Hírmorzsák 2022-07-28 (12.00)

Draymond Green négyéves maximumhosszabbítást akar, a Warriors egyelőre nem tervezi, hogy ez beajánlja neki. James Harden aláírt a Sixersnél, bajnokságot akar nyerni a csapattal, a motivációja megkérdőjelezhetetlen. Monty Williams hosszabbított Phoenixben. A Spurs elismert dobóedzőjét igazolta le az OKC. A Clippers megvált egy játékostól, a Lakers az edzőtábor elejére leigazolt egyet. Erősített a Minnesota.

Négy évre, maximális pénzért hosszabbíthat a Golden State Warriors sztárja, Draymond Green. A címvédő védekezésének és játékrendszerének alapja a The Athletic forrásai szerint akarja is ezt a szerződést és úgy gondolja, hogy meg is érdemli azt - az értesülés szerint viszont a csapat nem gondolkozik azon, hogy ezt most beajánlja neki. Green 25,8 millió dollárt kereshet a következő szezonban, 2023-2023-ra pedig játékosopciója van, amiből kiléphet és aláírhat négy évre 138,4 millióért. A 32 esztendős magasember állítólag más csapatoknál is körülnéz, ha a Warriors nem akarja neki ezt az összeget kifizetni, de a hírek szerint Steph Curry nagyon csalódott lenne, ha harcostársa nem kapná meg, amit szeretne és emiatt eligazolna. 

Hivatalosan is aláírta két évre és 68 millió dollárról szóló szerződését a Philadelphia 76ersszel James Harden. Szakáll arról beszélt ezt követően, hogy Philadelphiában akar lenni, itt akar nyerni és szerinte minden adott is ahhoz, hogy elérjék ezt a céljukat. Az első itteni napjától kezdve segítik a csapattagok és a szurkolók is, otthon érzi magát és már alig várja, hogy elkezdjék a szezont. A csapat körül lévők is úgy érzik, hogy Harden abszolút elkötelezett a klub iránt és megkérdőjelezhetetlen a győzni akarása.

A Phoenix Sunsnál is hivatalos lett Monty Williams hosszabbítása: az előző szezonban franchise-rekordot jelentő meccset nyerő, az Év Edzője díjat bezsebelő vezetőedző több évre szóló szerződést kötött a csapattal, de részleteket nem árultak el erről. 

A Los Angeles Clippers kitette a keretéből Jay Scrubbot: a 2020-as másodikkörös játékos az előző szezonban 18 meccsen átlagosan 6,7 percet töltött parketten és 2,7 pontot szerzett. A város másik csapata, a Lakers viszont tíznapos edzőtábor-szerződést adott Jay Huffnak: a tavalyi draftolatlan center tavaly négy meccset játszott a csapatnál és 28-at a G League-ben.

AJ Lawsonra a Minnesota Timberwolves csapott le: a 22 éves játékos a mostani nyári ligában a Dallasnál játszott és 15,6 pontot átlagolt 50% feletti mezőnymutatóval, 50%-os triplázással, valamint 6 lepattanóval. Egyébként Kanadában is játszott tíz meccset a nyáron, ott 16,5 pontot dobott meccsenként, tavaly pedig a G League-ben szerepet, ahol 11,8 pontot és 6,3 lepattanót szedett össze meccsenként.

Az Oklahoma City Thunder fontos segédedzőt szerződtetett: Chip Engelland 17 évig segítette a San Antonio Spurs szakmai munkáját és a közbeszéd szerint ő a liga legjobb dobásért felelős edzője. Kawhi Leonard, Danny Green és Tony Parker dobását is ő rakta rendbe, Engelland pedig nagyon sokat segíthet az OKC fiatal magjának is. Rajta kívül egyébként még egy emberrel erősítette stábját a Thunder: a Sixerstől Vince Rozmant szerződtette a klub, ő scoutolni fog. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus