Hírmorzsák 2022-09-21 (9:45)

Meg kell műteni Robert Williams III térdét, 4-6 hetet hagyhat ki. Anthony Edwards 40,000 dolláros pénzbüntetést kapott. Draymond Green szerint a többi tulajdonosnak szavaznia kellene Robert Sarver jövőjéről. Larry Tanenbaum marad a csapattulajdonosok testületének az elnöke. Kanadában enyhíthetik a koronavírussal kapcsolatos szabályozásokat. Cody Zeller és Micah Potter is a Jazznél. A személyi edzője szerint Zion Williamson fantasztikus formában van. Kyrie Irving szerint megalázó volt a Celtics elleni kiesés a rájátszásban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy artoroszkópiás beavatkozást kell végrehajtani Robert Williams III bal térdén, ami miatt 4-6 hetes kihagyásra számíthat a Celtics centere, azaz valamikor az alapszakasz korai szakaszában lehet ismét bevethető. A műtétet csütörtökön végezhetik el, és azért van rá szükség, hogy kitisztítsák a játékosnak azt a térdét, amit fél éve meniszkusz-szakadás miatt kellett megoperálni.

Anthony Edwards még másfél héttel ezelőtt került a figyelem középpontjába, amikor homofób megjegyzést tett valakire, és ezt követően ugyan bocsánatot kért, de lehetett arra számítani, hogy az NBA valamilyen büntetést is kiszab rá – a liga döntése értelmében 40,000 dollárt kell befizetnie az NBA kasszájába.

Draymond Green a podcastjében üzent az NBA tulajdonosainak, szerinte ugyanis szavazniuk kellene arról, hogy Robert Sarver maradjon-e a Suns ügyvezető tulajdonosa. Szeretné, ha valaki elmagyarázná neki, miért is volt az rendben, hogy Donald Sterlinget kiebrudalták a Clippers éléről, hogyha az nincs rendben, hogy Sarverrel is ugyanezt csinálják mindazok után, amiket tett. Ahhoz, hogy egy tulajdonost el lehessen távolítani a posztjáról, a többi tulajdonosnak háromnegyedes többségben egyet kell erről értenie, és Green szeretné látni a számokat, hogy miként alakulnának egy ilyen szavazáson, ha már ez az egyetlen módja annak, hogy Sarvert el lehessen távolítani. Szerinte az egy éves felfüggesztés és a 10 milliós büntetés azt mutatja, hogy olyan pozícióban van a Suns tulajdonosa, amiből nem lehet kirúgni, miközben bárki mást az NBA-ből annak a feléért is eltávolítottak volna, mint amiket ő művelt, játékosokat ettől jelentősen kevesebbért is zártak már ki a ligából.

Ha már közvetve szóba került a csapattulajdonosok testülete, akkor folytassuk is ezzel, ugyanis a minap ellenvetés nélkül megszavazták, hogy Larry Tanenbaum maradjon a testület elnöke. Tanenbaum 2017 óta látja el ezt a posztot, és ő képviseli a Raptorst a tulajdonosok között.

Több hírorgánum is arról számolt be tegnap, hogy Kanadába a hónap végétől ismét beutazhatnak azok is, akik nem vették fel a megfelelő dózisú oltást a koronavírus ellen. Egy ideje már az az elvárt, hogy beutazás előtt legalább két héttel megkapja az országba érkező személy az egydózisú oltást, vagy a több dózisú oltások valamelyikének a második adagját. A közelmúltban az NBA még arról tájékoztatta a csapatait, hogy a következő szezonban is erre kell készülniük, de már csak Justin Trudeau aláírása hiányzik arról a dokumentumról, ami eltörli ezt a rendeletet.

Tegnap írtunk már arról, hogy az NBA lehet eltörli a one-and-done szabályt az új kollektív szerződéssel és már 18 éves kortól lehetővé tennék a játékosoknak, hogy csatlakozhassanak a ligához. Ehhez kapcsolódóan írt arról Adrian Wojnarowski, hogy a liga arra kötelezné a játékosok ügynökeit, hogy a draft előtt mind a 30 csapattal osszák meg a képviseltjeik kórtörténetét és a fizikai felmérőinek az adatait. Jelenleg az ügynökök megtehetik, hogy csak azokkal a csapatokkal osztják meg ezeket az információkat, amelyekhez szeretnék, hogy játékosaik kerüljenek, ezen a szokáson változtatna a liga az új kollektív szerződéssel, amennyiben tényleg eltörlik a one-and-done szabályt.

Shams Charania és Tony Jones (mindketten The Athletic) számoltak be arról, hogy a Jazz szerződést ad Cody Zellernek. A center az elmúlt idényben 27 meccsen lépett pályára a Trail Blazers színeiben, most pedig a Jazz edzőtáborában bizonyíthat. Micah Potter is Salt Lake Cityben kötött ki, ő two-way szerződést kapott. Más csapatoknál is voltak mozgások, Frank Jackson nem garantált szerződést kapott a Sunstól, Kyler Edwards a Pistonsnál bizonyíthat, Mamadi Diakite a Cavaliers edzőtáborában mutathatja meg magát, míg a Heat Dru Simthnek ad lehetőséget. A Celticstől szabadlistára került Bruno Caboclo, a Bucks felbontotta Ibou Badji és Iverson Molinar szerződését is, míg a Cavaliers Chandler Vaudrin esetében járt el hasonlóan.

Jasper Bibbs személyi edző január óta dolgozik együtt Zion Williamsonnal, és a nyáron kezdhettek hozzá az igazán intenzív munkához, miután a játékos elkezdhetett megkötések nélkül edzeni a sérülését követően. Bibbs Will Guillory (The Athletic) megkeresésére mondta el, hogy Williamson fantasztikus formában van, elkötelezett a napi szintű munkavégzés mellett, és jelenleg jobb atléta, mint valaha. Egy konkrét tervvel láttak hozzá ehhez a nyárhoz, és nem csupán azon akartak dolgozni, hogy Williamson egyénileg jobb legyen, hanem azon is, hogy mivel lehet képes a csapatát győzelmekhez segíteni, ezért fejlesztették a rugalmasságát és a labdakezelési képességeit is. A fókuszban a testösszetétele, vagyis a súlya, a testzsírszázaléka és hasonlók álltak, ezek mind elképesztő mértékben javultak a korábbiakhoz képest. Nagy figyelmet szenteltek az állóképessége javítására is, elvégre minél nagyobb súlyt kell cipelnie, annál nagyobb terhet helyez a szervezetére. Komolyan gondolja azt, hogy most jobb atléta a játékos, mint amilyen a sérülése előtt volt, és ezzel mindenki más is egyet fog érteni, amint meglátják őt a pályán.

Kyrie Irving szerint megalázó volt a Celtics elleni kiesés az előző rájátszásban, ugyanakkor szükségük is volt arra a tapasztalatra, amit ez a 4-0-s vereség jelentett. Mióta kisöpörték őket, megszállott módjára készül, hatalmas motivációt jelentett ez nekik, és különösen a Celtics ellen szükségük is volt egy ilyen megalázó élményre, mert ez a párosítás az elejétől fogva rivalizálásért kiáltott, és biztos benne, hogy ismét találkozni fognak a rájátszásban. Irving azt is megjegyezte, hogy saját szemével láthatta, ahogyan felnőnek a Celtics fiataljai, és valahol hálás is azért, hogy ők ilyen messzire jutottak, miután legyőzték a Brooklynt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus