Hírmorzsák 2022-08-14 (8:30)

A Lakers ellen kaphatja meg az aranygyűrűket a Warriors, karácsonykor a Grizzlies ellen játszhat a bajnok. Will Bartont kicsit sokkolta, hogy elcserélte a Nuggets. Shaedon Sharpe ismét dobálhat. A Magic jövő nyáron rámehet Jordan Poole-ra. Hugo Besson egyelőre nem csatlakozik a Bucks keretéhez.

Az NBA továbbra sem tette még közzé a 2022/23-as szezon alapszakaszának hivatalos programját, ugyanakkor Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint az első játéknapon Warriors-Lakers összecsapást rendezhetnek, azaz Stephen Curryék LeBron Jamesék előtt vehetik át a bajnoki gyűrűiket. Amennyiben az elmúlt évek trendjei folytatódnak, ez lesz az új idény második összecsapása.

Arról tegnap már beszámoltunk, hogy Marc Stein (Substack) információi szerint a karácsonyi program részeként találkozni fog egymással a Mavericks és a Lakers, és az újságíró úgy tudja, hogy Warriors-Grizzlies összecsapást is rendeznek ezen a napon. Ennek a párosításnak az érdekessége, hogy az előző rájátszásban is összecsapott a két fél, majd azt követően Ja Morant és Draymond Green kisebb szócsatát is folytatott arról Twitteren, hogy reményeik szerint ezen a játéknapon ismét megmérkőzhetnek egymással – a párosítás megszellőztetése után Morant annyit írt ki a közösségi oldalára, hogy megkapták, amit szerettek volna, Green pedig elismerően annyit reagált erre, hogy ez a fiatal irányító hangjának az erejét mutatja. Amennyiben tényleg megvalósul ez a párosítás, a Grizzlies először léphet pályára karácsonykor a 27 éves története során.

Will Barton arról beszélt Mark Singernek (Denver Post), hogy kicsit sokkolta az a fejlemény, hogy a Nuggets elcserélte őt. Szerinte ez teljesen érthető, elvégre nyolc évet töltött a csapatnál, rengeteg dolgon keresztülmentek közösen, és általánosságban véve is kicsit megdöbbentő tud az lenni, ha az ember ennyi ideig egy helyen van, majd hirtelen tovább kell lépnie. Most már készen áll az új kihívásra, várja már a pályafutása következő fejezetét, és csak arra gondol, hogy ugyanúgy segítse a Wizards csapatát is, ahogyan azt tette Denverben is.

Casey Holdahl (TrailBlazers.com) jelentette, hogy a nyári ligában vállsérülést szenvedő Shaedon Sharpe ismét dobálhat már – a korábbi várakozások alapján az edzőtábor kezdetére teljesen felépülhet, és a jelek szerint jó úton halad efelé.

Sean Deveney (Heavy.com) szerint ha Jordan Poole és a Warriors nem tud megegyezni egymással az idő előtti hosszabbításról, akkor a 2023 nyarán korlátozott szabadügynökké váló hátvédnek ajánlatot tehet a Magic. A Warriors elvben minden ajánlatot tarthat a hátvédre, ugyanakkor már most is jelentős luxusadót fizetnek, míg a Magicnek jelentős sapka alatti helye lesz jövő nyáron.

A 2022-es draft 58. választottja, Hugo Besson egyelőre nem csatlakozik a Bucks keretéhez, ugyanis szerződést írt alá a francia élvonalban szereplő Metropolitans 92 csapatánál. Besson az elmúlt szezont az ausztrál élvonalban töltötte a New Zealand Breakers színeiben, a Bucks pedig készpénzért vásárolta a Pacerstől azt a draftjogot, amivel kiválasztották őt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus