Hírmorzsák 2022-09-01 (9:15)

A Rockets visszavonultatja Elvin Hayes 44-es mezszámát. Montrezl Harrell megússza súlyosabb büntetés nélkül a nagy mennyiségű marihuánabirtoklást. Andre Miller edző lesz a Nuggets G Ligás partnerénél. Pablo Prigioni lesz az argentin válogatott szövetségi kapitánya. Josh Jackson a Raptorsnál. Jerome Robinson a Warriors, Jalen Adaway a Spurs edzőtáborában.

A Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta jelentette be, hogy november 18-án a Pacers elleni összecsapás során visszavonultatják Elvin Hayes 44-es mezszámát. Hayest az 1968-as draft első helyén választotta ki az akkor még San Diegoban játszó Rockets, és a csapat színeiben töltötte a 16 szezonos pályafutása első négy, illetve utolsó három idényét, összesen 572 alkalommal lépett pályára a Rockets színeiben. Hayes ezzel csatlakozik azon játékosok sorához, akiknek két csapat is visszavonultatta a mezszámát, annál a Wizardsnál is az ő tiszteletére vonták fel a mennyezetre a 11-es számot, amelynek a jogelődjeinél kilenc évet játszott és bajnoki címet is nyert, a Rocketsnél pedig ő lesz a hetedik, akit ezzel a gesztussal tisztelnek meg. Az egykori remek magasember az egyike annak a négy játékosnak, aki a pályafutása során 21 pont és 12 lepattanó felett átlagolt, de karrierjét talán az írja le a legjobban, hogy a 16 lejátszott idénye mindegyikében legalább 80 meccsen pályára lépett.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Montrezl Harrellt még május 12-én állították meg Kentuckyban a rendőrök, amiért nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladóhoz képest, és az intézkedés során egy hátizsákban 3 font (1,36 kg) marihuánát találtak nála. A helyi törvények szerint ilyen mennyiségű marihuána birtoklásáért akár öt év börtönbüntetést is kiszabhattak volna rá, de végül ettől sokkal kedvezőbben alakult az ügye: miután Harrell bűnösnek vallotta magát, a bíróság bűncselekményről szabálysértésre mérsékelte a vétsége súlyosságát, így ha a következő 12 hónapban nem sodorja magát ismét bajba, akkor ennyivel meg is úszta az esetet. Miután tisztázódni látszódik a szabadügynök magasember helyzete, több neves szakíró is úgy tudja, hogy hamarosan az is eldőlhet, hogy hol folytatja a pályafutását.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy Andre Miller a Nuggets G Ligás partnercsapatánál, a Grand Rapids Goldnál vállal vezetőedzői megbízatást. Az egykori megbízható irányító az elmúlt két szezon során egy előkészítő iskolában edzősködött, és annak a Jason Terry-nek veszi át a helyét, aki a nyáron a Jazz segédedzőjének szegődött.

Egy másik korábbi irányító, Pablo Prigioni is új megbízatást vállalt, ő lesz az argentin válogatott következő szövetségi kapitánya. Prigioni 2019 óta a Timberwolves segédedzője, és ezt a posztját az új megbízatása mellett is vinni fogja tovább.

Josh Jackson a Raptorsnál bizonyíthat, Blake Murphy (Sportsnet) információi szerint nem garantált szerződést kapott. A 2017-es draft negyedik választottja az elmúlt idényben 51 meccsen játszott a Pistons és a Kings színeiben, 16,3 perc alatt 6,4 pontot és 2,8 lepattanót átlagolt.

Az NFL-hírekre specializálódott Adam Schefter (ESPN) számolt be róla elsőként, hogy Jerome Robinson meghívót kapott a Warriors edzőtáborába. A Clipppers és a Wizards korábbi játékosa az elmúlt idényben a Warriors G Ligás partnerénél játszott, 22 meccsen 20,2 pontot, 4,2 lepattanót és 3,9 gólpasszt átlagolt.

A Spurs Jalen Adaway-jel egyezett meg egy Exhibit 10 szerződésben, vagyis gyakorlatilag az edzőtáborra kapott meghívót, de a megállapodás aláírása előtt a csapatnak meg kell válnia valakitől, mert jelenleg 20 játékossal állnak szerződésben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus