Hírmorzsák 2022-06-23 (21:00)

Woj szerint az első három választás elég biztosnak tűnik. A Lakers és a Cavaliers is szerzett másodikköröst. Steve Clifford visszatérhet Charlotte-ba. A LAC aktívan árulja Luke Kennardot. Rengeteg irányító lehet elérhető nyáron. Az első kör második felében még nagy lehet a mozgás a draft előtt, második köröst is nagyon sok csapat vadászik. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint az első három helyen várhatóan Jabari Smith Jr. (Orlando), Chet Holmgren (OKC) és Paolo Banchero (Houston) kel majd el - a korábbi években az ESPN szakírója rendre előre lelőtte a “poénokat”, így ez elég erős “tippnek” tekinthető. 

Két másodikkörös pick gazdát cserélt. A Los Angeles Lakers megszerezte a Magic által birtokolt 35. választási jogot, amiért a saját 2028-as másodikkörösét vagy a Wizards másodikkörösét adja, amelyik jobb lesz - és természetesen készpénzt. A Lakersnek eddig nem volt választási joga, míg az Orlando így az 1. és 32. jogokkal rendelkezik. A Cleveland Cavaliers a 49. picket húzta be a Sacramentótól, cserébe a 2017-es drafton 57. helyen elkelt Sasha Vezenkov draftjogáért és 1.75 millió dollárért. A Cavsnek így négy lehetősége (14., 39., 49., 56.) lesz jelen állás szerint, míg a Kingsnek “marad” a 4. és 37. választási jog. 

Marc Stein (Substack) szerint nem csak Mike D’Antoni, hanem Steve Clifford is esélyes a Charlotte Hornets vezetőedzői posztjára. Ez azért érdekes, mert a szakember 2013 és 2018 között már vezette a csapatot, sőt 2014-ben és 2016-ban be is vitte a playoffba - ezek a klub utolsó rájátszás-szereplései. 

Sean Deveney (Heavy.com) úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers aktívan árulja Luke Kennardot, és ha nem sikerül elpasszolni a draft estéjén, akkor tovább próbálkoznak egész nyáron - Norman Powell leigazolásával elfogytak a játékpercei, a következő két szezonban pedig 30 milliót keres, ami még a feneketlen zsebbel rendelkező Steve Ballmer számára is sok. A szakíró szerint a Cavaliers, a Bulls és a Kings jöhet szóba, mint potenciális cserepartner. 

Jake Fischer (B/R) szerint az offszezonban rengeteg irányító/kombóhátvéd lesz elérhető. Az ismert nevek (Malcolm Brogdon, Monte Morris, Dejounte Murray) mellett Mike Conley, Terry Rozier, Devonte’ Graham és D’Angelo Russell is mozdíthatónak tűnik. Szintén Fischer írta meg, hogy a Suns elkezdte felmérni Jae Crowder csereértékét. 

Matt Moore (Action Network) szerint a Pacers, a Jazz, a Celtics és a Pistons szeretne az első kör második felében szerezni picket, míg több GM szerint a 76ers meg fog válni a 23. picktől, míg Tim Connelly elnök maga mondta el a Wolves 19. pickjéről, hogy eladó. A második körbe a Jazz, Mavericks, Suns, Heat és Nets akarja bevásárolni magát - a szakíró említette a Lakerst is, ők időközben így is tettek. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus