Hírmorzsák 2022-08-02 (10:15)

Tampering miatt vizsgálja a liga Jalen Brunson New Yorkba igazolását, de ne ma Dallas nyomására. JaMychal Green nem tudott nemet mondani a Golden State-nek, szívesen játszik small-ball centert. Két játékost igazolt a Boston. Megtartotta Rodney McGrudert a Detroit. A Pistons jelenlegi, a GSW korábbi szakemberét csábítgatja a Pelicans. Négy évre írt alá a Nike-val DeMar DeRozan. 

Az NBA vizsgálódni kezdett a New York Knicks és Jalen Brunson ügyében potenciális tampering miatt. Brunson édesapja a Knicksnél dolgozik, egyik legjobb barátja, Leon Rose szintén, utóbbi fia, Sam Rose pedig Brunson ügynöke, de a Dallas Mavericks nem lép semmit az ügyben, nem Brunson volt csapata panaszolta be a New Yorkot a ligánál. A texasiak korábban megtarthatták volna már a hátvédet, de másképp döntöttek, így a Knicks négy évre 104 millió dollárért leigazolta.

Noah Vonleh egy évre leszerződött a Boston Celticsszel. A 2014-es 1/9-es kikopott már a ligából, utoljára a 2020/2021-es idényben kapott szerepet a Brooklyn Netsnél, de csak négy mérkőzésen lépett pályára, most viszont a keleti bajnok lehetőséget ad neki, hogy beverekedje magát az alapszakasz-rotációba. Szintén a Celticsnél kap esélyt Bruno Caboclo, de vele csak az edzőtáborra egyezett meg a csapat - Caboclo az utóbbi két idényt a Houston Rocketsnél töltötte.

Jeff Schwartz lett Russell Westbrook új ügynöke. A Lakers-játékos és hosszú ideje őt igazgató ügynöke, Thad Fourcer a nyár folyamán "szakított", mert nem értettek egyet Westbrook jövőjével kapcsolatban, ami egyébként továbbra is erősen kérdőjeles. A dolog érdekessége, hogy Schwartz korábban sokáig képviselte Kyrie Irvinget, azt a játékost, akire a pletykák szerint leginkább szeretnék elcserélni Westbrookot Los Angelesből.

Marc Stein forrásai szerint a New Orleans Pelicans nagyon szeretné leigazolni a Detroit Pistonstól Sammy Gelfandot. A szakember jelenleg az edzői analitika vezetőjeként dolgozik Detroitban, de korábban öt évig volt a Golden State Warriorsnál, ahol együtt dolgozott a Pelicans jelenlegi vezetőedzőjével, Willie Greennel, aki nagyon sokra tartja Gelfand munkáját.

Szintén a Pistonshoz kapcsolódik, hogy a Sportrac információi szerint megtartották Rodney McGrudert. A korábban a magyar bajnokságban is feltűnő játékos az előző idényben 51 meccsen 5,4 pontot átlagolt Detroitban.

Négy évre szerződött le a Nike-val DeMar DeRozan. A tervek szerint továbbra is ő képviseli majd Kobe Bryant cipőit; eddig is korábbi, illetve még kiadatlan Kobe-cipőkben játszott, most is ez lesz a feladata.

A végére pedig JaMychal Green maradt, aki arról beszélt, hogy nem volt számára kérdés az, hogy a Golden State Warriorshoz igazol, miután beszélt Steve Kerr vezetőedzővel. Mint mondta, éppen nyaralt, amikor csörgött a telefonja, Kerr hívta és azt mondta neki, hogy szeretnék a soraikban tudni, számítanak rá a progamjukban - ő pedig azt mondta, hogy Kerrnek és a Golden State-nek nem tud nemet mondani, bár már egy másik csapat iránt tervezte elkötelezni magát. Neki nagyon tetszik az a közeg, a munkamorál, ami a Warriorsnál adott, neki éppen erre van szüksége, a nyár folyamán sokat fogja gyakorolni a triplát és a tavalyi csuklósérülése már a múlté, így ismét veszélyes lehet kintről - tudja, hogy cserecenterként is számítanak majd rá, de áll a kihívás elé. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus