Hírmorzsák 2022-05-16 (10:15)

Grant Williams hős lett. Mike Budenholzer Giannis Antetokounmpót méltatta. Luka Doncic szerint megérdemelték a továbbjutást. Chris Paul elmondta, jövőre visszatérnek. Steve Kerr kikerült a protokoll alól. Gary Payton II lehet, hogy valamikor a nyugati döntő során visszatér. Kyle Lowry nem edzett tegnap. A Grizzlies mindenkit meg tud fizetni, akit csak akar. Karl-Anthony Towns több kezelést is kapott. Jonathan Isaac elmondta, hogy miért nem vette fel az oltást.

A Celtics Grant Williams 27 pontos karriercsúcsának is köszönhetően nyerni tudott a Bucks ellen, ezzel ők lesznek a Heat ellenfelei a keleti döntőben. A mérkőzés után nem meglepő módon többen is őt méltatták, Jayson Tatum szerint ő nyerte meg nekik a meccset, míg Jaylen Brown szerint innentől lehet őt Grant Currynek is hívni. Ime Udoka elmondta, hogy bíztatta a meccs közben játékosát, hogy bátran álljon bele a dobásokba, mert ezúttal több teret hagyott neki a Bucks, mint a párharc korábbi szakaszában, ellenfelük azt akarta, hogy Williams és társai verjék meg őket, ha tudják. Szó szerint azt mondta neki, hogy dobjon, mást nem is nagyon tehettek, legfeljebb bevihették volna a labdát a tömegbe.

Ugyancsak a Celticshez kapcsolódó hír, hogy Robert Williams III elvben bevethető lett volna a találkozón, ott ült a kispadon, de nem lépett pályára. Udoka úgy fogalmazott róla a találkozó előtt, hogy ha szükség van rá, akkor játszhat, de nem várják azt tőle, hogy mentse meg a csapatot.

A vesztes oldalon Mike Budenholzer megragadta az alkalmat, hogy Giannis Antetokounmpo játékát méltassa, az edző szerint fenomenálisan játszott a kétszeres MVP. Ez is egy olyan pillanat volt a pályafutásában, ami lehetőséget adott neki, hogy tovább fejlődjön, egy nagyon jó védőcsapat ellen kellett játszania, amely tele van kiváló egyéni védőkkel is. Mindig lesz egy-két olyan pillanat, amire azt lehet mondani, hogy ő jobb lehetett volna, vagy a csapat jobb lehetett volna, de ahogyan a párharc alakult, nagyon lenyűgözte az, ahogyan játékosa megtalálta a módját annak, hogy miként támadjon, miként szerezzen pontokat és szervezze a játékot. Antetokounmpo a meccs után elmondta, hogy a végére elfáradt a lába, a teste, az elméje, mindene. Próbált agresszív lenni, és végső soron ez egy hetedik meccs volt, ahol inkább elront egy csomó dobást, agresszív marad és keresi a társait, minthogy passzívvá váljon, mert az előbbivel együtt tud élni. Nem akartak kifogásokat keresni, úgy gondolja, hogy mindannyian úgy mentek ki a pályára, hogy küzdeni fognak, és ezt tették a Bulls elleni harmadik meccstől kezdve egészen a Celtics elleni hetedikig – lehet, hogy másként alakulnak a dolgok, ha Khris Middleton is a rendelkezésükre áll, de ez nem történt meg. Az ő hiányát Jrue Holiday is megemlítette, aki szerint határozottan tudák volna őt használni, elvégre a pálya mindkét oldalán képes megcsinálni nagy játékokat, különösen a támadóoldalon, ahol képes nagy dobásokat elsüllyeszteni.

Luka Doncic vezetésével a Mavericks kiütéses győzelmet aratott a Suns ellen, így ők készülhetnek a Warriors elleni nyugati döntőre. A mérkőzés után vigyorogva nyilatkozott, és elmondta, hogy ezt most nem is lehet letörölni az arcáról, nagyon boldog. Őszintén szólva úgy gondolja, hogy megérdemelték a továbbjutást, az egész párharc során keményen játszottak, és ugyan néhány meccsen nem tudtak önmaguk lenni, de úgy érkeztek meg a hetedikre, hogy mindenki hitt a továbbjutásban. Doncic arra is kitért, hogy ezen a meccsen az egész csapat hihetetlenül játszott, sosem látott még ilyen hetedik meccses teljesítményt egy csapattól, hogy így azt csinálja idegenben, amit ők véghezvittek, ezért nagyon büszke magukra.

Chris Paul arról beszélt, ha valaki elég ideje játszik, mint ő, és még egyszer sem nyert, akkor felerősödnek azok a hangok, hogy ez volt a legjobb esélye erre, de úgy gondolja, hogy ez rá, rájuk nem igaz, mert jövőre vissza fognak térni. Hála az égnek nem holnap vonul vissza, továbbra is játszani fog. Úgy gondolja, hogy amit ezen a meccsen a pályára vittek, nem volt elegendő. Monty Williams azt mondta, hogy ez az ő hibája, de Paul ezzel nem értett egyet, szerinte inkább őt terheli a felelősség, elvégre ő a csapat irányítója és vezére, neki kell biztosítania azt, hogy meglegyenek a megfelelő dobóhelyzeteik. Williamst arról kérdezték, hogy Deandre Ayton miért csupán 17 percet töltött a parketten, mire mindössze annyit felelt, hogy ez bizalmas információ.

Jó hírt kapott a Warriors, a nyugati döntő kezdete előtt Steve Kerr kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, így a Maverciks elleni első meccsen ismét ott lehet csapata mellett. Kerr elmondta, hogy azért teszteltette magát, mert néhány tünetet észlelt magán, és sosem bocsátotta volna meg magának, ha átadja a fertőzést a csapat tagjainak. Nehezére esett otthon ülni, de szerencsére nem voltak vészesek a tünetei, és az elmúlt években gyakorlatilag mindenki átesett már ezen a játékosai és az edzőtársai közül, úgyhogy ő volt a soros.

Kerr kitért a könyöktöréséből lábadozó Gary Payton II állapotára is: nem elképzelhetetlen, hogy valamikor a nyugati döntő során vissza tud majd térni. Nem mondja azt, hogy biztosan játszani fog, erre azért csekély esély mutatkozik, de nem zárják ki teljes mértékben, hogy valamikor a Mavericks elleni párharc során játékra tudjon jelentkezni. Payton pedig azt mondta el, hogy a neki sérülést okozó Dillon Brooksszal rendezték a soraikat, nem neheztel rá, nem volt szándékos a részéről, és ez benne van a játékban.

Barry Jackson (Miami Herald) jelentette, hogy a combhajlítóizom-sérüléssel küzdő Kyle Lowry kihagyta a Heat tegnapi edzését, ami mindenképpen rossz jel a keleti döntő első meccse előtt.

Az Év Vezetőjének megváltozott Zach Kleiman elmondta, hogy a Grizzliesnek senkinek a megfizetése nem fog gondot okozni. Nem aggódnak olyasmi miatt, hogy kis piacon vannak, és nem okoz majd problémát nekik, hogy megtartsák azokat, akiket meg akarnak tartani. Ja Morantot még hosszú évekig maguknál akarják tudni, és a játékos is elmondta a közelmúltban, hogy Memphisben akar lenni.

Ramona Shelburne (ESPN) számolt be róla, hogy Karl-Anthony Towns a szezon végeztével több beavatkozáson is átesett. Towns sejtkezelést és vérlemezkékben gazdag plazmainjekciókat kapott mindkét térdére, a bal bokájára, a bal csuklójára és a jobb kezén a középső ujjára is, ezektől azt reméli, hogy az edzőtábort teljesen egészségesen kezdheti majd.

Jonathan Isaac arról mesélt, hogy miért döntött úgy, hogy nem veszi fel a koronavírus elleni oltást. Úgy érezte, hogy ez már-már kényszer, nagyon sok nyomást helyeztek rájuk, hogy oltassák be magukat, de nem gondolja valami bölcs dolognak, hogy olyasmit adasson be magának, ami nem akadályozza meg őt abban, hogy megfertőződjön, sem abban, hogy másoknak át tudja azt adni, ezért döntött úgy, hogy a csapatából egyedüliként nem veszi fel az oltást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus