Hírmorzsák 2022-08-30 (10:15)

RJ Barrett-tel négy évre hosszabbított a Knicks, ez fordulat lehet a Mitchell-tárgyalásokban. A hírek szerint tegnapig adott határidőt Leon Rose Danny Ainge-nek a csere nyélbe ütésére, ezt követően jelentették be a hosszabbítást. A Jazzt nem érdeklik a Lakers pickjei, négy védettség nélkülit akar a Knickstől, utóbbi csak kettőt adna. Bradley Beal Washingtonban akar bajnok lenni. Svi Mykhailiukot kivásárolta a Raptors, a Blazers is kitett egy játékost. Győzött a Team USA. Victor Wembanyama Evan Mobley és Kristaps Porzingis hibridje lehet. 

A nap fő híre, hogy négy évre, 120 millió dollárért szerződést hosszabbított RJ Barrett-tel a New York Knicks. A dolog érdekessége, hogy a Knicks a Utah Jazz-zel egészen eddig a pontig olyan tárgyalásokat folytatott, amelyben Donovan Mitchellért cserébe szerepelt Barrett neve is, de Leon Rose hétfői határidőt szabott meg a Jazznek a cserére, ellenkező esetben szerződést hosszabbít Barrett-tel - ez meg is történt, így jelentősen átalakultak az erőviszonyok. Az utóbbi napokban közelítettek egymáshoz az álláspontok, de egyik fél sem volt hajlandó többet mozdulni és többet engedni, úgyhogy Rose lépett Barrett-tel, innentől Danny Ainge-nél pattog a labda, hogy mihez kezd a szituációval és Mitchell-lel.

A New York Post információi szerint Ainge-et Barrett hosszabbítása annyira egyébként nem zavarja, ő védettség nélküli elsőkörös pickeket akar: méghozzá szám szerint négyet, míg a Knicks csak kettőt akar adni, plusz három feltételhez kötöttet. A Jazzt egyébként a hírek szerint a Lakers 2027-es és 2029-es pickje nem érdekli, hiába merült fel, hogy a Los Angeles a zavarosban halászva beszállna harmadik csapatként a cserébe. 

A Portland Trail Blazers kitette a keretéből Didi Louzadát, hogy beférjen a luxusadó alá. A játékos nem sok vizet zavart eddig, két év alatt 12 NBA-meccse van a Blazers és a New Orleans Pelicans révén.

A Toronto közben Svi Mykhailiukot vásárolta ki és inkább benyelte az 1,8 milliós dead money-t. Mykhailiuk egy szezont töltött a Raptorsnál, 56 meccsen 12,8 percet és 4,5 pontot átlagolt a kanadaiaknál - négy év alatt ez már a negyedik klubja volt, egyelőre 6,6 pontos karrierátlaga van 35,3%-os triplázással.

A Sportandónak nyilatkozott egy magát megnevezni nem kívánó NBA-GM, aki a jövő szupersztárjának tartott francia Victor Wembanyamáról beszélt. Mint mondta, az uralkodó álláspont az, hogy a fiatal játékos védekezésben Evan Mobley, támadásban Kristaps Porzingis, csak nem olyan sérülékeny, mint utóbbi, bár így is ez lehet vele kapcsolatban a legnagyobb kérdőjel. Magasember létére úgy kezeli a labdát, mint egy hátvéd - a 18 esztendős Wembanyama jelen pillanatban kérdés nélküli 1/1-es prospect a 2023-as NBA-drafton- 

A Team USA válogatottja 95-77-re legyőzte Kolumbiát a világbajnoki selejtezőn, így közel került arra, hogy kvalifikálja magát a tornára. John Jenkins 26 pontot dobott, Langston Galloway és DaQuan Jeffries 14-14-et vállalt, az amerikaiak a gyors kapott kosárra egy 12-0-s rohammal válaszoltak a meccs elején és onnantól végig kézben tartották az eseményeket. 

A végére pedig Bradley Beal maradt, aki először arról beszélt a nyár folyamán, hogy ott fog aláírni, ahol jó esélyt lát a végső győzelemre, majd végül maradt Washingtonban a lehető legnagyobb pénzért. A hátvéd elmondta, hogy sokan őrültnek tartják, de ő tényleg úgy gondolja, hogy nyerhet a Wizardsszal és ő nagyon akarja is, hogy ez sikerüljön, ez minden vágya. Lojális volt hozzá a klub, így ő is lojális a fővárosiakhoz és az is tetszik neki, hogy ő a franchise player. Mint mondta, ezzel együtt a játéka minden elemén szeretne javítani, pontosabban és kiegyensúlyozottabban akar dobni, esetleg növelni akarja a dobótávját, mé keményebben védekezni, még jobban lepattanózni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus