Hírmorzsák 2022-07-29 (10:00)

Zion Williamson fizetése a súlyán és a testzsírszázalékán is múlik. Keegan Murray kisebb műtéten esett át. Paolo Banchero a Jordan márka atlétája lesz. Ryan Rollins aláírt a Warriorsnál. Aron Baynes az ausztrál bajnokságban folytatja, de visszatérne az NBA-be.

Christian Clark (NOLA.com) megosztott néhány részletet Zion Williamson új szerződéséről. Mint ismert, 5 évre 193 millió dollárért írt alá az erőcsatár, de ha legalább All-NBA csapattag lesz, akkor érvényes lesz rá a Derrick Rose-szabály, azaz 5 év alatt 231 milliót vihet majd haza – ahhoz viszont, hogy a teljes fizetését megkapja, minden egyes szezonban különböző, a súlyával kapcsolatos feltételeknek is meg kell felelnie. Clark értesülései szerint Williams azt is vállalta a szerződése aláírásával, hogy a testsúlyának (fontban) és a testzsírszázalékának az összege 295 alatt marad, ellenkező esetben eleshet a fizetése egy részétől. A játékost a hivatalos fórumokon 284 fontos (128,8 kg) súllyal jelölte a Pelicans, ugyanakkor tavaly szeptemberben, amikor megérkezett a csapat edzőtáborába, bőven 300 font felett mutathatott a mérleg. A játékos annak érdekében, hogy javítsa a fizikai állapotát, személyi edzőt és szakácsot is fogadott maga mellé, és utóbbi el is mondta, hogy Williamson egyre jobb formába kerül, nagyszerű az egészségi állapota, és ez még jobb lesz, amint elkezdődik a szezon, ahol az lesz a célja, hogy MVP legyen.

James Ham (The Kings Beat) információi szerint Keegan Murray egy kisebb beavatkozáson esett át. Az újonc erőcsatár csuklóját kellett megműteni a nyári liga után, hogy kitakarítsák azt, és várhatóan hamar meg fog gyógyulni, készen fog állni a szezon kezdetére.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Paolo Banchero szponzori megállapodást kötött a Jordan márkával, így olyan játékosok mellett képviselheti ő is ezt a márkát, mint Luka Doncic, Zion Williamson, Russell Westbrook vagy Chris Paul.

A Warriors hivatalosan is leigazolta a második körben húzott Ryan Rollinst, 3 évre 4,8 millió dollárért írtak vele alá. A megállapodás első két éve teljesen garantált, és a harmadiknak is egy jelentős része az. Anthony Slater (The Athletic) arra hívta fel a figyelmet, hogy a Warriorsnak az MLE egy részét kellett felhasználnia ahhoz, hogy harmadik éve is lehessen a megállapodásnak.

Aron Baynes ügynöke az ESPN-nek mondta el, hogy a súlyos sérüléséből felépülő center hazájában, a Brisbane Bullets színeiben tér vissza a pályára. Az ausztrál csapat 2 évre írt alá a játékossal, de Baynesnek kilépési záradéka van az NBA irányába, és az is a célja, hogy vissza tudjon térni ide – kapott ajánlatokat Európából és Ázsiából is, de azok nem engedték volna neki, hogy a szerződése lejárta előtt visszatérjen az NBA-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus