Hírmorzsák 2022-07-20 (10:00)

Miles Bridgest három, családon belüli erőszakkal kapcsolatos bűncselekménnyel vádolják. Andrew Wiggins még mindig bánja, hogy beoltatta magát. JaMychal Green közel a kivásárláshoz, a Warriorsba tart. Kevin Durant valójában nem is akar távozni a Netstől, hanem csak Kyrie Irvingtől szabadulna? Durant és Donovan Mitchell helyzete több, idő előtti hosszabbítás előtt álló játékosra is hatással lehet. De'Andre Hunter és a Hawks között eddig nem nagyon haladnak a megbeszélések. Keldon Johnson fizetése 74 millióról indul, bónuszokkal lehet 80. Kyle Korver vezetőségi szerepet kap a Hawksnál.

George Gascon kerületi ügyész elmondta, hogy Miles Bridgest három, családon belüli erőszakkal kapcsolatos bűncselekménnyel vádolják meg. Ezek közül egy azzal kapcsolatos, hogy sérüléséket okozott gyermekei anyjának, Mychelle Johnsonnak, míg két rendben gyermekbántalmazással vádolják őt. Az ügyész megjegyezte, hogy a gyerekek jelen voltak anyjuk feltételezett bántalmazásánál, az őket ért fizikai sérelmeket ugyanakkor nem részletezte. Gascon elmondta, hogy a családon belüli erőszak fizikai, mentális és érzelmi traumát okoz, amely tartós hatással van a túlélőkre, míg azok a gyerekek, akik mindennek a szemtanúi, különösen kiszolgáltatottak, és rájuk megbecsülhetetlen mértékű hatást gyakorolhat ez.

Mint ismert, Bridgest még június 29-én letartóztatták, miután rendőrt hívtak rá, és azóta csak azért van szabadlábon, mert letette az óvadékot, majd július 1-én Johnson képeket tett közzé Instagramon a sérüléseiről, illetve az ellátása után kapott orvosi jelentésről. Bridges a mai napon áll bíróság elé Los Angelesben.

Andrew Wiggins egy nyilatkozatában elmondta, hogy még mindig bánja azt, hogy a szezon előtt beadta a derekát és felvette a koronavírus elleni oltást, és ha őszinte akar lenni, akkor azt kívánja, hogy bárcsak ne tette volna. Végül megtette, All-Star lett és bajnoki címet nyert, ez a jó oldala a dolognak, nem mulasztotta el pályafutása legjobb szezonját. Ha viszont a testére gondol, akkor abba nem szeret mindenféle dolgokat bejuttatni, ezért nem szereti ezt sem, különösen azért, mert kényszerhelyzet elé állították: felveszi az oltást vagy nem játszik. A szerződése utolsó évébe lépő Wigginst a jövőjéről is megkérdezték, és elmondta, hogy szívesen maradna a Warriorsnál, elvégre egy kiváló csapat, és itt úgy kezelik a játékosokat, mintha egy nagy család lennének – úgy gondolja, hogy ezt sok helyről állítják, de máshol ez nem feltétlenül mutatkozik meg a gyakorlatban is.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy JaMychal Green közel áll a megegyezéshez a Thunderrel a szerződése kivásárlásáról, és ha ez megtörténik, akkor valószínűleg a Warriorshoz fog aláírni. A veterán magasember az elmúlt két szezon során a Nuggetsnél játszott, majd a draft éjszakáján került Oklahomába, ahol viszont nem illik bele a csapat jövőképébe.

Dave McMenamin jóvoltából újabb fejezettel bővül Kevin Durant sagája, az ESPN újságírója ugyanis arról beszélt kollégája, Zach Lowe podcastjében, hogy Durant talán nem is akar távozni a Netstől, hanem a cserekérelmével próbálja motiválni a csapatot arra, hogy váljanak meg Kyrie Irvingtől. Többen is úgy gondolják, hogy Durant belefáradt Irving megbízhatatlan természetébe, ezért örömmel fogadná, ha külön utakon folytathatnák. Jake Fischer (B/R) is kitért Durant helyzetére a legutóbbi cikkében, ő annyit jegyzett meg, hogy a Warriors eddig nem tett komolyabb lépéseket a megszerzése érdekében, míg a Heat továbbra is szeretné vagy őt, vagy Donovan Mitchellt megszerezni, de preferáltan Durantet.

Fischer alapvetően arról írt, hogy kik azok az újoncszerződésen lévő játékosok, akik még idő előtti hosszabbítást írhatnak alá, illetve ezek egy részét miként hátráltathatja Durant és Mitchell elhúzódó ügye. RJ Barrett és Tyler Herro egyértelműen azért nem kaptak még idő előtti hosszabbítási ajánlatot, mert a csapataik érdekeltek lehetnek a két említett sztár cseréjében – Barrett és Herro esetében is az a várakozás, hogy akár maximumot is kaphatnak, amennyiben maradnak a jelenlegi csapataiknál, és főleg Herro esetében valószínűsíthető, hogy még idő előtt sor kerüljön a hosszabbításra. Jordan Poole helyzete a Warriorsnál azért lehet trükkös, mert ha nem hosszabbítják meg most, és fejlődik, akkor neki jövőre valószínűleg maximumot kell adni, míg ha esetleg stagnálnának vagy kicsit romlanának a mutatói, akkor egy valamivel mérsékeltebb nagyságú szerződést is elé lehetne tenni – ha lesz is idő előtti hosszabbítás, akkor várhatóan csak ősszel.

De'Andre Hunter és a Hawks között eddig nem nagyon haladnak a megbeszélések, Fischer információi szerint az álláspontok között jelenleg 20 millió dollár körüli a különbség négy év alatt. A Celticsnél Grant Williams lekötése lehet terítéken, és a ligában dolgozó pénzügyi szakértők szerint hasonló megállapodásra számíthat, mint amit Robert Williams III kapott az előző nyáron, annál többet viszont nem szeretnének fizetni neki. A Sunsnál Cameron Johnson évi 15 millió dollár feletti fizetésre számíthat, és mivel a csapat kerete már idén is drágult Deandre Ayton új szerződése miatt, spórolási megfontolásból felmerülhet Jae Crowder és Dario Saric elcserélése is. Matisse Thybulle és a 76ers között egyelőre nem voltak tárgyalások, ezekre leghamarabb várhatón ősszel fog sor kerülni, ugyanakkor az ő helyzete az oltottsági státusza és a rájátszásban mutatott felemás teljesítménye miatt is komplikált lehet – jelenleg viszonylag alacsonyan van az értéke, úgyhogy nem kizárt, hogy inkább magára fogad és csak a jövő nyáron ír alá, amikor korlátozott szabadügynök lesz. Nassir Little a sérüléstörténete miatt kaphat esetleg az értékén alul, de nem kizárt, hogy a Trail Blazersszel dűlőre tudnak jutni egy kölcsönösen előnyös megállapodásról. Coby White és a Bulls között nem valószínű, hogy idő előtt megállapodás fog születni a játékos sérülékenysége és az eddig mutatott nem túl kiegyensúlyozott teljesítménye miatt.

Jeff Dowtin Jr. two-way megállapodást kapott a Raptorstól, míg a Timberwolvesnál AJ Lawson írhatott alá ugyanilyen szerződést.

Keldon Johnson végül nem 80, hanem 74 millióért írt alá alapból a Spursszel, de minden szezonban kereshet további 1,5 milliót teljesítményalapú bónuszok formájában, ha ezek mind teljesülnek, akkor vihet haza 80 milliót. Serge Ibaka hivatalosan is aláírt a Bucksnál, és az is kiderült, hogy a veterán minimumért marad náluk. Taj Gibson Wizardsnál kötött szerződésének a részletei szintén ismertté váltak, egy évre a minimumért írt alá, a megállapodás teljesen garantált.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Kyle Korver vezetőségi szerepet kaphat a Hawksnál, miután előrehaladott tárgyalások folynak erről. Korver korábban négy és fél szezont húzott le játékosként a Hawksnál, 2015-ben All-Star is lett, míg az elmúlt idény során a Nets alkalmazásában állt, ahol a játékosok fejlesztésével foglalkozott. Marc J. Spears (ESPN) információi szerint meg is született a megállapodás, Korver a játékosügyekért és játékosfejlesztésért felelős igazgató szerepét fogja ellátni, és augusztusban állhat munkába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus