Hírmorzsák 2022-10-22 (9:30)

Ja Morant elkezdett triplázni, de tudja, hogy sokat kell még ezen dolgoznia. Steve Nash szerint Ben Simmonstól már előrelépés volt a mai meccs. Kevin Durant úgy véli, hogy az egész Nets lenyugodott az első mérkőzéshez képest. Michael Malone nem lepődött meg Nikola Jokics nagy játékán, aki már csak egy tripla-duplára van Wilt Chamberlaintől. Jamal Murray ma este újra játszhat a Denvernél. Keegan Murray megkezdheti a szezont. A Lakers próbajátékra hívta Moe Harklesst.

Parádésan kezdte a szezont Ja Morant, aki ma hajnalban 49 pontot és 5/6 triplát küldött a gyűrűbe. A Memphis irányítója azt mondta, hogy rengeteget dolgozott a dobásán, és most már jóval magabiztosabb, ha tempót kell elemelnie, de tudja, hogy tovább kell folytatnia a munkát és nem "bedőlnie" annak, hogy az első két meccsen 8/12 triplája beesett. Taylor Jenkins, a Grizzlies vezetőedzője azt mondta, hogy ha Morant tényleg elkezd jól triplázni, akkor nem nagyon látja maga előtt, hogy ki és hogyan fogja majd megállítani - a legyőzött csapat, a Houston Rockets edzője, Stephen Silas annyit tett hozzá, hogy ez a faktor az egész játékot megváltoztathatja, mert így nem lehet már ugyanazt védekezni Moranten, mint eddig. Az irányító tavaly 1,5 bedobott hármast átlagolt mérkőzésenként és sokszor behúzódtak róla, teljes mértékben feladták a tempóit az ellenfelek. 

Ma hajnalban, a GSW legyőzése során nem volt ott a Denverben Jamal Murray, akivel kapcsolatban rendkívül óvatos a Nuggets orvosi és szakmai stábja. Michael Malone vezetőedző elmondta, hogy nagyon alaposan monitorozzák, hogy a teljes előző szezont kihagyó irányító teste hogyan reagál a terhelésre és a back-to-backeket egyelőre mindenképpen ki fogja ülni, de egyébként sem fog óriási percszámokat kapni, most nem ez a lényeg. A terv az, hogy a b2b második felén, az OKC elleni hazai meccsen bevethető lesz ma este.

Szintén a Denver hajnali sikeréhez kapcsolódik, hogy Nikola Jokics megszerezte pályafutása 77. tripla-dupláját, amellyel már csak egyre van Wilt Chamberlaintől, aki a legtöbb TD-t jegyző center eddig az NBA történetében. Jokics a Nuggets pontjaiból 50-et dobott vagy készített elő, a végén övé volt a meccsnyerő játék is, amikor egy eladott labda után kosarat kaptak, de azonnal előrevágta a játékszert Bruce Brownnak, aki egy másodperccel később zsákolt is és ezzel sikerült megnyerniük az összecsapást. Malone azt mondta, hogy most már annyi éve dolgoznak együtt Jokiccsal, hogy őt semmi sem lepi meg, szerinte játékosa annyival előrébb jár gondolkodásban mindenki másnál, olyan játékintelligenciával rendelkezik, hogy azzal hozza a győzelmeket a csapat számára.

A tréner azért hozzátette, hogy a végjátékban sok olyan hibát követtek el, amit ki kell javítaniuk, de a győzelemnek örül és úgy véli, hogy a második negyedük régóta a legjobb játékrészük volt komoly minőséget képviselő ellenféllel szemben - azt 30-18-ra nyerték meg a Warriors vendégeként, ott építették fel azt az előnyt, amit elkoptattak a végéig. 

Az első meccs veresége után másodjára már győzni tudott a Brooklyn Nets, a Toronto Raptors elleni sikerből pedig ezúttal javulü játékkal vette ki a részét Ben Simmons is. Steve Nash vezetőedző nem is felejtette el kiemelni a 6 pontot, 8 lepattanót és 10 gólpasszt jegyző játékost, úgy fogalmazott, hogy ez már egy előrelépés volt számára. Kiemelte, hogy Simmons jóval agresszívebb volt most, többször ment be a festékbe, ami nekik mindig előnyt jelent és meg-megmutatta, hogy milyen játékos lehet belőle. Még messze van attól, ahova eljuthat, de kétségtelenül, hogy feljavult az első mérkőzéshez képest.

Maga Simmons is úgy volt vele, hogy kevesebbet hibázott most, Kevin Durant szerint pedig nemcsak társa, de az egész csapat nyugodtabb volt, beleértve az edzőket is - kicsit feszültek voltak a szezonnyitón, emiatt sem ment nekik a játék, most kevesebbet gondolkodtak, agyaltak, ez pedig jobban működött. 

Az ESPN forrásai szerint ma este megkezdheti profi pályafutását Keegan Murray. A Sacramento újonca még nyolc nappal ezelőtt került az egészségügyi protokoll alá, emiatt kihagyta a csapat utolsó két edzőmeccsét és a szezonnyitót is, de már kijöhetett a protokoll alól, sőt pénteken végigcsinált egy teljes edzést is, ami előfeltétele volt annak, hogy mérkőzésen is pályára kerüljön. Murray nagyon fontos láncszeme lehet a Kingsnek, a nyári ligában sztár volt, az előszezonban is sokat tett hozzá, nagy szükségük van az 1/4-es játékára.

A The Athletic forrásai szerint a Los Angeles Lakers próbajátékra hívta Moe Harklesst. A szabadügynök winget legutóbb a Rockets vágta ki a keretéből, a szezont gyengén kezdő arany-lilák pedig szeretnék bővíteni a rotációjukat hármas-négyes poszton, ha Harkless megfelel a teszteken, akkor leigazolják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus