Hírmorzsák 2022-11-12 (11:00)

Megoldódhat Kyrie Irving ügye, Joe Tsai szerint sem antiszemita a játékos. A Suns a maradásról győzködi Jae Crowdert? A Bucks elcserélné Grayson Allent. Kawhi Leonard 5 az 5 elleni edzésen vett részt. A Heat felbontja a csarnok névadó szponzori szerződését. Nikola Vucsevicset megbüntették. Cody Martin hetekre kidőlt. Kikapott a Team USA.

Megoldódhat Kyrie Irving ügye a játékosok szakszervezete szerint, ezt az ESPN közölte egy, az NBPA-től kapott email alapján. Az irányító az utóbbi napokban többször is találkozott a Brooklyn, a liga és az NBPA képviselőivel is, a játékosok pedig azt közölték, hogy szerintük hamarosan megszülethet a megoldás. Miután Adam Silver NBA-komisszár is kijelentette, hogy szerinte Irving nem antiszemita, most Joe Tsai Nets-tulajdonos is azt tweetelte, hogy szerinte Irivng egyáltalán nem gyűlöli a zsidókat. Irvingnek még vannak hátra találkozói, amiket a Nets előírt neki, de úgy fest, hogy a játékos karrierje ezzel nem ért véget - az NBPA szerint a játékosok jogai nagyon fontosak, és hogy szerintük Irvinggel kapcsolatban sikerült megfelelő hatást elérni az eltiltással, a helyzet megvilágításával, kommunikációval. Ma a Clippers ellen még biztosan nem játszik, és nincs is időpont arra, hogy ez mikor történhet meg (elvileg a következő idegenbeli túrán még biztosan nem), de úgy fest, hogy a dolgok abba az irányba mennek, hgoy csak az időpont a kérdés, nem az, hogy visszatér-e.

Cody Martin minimum négy hétre kidőlt atroszkópos térdműtét miatt. A Charlotte swingmanje a szezon első meccsén sérült meg, azóta nem játszott, most jutottak el odáig, hogy műteni kell, ami pénteken meg is történt. A játékost négy hét múlva vizsgálják újra, utána dől el, hogy milyen állapotban van, és hogy mikor térhet vissza - fontos védője és cserejátékosa a Hornetsnek, amely egyébként is zsinórban hét vereségnél tart.

Pénteken újra öt az öt elleni edzésmunkát végezhetett Kawhi Leonard. A Clippers sztárja még múlt hónapban sérült meg, azóta ellentmondásos hírek érkeztek róla, most viszont a sérülése óta először vett részt 5v5-ös edzésen, de ez még nem az "igazi" csapatedzés volt. Tyronn Lue szerint még mindig van mit tennie Leonardnek, még nem áll készen a visszatérésre, bár azt hozzátette, hogy Kawhi "egész jól" nézett ki játék közben. Lue szerint még pár edzés minimum kell ahhoz, hogy játékra alkalmas állapotba hozzák, de ha felépül, akkor nem hiszi, hogy a kispadról akarja majd hozni. 

A Suns igyekszik mégis maradásra bírni Jae Crowdert. Cam Johnson súlyos sérülése és hosszabb kihagyása miatt égetően szükségessé vált a négyes poszt betöltése, Crowderrel viszont már a szezon előtt megegyezett a csapat, hogy nem játszik, mert a játékos távozni akar Phoenixből. Most viszont a Sunsnak nagyon kellenének Crowder szolgálatai, így megpróbálja meggyőzni a veterán kiscsatár-erőcsatárt, hogy segítsen be, hiszen cserepartnert eddig nem sikerült találni - erről számolt be Brian Windhorst.

Elcserélné Grayson Allent a Milwaukee Bucks - miközben pont az említett Crowdert szeretné megszerezni, csak eddig nem tudott megegyezni a Sunsszal. A Yahoo! Sports értesülései szerint a Bucks vezetősége több csapatot is felhívott már Allennel, aki a 2021-es szezon előtt két évre szóló, 20 millió dolláros szerződést írt alá a csapattal - állítólag a tavalyi playoffban nem voltak vele elégedettek, és szeretnének egy megbízhatóbb, hasznosabb játékost igazolni a helyére. Ez lenne Crowder...

15 ezer dollár büntetést kapott Nik Vucsevics. A Chicago centere a játékvezetőnek mutatott be a Pelicans elleni vereség során, amikor az lépéshibát fújt rá az első negyedben. Ott nem kapott érte technikait, utólag viszont pénzbírsággal sújtották.

Szakít az FTX céggel a Miami Heat. A héten derült ki, hogy az FTX több milliárd dolláros adósságot halmozott fel, továbbá állítólagos visszaélések miatt az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) is vizsgálatot indított ellene. A Heat ennek nyomán megszakította a csarnok névadó szponzorációs szerződését, amit 2021-ben 135 millió dollárról írtak alá - januárban érkezett volna a következő részlet 5,5 millió dollárral.

Brazília legyőzte a Team USA-t a világbajnoki selejtezőkön. A Langson Galloway és Alize Johnson nevével fémjelzett társaság 94-79-re kapott ki a Bruno Caboclo által húzott braziloktól, így nem tudta még biztosítani a vb-részvételét - hétfőn Kolumbiát fogadja Washingtonban, ott ismét esélye lesz arra, hogy véglegesítse helyét a tornán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus