Hírmorzsák 2022-09-03 (8:30)

Donovan Mitchell izgatott lett, amikor megtudta, hogy kik maradtak Clevelandben a csere után. RJ Barrett hosszabbítása után esett szét a Jazz és a Knicks tárgyalása, utóbbi nem is kapott már újabb esélyt. Collin Sextonnal számolnak Utah-ban. A ligában elterjedt vélemény az, hogy a Nets csak színházat játszott Kevin Durant elcserélése körül, de bejött neki. Russell Westbrook mellé két elsőköröst kell adni, hogy valaki használható játékost kapjon a Lakers, ezt egyelőre nem akarja meglépni a csapat. Lonzo Ball térde még mindig fáj, az edzőtábort kihagyja és valószínűleg az alapszakasz elejét is. Danilo Gallinarinál a keresztszalag is elszakadt.

Brian Windhorst szerint RJ Barrett hosszabbítása után omlott össze a Knicks és a Jazz tárgyalása Donovan Mitchellről. A felek nem tudtak megegyezni, a New York részéről Leon Rose határidőt szabott (hétfőt), majd amikor a Jazz nem lépett, négy évre 120 millió dollárért szerződést hosszabbított Barrett-tel. Ez olyan törést okozott a tárgyalásokban, hogy ezt követően azonnal rosszra fordultak a dolgok, Windhorst szerint olyan dühöt lehetett érezni a két csapat között, hogy abból nem nagyon volt visszaút, bár ő maga úgy érezte, hogy még van idő elsimítani ezt az ügyet. Közben viszont a Jazz újra felvette a kapcsolatot a Cavsszel és villámgyorsan meg is állapodtak a felek - azt nem tudni, hogy végül a Utah vagy a New York mondta ki az utolsó nemet, de előbbi végül nagyjából így is elérte, amit lehetett. Adrian Wojnarowski annyit tett hozzá, hogy a Jazz a Cavs ajánlata után már nem is tért vissza a Knickshez, nem adott esélyt a csapatnak arra, hogy esetleg mégis javítson az ajánlatán és Mitchell a kívánt csapathoz kerülhessen.

Szintén Windhorst számolt be arról, hogy a csere még magát Mitchellt is váratlanul érte, egyáltalán nem számított arra, hogy Clevelandbe boltolják. A hátvéd éppen golfozott, amikor megtudta a hírt, de amikor tudomást szerzett a részletekről is és arról, hogy kik maradtak a Cavsnél, sikítozni kezdett izgalmában. Windhorst szerint Mitchell most nagyon izgatott és bár nagyon szeretett volna New Yorkba kerülni, de így, hogy Darius Garland, Evan Mobley és Jarrett Allen is maradt Clevelandben, nagy potenciált lát új csapatában.

Windhorst azt is hozzátette, hogy a Jazz nem tervezi kitenni vagy elcserélni a Mitchellért megszerzett Collin Sextont, az ő négy éves, 72 millió dolláros kontraktusa jelen helyzetben kell a Utah-nak, számolnak vele a folytatásban és már beszélt is egymással a vezetőség és a játékos a közös tervekről

A Cavsnél egyébként egy probléma azért felmerül a csere után, így ugyanis Mitchell és Garland is egyforma, ötéves maximális újonchosszabbításon van, a szabály szerint viszont egyszerre nem lehet a keretben három ilyen szerződés - márpedig Evan Mobley 2024-ben ilyet írhatna alá. Ha minden így marad, akkor a magasembernek várnia kell 2025-is és korlátozott szabadügynökként írhat alá egy ötéves maximumot. Nemrég egyébként Brandon Ingram is pontosan ezt az utat járta be.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy sajnos Danilo Gallinari nem úszta meg és ACL-szakadást szenvedett.

A ligában továbbra is meg vannak győződve a GM-ek arról, hogy a Brooklyn Nets meg sem próbálta elcserélni Kevin Durantet. Az általános álláspont az, hogy amikor Durant bejelentette a cserekérelmét, akkor még megejtett a vezetőség egy-két valós hívást azzal kapcsolatban, hogy mi lehet a piac, ezt követően viszont egyáltalán nem volt szó a konkrét cseréről, inkább csak azt javasolták minden partnernek, hogy adjon fel mindent KD-ért, esetleg még annál is többet. Egyre többen gondolják azt, hogy a csapat részéről az egész egy taktikus színjáték volt: a médiában terjengő híreket befolyásolták a kamu telefonhívásokkal, hogy Durant felé azt mutathassák, hogy tárgyalnak és próbálják teljesíteni a kérését, másrészt viszont azt is, hogy sajnos egy csapat sem hajlandó megadni érte a kívánt értéket az életkora és amiatt, hogy 2016 óta harmadszor vált csapatot. A taktika pedig végül bejött, mert Durant némi keménykedés után elfogadta, hogy marad, vagyis pontosan az történt, amire a Brooklyn bazírozott - számolt be a Substack.

Rossz hír Chicagóból: Lonzo Ball még mindig nem gyógyult meg és úgy fest, hogy az edzőtábor kezdetére nem is épül fel. Az irányító térdét még januárban műtötték meg, de azóta is fájdalmakra és kényelmetlen érzésre panaszkodik és bár a vizsgálatok szerint szerkezetileg rendben van a testrész, de a játékos továbbra sem érzi egészségesnek, amikor kosárlabdázik. Több specialistával is beszélt már, kezelést kap, de egyelőre nem is tudják pontosan, hogy mi okozza ezt az érzést. Ball jövő héten érkezik Chicagóba, de a klub körül úgy számolnak, hogy az edzőtábort kihagyja, sőt jelen állás szerint az alapszakasz elejére sem lesz bevethető állapotban.

A végére pedig Russell Westbrook, aki odáig jutott, hogy a Los Angeles Times információi szerint a többi klub egy elsőkörös draftjogot kér mellé, hogy egyáltalán átvegye a játékos szerződését. Ez az ár pedig már két elsőkörössé válik akkor, ha a LAL használható, rotációban elférő játékost is kér vissza - itt akadtak el a tárgyalások, mert mindkét picket nem akarja adni a csapat az Indianának Buddy Hieldért és Myles Turnerért. A portál úgy tudja, hogy a Lakersnél inkább megkezdik Westbrookkal az edzőtábort. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus