Hírmorzsák 2022-05-27 (10:30)

Steve Kerr leginkább Klay Thompson miatt boldog. Stephen Curry lett a nyugati döntő MVP-je. Luka Doncic úgy érzi, hogy pocsékul játszott, a védekezésén szeretne javítani. Zion Williamson innentől megkötések nélkül dolgozhat. Kitisztították Khem Birch térdét. Nikola Jokics továbbra is elégedett azzal az iránnyal, amit a Nuggets vezetősége képvisel. A Klutch próbálja felverni Zach LaVine árát. A Heat játékosai a Bahamákra utaztak a rájátszás kezdete előtt. Mike Schmitz segéd-GM lesz a Trail Blazersnél. James Worthy szerint sokan úgy kerülnek a ligába manapság, hogy nem rendelkeznek a megfelelő alapokkal.

Elsőként a Warriors jutott be a nagydöntőbe, ezzel két év kihagyás után ismét a bajnoki címért játszhatnak. A Mavericks elleni ötödik meccs után Steve Kerr elmondta, hogy ez az este annak ellenére is más volt, hogy korábban már meg tudták ugrani ezt a lépcsőfokot, elképesztően sokat jelent nekik a nagydöntőbe jutás azok után, hogy mennyi mindenen mentek keresztül az elmúlt években. Minden játékosa miatt boldog, de nehezére esne azt mondani, hogy nem Klay Thompson miatt most a legboldogabb, aki hatalmas harcot vívott azért, hogy visszatérhessen ide, és ez számára egy elképesztő eredmény – amiatt, hogy a részese lehet ennek, Thompson is ismét boldog, és ezt csodálatos látni. A meccsen 32 pontot és 8 triplát szóró játékos elmondta, hogy álmodott erről a napról, és felértékelődött benne annak az értéke is, hogy egyáltalán mozgásba tudja hozni a testét. Sokat gondolt erre a napra akkor, amikor még nem futhatott, nem ugorhatott, és arra jutott, hogy mennyire szerencsések amiatt, hogy azt csinálhatják, amit. Draymond Green szerint az elmúlt két szezonban nagyon látványosan megmutatkozott a játékukban Thompson hiánya, és ugyan még most sincs 100%-os állapotban, de dolgozik azon, hogy ismét ott legyen, és ez rengeteget jelent nekik.

Az NBA első alkalommal osztotta ki a konferenciadöntő legértékesebb játékosának járó díjat, és a kilenc főből álló médiapanel szavazatai alapján Stephen Curry nyerte el a Magic Johnson-trófeát. Curry a nyugati döntő öt meccse alatt 23,8 pontot, 6,6 lepattanót és 7,4 gólpasszt átlagolt, és mind a kilenc szavazónál ő volt a párharc legértékesebb játékosa.

Luka Doncic a Mavericks kiesése után elmondta, hogy nem szeret veszíteni, különösen így nem, pocsékul játszott. Hogyha visszatekint a szezonjukra, akkor viszont nagyon büszke az egész csapatra, minden egyes játékosra, minden stábtagra. Senki sem várta, hogy idáig juthatnak, de elmondhatja, hogy a végsőkig küzdöttek. Gratulál a Warriorsnak, értelemszerűen ők voltak a jobb csapat, de ettől még nagyon büszke a saját csapatára. Úgy gondolja, hogy a jövőben sokkal jobbnak kell majd lennie a védekezésének, és ugyan véleménye szerint már ebben a szezonban is sokat javult a korábbiakhoz képest, de bőven van még hová fejlődnie, sokkal jobbnak kell lennie, és ez emelheti a csapatukat még egy szinttel magasabbra.

Zion Williamson megkapta az engedélyt arra, hogy innentől kezdve megkötések nélkül dolgozzon, így elvben semmi akadálya nem lesz annak, hogy megfelelően fel tudjon készülni a 2022/23-as idényre. Mint ismert, a Pelicans játékosa még tavaly nyáron szenvedett lábközépcsonttörést, és annak köszönhetően, hogy több visszaesés is történt a rehabilitációja során, a teljes 2021/22-es szezont ki kellett hagynia.

Khem Birch szerdán artoroszkópiás beavatkozáson esett át Los Angelesben, kitisztították a jobb térdét. A center Torontóban végzi el a rehabilitációját a Raptors egészségügyi csapatának a segítségével, és várhatóan teljesen felépül a szeptemberi edzőtábor kezdetére.

Mike Singer (Denver Post) értesülései szerint Nikola Jokics továbbra is elégedett azzal az iránnyal, amit a Nuggets vezetősége képvisel, és ezen az sem változtat, hogy a centerrel kiváló kapcsolatot ápoló Tim Connelly a Timberwolveshoz távozik. A center és a csapat folyamatos kapcsolatban van Connelly távozása óta is.

Sean Deveney (Heavy.com) információi szerint sokkal inkább Zach LaVine képviselete igyekszik azt az üzenetet hangoztatni, hogy nem biztos a játékos maradása a Bullsnál, és csak azt szeretné biztosítani a Klutch ügynökség, hogy még mindig ő a franchise arca, és maximumot érdemel. Jake Fischer (B/R) szerint ha mégis a távozás mellett döntene LaVine, akkor a Trail Blazersre és a Spursre lehet érdemes odafigyelni, de Deveneyhez hasonlóan szerinte is az a legvalószínűbb, hogy marad Chicagóban. Fischer szerint LaVine azért kezdhetett el egyáltalán abban gondolkodni, hogy felmérjen más lehetőségeket is, mert nem tetszett neki, hogy helyette milyen sokszor DeMar DeRozan kapta meg a labdát kiélezett szituációkban.

Erik Spoelstra arról mesélt Chris Haynesnek (Yahoo! Sports), hogy a rájátszás kezdete előtt Kyle Lowry utazást szervezett a Heat játékosainak a Bahama-szigetekre. Az irányító felelt a teljes szervezésért, az edző is engedélyt adott erre, és a játékostársak is jól fogadták az utazást. Spoelstra szerint ez is megmutatja, hogy Lowry mennyire különleges és mennyire sokat jelent nekik, mert rajta kívül talán csak három olyan kosaras volt a franchise történetében, aki egy ilyet véghez tudott volna vinni: Dwyane Wade, LeBron James és Udonis Haslem.

Adrian Wojnarowski számolt be róla, hogy az eddigi ESPN-es kollégája, Mike Schmitz júliustól segéd-GM lesz a Trail Blazersnél, ő fog felelni a játékosmegfigyelési részlegért. Schmitz a draft előtti elemzéseivel vált ismertté a DraftExpress munkatársaként, majd 2017-ben lett az ESPN draftelemzője, munkája során több kontinensen is mély ismeretekre tett szert játékostehetségekkel kapcsolatban. Schmitz annak a Bill Branchnak a helyét veszi át a Trail Blazersnél, aki 2010 óta töltött be hasonló pozíciót.

James Worthy arról beszélt a minap, hogy manapság nagyon sok játékos úgy érkezik meg az NBA-be, hogy nem rendelkeznek a megfelelő alapismeretekkel. Annak idején Kareem Abdul-Jabbar négy évet játszott John Wooden kezei alatt, Michael Jordan és ő is három évet kosarazott Dean Smith kezei alatt, és Isiah Thomas is éveket töltött el Bobby Knight mellett. Nem csupán a játékkal kapcsolatos dolgokat tanultak meg ezekben az években, hanem az élettel kapcsolatosakat is, hogy miként bánjanak a pénzükkel, és sok mást is, és ha ez nincs meg, akkor a játékosok elkezdenek a megfelelő kosaras alapismeretek nélkül a ligába áramolni. Mindannyian csak a triplákat gyakorolják, súlyokat emelnek, tetováltatják magukat és a közösségi oldalaikkal foglalkoznak. Mindez nem képzett, hanem atletikus játékosokat eredményez, és most ez történik a sportággal, nagyon sok az izolációs játék, amikkel a megfelelő párharcokat keresik a játékosok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus