyton jó játékokat csinálnak meg. Jó érzés ez, jó egymásban bízni, és ennyi az egész. Gobert azt is felemlegette, hogy arról is sokan beszélnek, hogy mi lesz a Jazz jövője, de most mindez nem számít, van egy csapatuk, 2-2-re állnak és a Mavericks elleni párharcra koncentrálnak.

A Mavericksnél Luka Doncic 30 ponttal és 10 lepattanóval kezdte meg a rájátszást, és a Jazz elleni meccs után elmondta, hogy már csak amiatt is izgatott, hogy játszhatott. Jól érezte magát a pályán, élvezte a játékot, a rájátszásnál jobbat nem is kívánhatna magának egy kosaras, úgyhogy hálás amiatt, hogy játszhatott. Doncic több nagy dobást is elsüllyesztett a hajrában, de az utolsó támadásnál passzolni kényszerüt Spencer Dinwiddie-nek, aki hibázott is. Mitchell erről annyit mondott, hogy az volt a céljuk, hogy ne Doncic dobjon, mert ő bármikor képes nagy dobásokat elsüllyeszteni, de azért mindig ideges az ember olyankor is, amikor Dinwiddie dobhat a végén, miután a szezonban több győztes kosarat is szerzett.

Kevin Durant a Nets harmadik Celtics elleni veresége után úgy értékelt, hogy az egész széria során túlságosan is sokat gondolkodott azon, hogy miként álljon hozzá a meccsekhez. Még legalább egy meccsük hátravan, az egy újabb lehetőség lesz a számukra, és néz elébe neki. Az első két meccsen túlságosan is agresszív próbált lenni, erőltette a dobásokat, és nem vonta be a játékba az üresen álló társait. A mai meccs előtt ezt kielemezte, és azzal a felfogással érkezett meg rá, hogy mindenkit bevonjon a játékba, mindenkinek legyen meg az alkalma elkapni a ritmust, és engedje, hogy a labda találja meg őt. Úgy érzi, hogy erre a meccsre megfelelően felkészült, ugyanakkor a meccs közbeni kisebb döntéshelyzetekből nem jól jöttek ki. Jobban megtalálta a csapattársait, de emellett legközelebb ponterősebbnek is kell lennie.

Ugyancsak a Nets-Celtics krónikájához tartozik, hogy Robert Williams III játékra jelentkezett a meniszkusz-szakadását követően és 16 percet a pályán töltött a kispadról beszállva.

Kérdéses Kyle Lowry játéka a Hawks elleni negyedik meccsen, miután legutóbb megsérült a combhajlítója. Lowry teljes egészében kihagyta a Heat tegnapi edzését, és hivatalosan day-to-day az állapota, de maga a játékos azt mondta el, hogy óráról-órára gondolkodnak jelenleg. Erik Spoelstra szerint bárhogy is alakul Lowry állapota, valahogy meg fogják oldani ezt a helyzetet, mert ha egy dolgot el lehet róluk mondani, akkor az az, hogy rengeteg különböző felállást és rotációit képesek alkalmazni. Az egész évük arról szólt, hogy reagáljanak a különböző helyzetekre, és mégis nyerni tudtak, úgyhogy ez a helyzet annyit jelent, hogy lesz neki egy kis munkája ma délután és este. Spoelstra egy kérdésfelvetésre elmondta, hogy Victor Oladipo szerepeltetése sem kizárt, nagyon sok irányba elmehetnek majd, minden játékosa benne van a pakliban.

A Hawksnál kérdéses Clint Capela játéka, róla valószínűleg szintén közvetlenül a meccs kezdete előtt döntenek, hogy vissza tud-e térni a térdsérüléséből, amit még az első play-in meccs előtt szenvedett el.

Michael Malone szerint a Warriors háromfejű szörnyetege olyan, mint a görög mitológiából ismert Kerberosz, de nem adják fel a küzdelmet. A legijesztőbb dolog a Curry-Thompson-Poole trióval kapcsolatban a hatékonyságuk, elvégre eddig is megdolgoztatták őket, de a nehéz helyzeteiket is értékesítették. Leginkább arról beszélgettek csapaton belül, hogy miként tudnák az egyik fejét levágni a szörnynek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus