Hírmorzsák 2022-11-23 (10:45)

Patrick Beverley felöklelte Deandre Aytont, a Sunsnál elítélik, a Lakersnél védik az irányító tettét. LeBron James a Spurs ellen visszatérhet. Ben Simmons Philadelphiában játszott, hangosabb pfujolásra számított. Megszakadt Kevin Durant sorozata, P.J. Tucker megint pont nélkül zárt. Ja Morant a vártnál hamarabb visszatért. Mike Budenholzer azt akarja, hogy a játékvezetők jobban védjék Giannis Antetokounmpót. Rudy Gobert üzent a Timberwolves pfujoló szurkolóinak. Michael Porter Jr. szerint jobban kellene koncentrálnia a védekezésre. Nikola Jokics és Jamal Murray is visszatért. Tartalékos lesz a Clippers a Warriors ellen. Jayson Tatum és Spencer Dinwiddie ma esti játéka is kérdéses. Eltört Mike Muscala kisujja. A Suns érdeklődhet Bogdan Bogdanovics iránt.

A Lakers kikapott a Suns otthonában, ezzel megszakadt a három győzelemből álló sorozatuk, és egyedüli csapatként továbbra is nyeretlenek idegenben. A vendégek részéről sokáig Anthony Davis remekléséről szólt a meccs, de ahogyan a Visszajátszásban is megmutattuk, a végén Patrick Beverley került a középpontba, aki felöklelte Deandre Aytont, amiért túlságosan is közel ment a földön fekvő Austin Reaveshez. Monty Williams szerint a ligának komolyabban kellene vennie az ilyen eseteket, mert túlságosan is gyakran előfordulnak az ilyenek, ezekre a megmozdulásokra nincs szükség. Devin Booker annyit tett ehhez hozzá, hogy sokkal jobban tisztelné Beverley-t, ha szembe mert volna nézni Aytonnal, és nem hátulról ment volna neki, abba kell hagynia, hogy hátulról lök fel embereket. A center annyit mondott, hogy nem sérült meg, Beverley nem fosztotta meg semmitől, úgyhogy nem reagált a történtekre, meg tudta őrizni a nyugalmát.

Darvin Ham játékosa védelmére kelt, ő úgy látta, hogy Ayton át akar lépni Reaves felett, Beverley pedig megvédte a csapattársát, ezért nem is mérges rá. Biztos benne, hogy lesz majd valamilyen következménye ennek az esetnek, de arra van szükség, hogy ilyenek legyenek, és ne hihessék azt, hogy őket tetszés szerint arrébb lehet lökni. Az esetnél földön heverő Reaves elmondta, hogy nem látott sokat, direkt lent maradt, mert azt hitte, hogy vérzik az orra, de Beverley egy igazi csapatjátékos, kiáll az övéiért, emiatt az ember hálás is azért, ha a saját csapatában tudhatja őt. Ellenfélként olyan, mint a pestis, mindenféle apróságokkal bemászik az ember bőre alá, de tiszteli őt a személyiségéért, és azért is, hogy kiállt érte.

Beverley is megszólalt az eset kapcsán: ha azt látja, hogy egy csapattársa a földön van, az ellenfélnél pedig két játékos is veri a mellét, és a játékvezetők sem avatkoznak közbe, akkor ki fog állni a csapattársáért. Szerencsétlen, hogy ez olyan meccsen történt, amit az országos tévé is közvetített, de mindenki tudja, hogy bármi is történik, ő mindig megvédi a csapattársait – abban a pillanatban, ahogy felveszi egy csapat mezét, elköteleződik a csapat és a város iránt, ő mindig is kiáll a falkája mellett. Ettől függetlenül reagálhatott volna másképp is, nem valami profi reakció volt a részéről, de nagyfiú már, képes elviselni a tettei következményét.

A Lakers a hétvégén kétszer is fellép a Spurs otthonában, és Chris Haynes (TNT) információi szerint LeBron James az első meccsen visszatérhet az ágyéksérüléséből.

Ben Simmons ma hajnalban ellenfélként lépett pályára Philadelphiában, és ugyan megtöltötte a statisztikai lapot, a Nets kikapott. A meccs után a visszatéréséről kérdezték: úgy érzi, most jó helyen van, örül neki, hogy azt csinálhatja, amit szeret, nagyszerű volt megtapasztalni számára ezt az élményt is. Amiatt frusztrált, hogy nem nyertek, mindig frusztráló egy ilyen meccset elveszíteni, de úgy érzi, hogy ez is egy lépés a megfelelő irányba. Ami a pfujolását illeti, csak mosolyogni tud rajta, és azt hitte, hogy hangosabb is lesz.

A 76ers-Nets összecsapás krónikájához tartozik, hogy a szezon során először maradt 25 pont alatt Kevin Durant, ezzel 17 meccsnél megszakadt a sorozata. A túloldalon P.J. Tucker viszont tovább tudott folytatni egy másik sorozatot, zsinórban negyedszer is pont nélkül zárt, ezzel ő lett az NBA történetében az első, aki úgy nem szerzett pontot négy meccsen keresztül, hogy minden találkozón legalább 25 percet játszott.

Ja Morant nemrégiben szenvedett bokasérülést, ami után week-to-week státusszal jelölte meg az állapotát a Grizzlies, ugyanakkor ma hajnalban mindössze egy kihagyott meccs után visszatérhetett. Morant akár hős is lehetett volna, mivel a Kings ellen 108-111-es állásnál három büntetőt is kiharcolt a legvégén, de az elsőt rögtön elhibázta, ezért az utolsót is mellé kellett dobnia, hogy legyen esélyük az egyenlítésre, de az nem jött össze.

Mike Budenholzer nagyon hasonló nyilatkozatot tett, mint Monty Williams a Beverley-Ayton eset után, ugyanakkor a Bucks edzője arra hegyezte ki a mondandóját, hogy a játékvezetők nem védik kellően Giannis Antetpkounmpót. Szerinte a ligának meg kellene néznie, hogy milyen ütéseket kap a játékos, meg kellene védeniük őt, ahogyan mindenki mást is, akik ilyen kemény faultokat kapnak. Antetokounmpo a közelmúltban a Trail Blazers és a 76ers ellen is kapott egy kimondottan kemény faultot, ami kapcsán a játékos úgy nyilatkozott, hogy mostanában valóban sok kemény ütést kap, de mindig talpra áll, miután földre kerül. Végső soron ez csak kosárlabda, és többször is elmondta már, hogy élvezi a kemény játékot, élvezi kockára tenni a testét, mert ettől tűzbe jön.

A Timberwolves tegnap hajnalban begyűjtötte sorozatban a negyedik győzelmét, a Heat elleni harmadik negyed során mégis pfujolták őket a szurkolóik, és erről Rudy Gobert meg is osztotta a véleményét. Szerinte annak nincs értelme, ha a szurkolók csak azért mennek ki a meccsre, hogy pfujolják őket, az lenne a feladatuk, hogy támogassák, biztassák őket a jó és a rossz időszakokban is. Nincs olyan csapat az NBA történetében, amelyiknek csupán jó időszakai lettek volna, úgyhogy aki nem támogatja őket a nehéz pillanatokban, az inkább maradjon otthon. Aki mellettük áll ilyenkor is, az viszont jöjjön, mert szeretni fogják őket a támogatásukért. Nem érdekli, ha azért kapták ezt a reakciót, mert nagyon magasak voltak az elvárások a szezon előtt, sosem tapasztalt ilyet, és szerinte csak akkor jogos a pfujolás, ha valaki igazán rosszul játszik. Kilenc évet töltött el a Jazznél, ahol legfeljebb néhányszor fordult ez elő, de azokat sem tudja már felidézni. A szurkolóik nem kezdhetnek el pfujolni minden egyes alkalommal, amikor bemutat egy futást az ellenfelük, nem ilyen támogatásra van szükségük, nem ezt várják a szurkolóiktól.

Michael Porter Jr. arról beszélt, hogy a támadójátékának robotpilóta-üzemmódban kellene működnie, miközben a kevésbé megfogható dolgokra, a védekezésre, a lepattanózásra és a piszkos munka elvégzésére kellene jobban koncentrálnia. Hogyha tánem megy neki támadásban, és közben nem védekezik, nem lepattanózik, akkor fölöslegesen van pályán.

Ugyancsak a Nuggetshez kapcsolódó hír, hogy Nikola Jokics és Jamal Murray is visszatérhetett a Pistons ellen, miután kikerültek az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, de így is kikaptak.

Holnap hajnalban többek között Warriors-Clippers összecsapást rendeznek, de a vendégek jelen állás szerint erősen tartalékosak lesznek, Paul George (combhajlítóizom-húzódás), Kawhi Leonard (bokaficam) és Luke Kennard (vádlisérülés) sem lép pályára. A Celtics-Mavericks meccs előtt kérdéses Jayson Tatum (bokaficam) és Spencer Dinwiddie (vállfájdalom) játéka is.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Mike Muscala bal kezén eltörte a kisujját, a Thunder 2 hét múlva vizsgálja felül az állapotát. A Wizardsnál még október 25-én szenvedett combhajlítóizom-sérülést Delon Wright: a közelmúltban elkezdhette az egyéni munkát, legközelebb 3 hét múlva vizsgálja felül az állapotát.

Tim Bontemps (ESPN) információi szerint Saben Lee two-way szerződést kap a 76erstől – ahhoz, hogy le tudják őt igazolni, valakinek távoznia is kell Philadelphiából, a 76ers Michael Foster Jr. eddigi munkáját köszönte meg.

A végére egy cserepletyka maradt Kevin O’Connortól (The Ringer), aki úgy értesült, hogy a Suns érdeklődik Bogdan Bogdanovics iránt. A hátvéd csapatváltására akkor kerülhet sor, ha sikerül összehozni Jae Crowder cseréjét, aki iránt többek közt a Hawks is érdeklődik. A közelmúltban arról lehetett hallani, hogy John Collins is eladósorba kerülhet, ugyanakkor a Suns a hosszabb szerződése miatt nem feltétlenül gondolkodik benne. Nem ez az első alkalom, hogy Bogdanovicsot összeboronálják a Sunsszal, az előszezonban Jake Fischer (Yahoo! Sports) is írt erről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus