Hírmorzsák 2022-07-24 (10:15)

Monty Williams új szerződést kapott a Sunstól. Austin Reaves új becenevet szeretne magának. A Nets Andrew Wigginst és Jordan Poole-t sem tartja nagyra. JaMychal Green a veteránminimumnak megfelelő összegről mondott le a Thundernél. A liga egy részének gyanús, hogy miként hosszabbított James Harden a 76ersnél. Tyler Dorsey a Mavericksnél. Tremont Waters Európába igazolt. Will Barton várja, hogy Daniel Gafforddal játsszon.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Monty Williams új, több évre szóló szerződést kapott a Sunstól. Az előző szezon után az Év Edzője díjat elnyerő szakember eredeti megállapodása is még 2 évre szólt, most ezt toldották meg további évekkel. Williams irányítása alatt 149-78-as mérleggel bír a Suns, az elmúlt idényben 64 győzelmükkel megnyerték az alapszakaszt, míg a 2020/21-es szezonban a nagydöntőig meneteltek.

A Lakers fiatal játékosa, Austin Reaves arról beszélt a minap, hogy szeretne új becenevet magának. Jelenleg sokan illetik őt az „AR-15” becenévvel, ami a monogramjára és a mezszámára utal, de egyben egy fegyvertípust is jelöl, amit nem érez helyénvalónak, mert rengeteg fegyveres erőszak történik az Egyesült Államokban. Azt sem akarja Reaves, hogy egy olyan fegyverrel azonosítsák a nevét, amit számos iskolai lövöldözés során alkalmaztak. A Lakers kosarasa megkapta emellett a „Hillbilly Kobe” becenevet is, amit már csak azért sem érez szerencsének, mert Kobe Bryant már nincs közöttünk.

Zach Lowe (ESPN) a podcastjében annak a lehetőségéről beszélt, hogy a Warriors esetleg visszaszerezhetné Kevin Durantet, ugyanakkor ezt nehezítheti, hogy a Netsnél állítólag Andrew Wiggins és Jordan Poole értékét sem taksálják túlságosan magasra. Nélkülük fiatalabb, de eddig csak alig bizonyított játékosokat tudna kínálni a címvédő, ami szintén nem lenne a Nets ínyére, ráadásul Wigginst szinte biztosan be kellene vonni egy ilyen üzletbe, hogy kijöjjenek a fizetések – tovább bonyolítaná a helyzetet, hogy Wiggins sem kerülhet egy csapatba Ben Simmonsszal, ráadásul csak egy év van hátra a szerződéséből.

JaMychal Green a hírek szerint 2,628,597 dollárról mondott le a kivásárlásakor a Thundernél, vagyis pontosan akkora összegről, amennyi a hozzá hasonló 8 szezonos játékosok veteránminimumja. Mint ismert, Green a várakozások szerint a Warriorshoz fog aláírni. Ugyancsak a Warriorshoz kapcsolódik, hogy Anthony Slater (The Athletic) információi szerint várhatóan 14 garantált szerződésű játékossal fognak nekivágni az edzőtábornak. Jelenleg 11 játékosuk van, a 12. lehet Green, a 13. az újonc Ryan Rollins, míg a 14. Andre Iguodala, amennyiben a folytatás mellett dönt.

Marc Stein (Substack) információi szerint a liga egyes szegleteiben igencsak gyanúsnak találják azt, hogy James Harden milyen körülmények között hosszabbított a 76ersnél. Mint ismert, a hátvéd jelentősen kevesebbért írt alá, mint amennyire opciója lett volna a következő szezonra, így többekben felmerült a gyanú, hogy asztal alatt esetleg megegyeztek volna a felek arról, hogy a következő nyáron megkap egy jelentősen nagyobb, akár az 5 éves maximumot is garantáló szerződést – az ilyen előzetes megállapodásokat tiltja a liga szabályzata.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Jordan Hall two-way szerződést kapott a Spurstől. Arról is Charania számolt be, hogy az elmúlt szezont az Olympiakosznál töltő Tyler Dorsey a Mavericksnél ír alá two-way megállapodást.

Tremont Waters a következő idényben a francia élvonalban szereplő Metropolitans 92 csapatánál próbál szerencsét, miután 3 NBA-s szezonja alatt összesen 40 meccsen kapott lehetőséget a Celtics, a Raptors és a Wizards színeiben.

Will Barton a nyáron került a Nuggetstől a Wizardshoz, és elmondta, hogy különösen azt várja már, hogy Daniel Gafforddal együtt játszhasson. Nagyon szereti támadni a gyűrűt, és amikor ezekből a helyzetekből nem tud maga pontot szerezni, akkor örömmel löbböli fel a labdát, és Gaffordról tudja, hogy olyan játékos, aki el tudja kapni ezeket a passzokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus