Hírmorzsák 2022-11-24 (12:00)

Kawhi Leonard megint sérült, nincs megjelölt időpont a visszatérésére, ahogy Paul George-éra sem. Small-ball centert keres a Clippers. Megtartja Markkanent és Clarksont a Jazz, a többiekért is sokat kér a csapat. Nem zárkózik el Saddiq Bey elcserélésétől a Pistons. Egyelőre Bennedict Mathurin az Év Újonca.

Ma hajnalban ismét kiülte a Los Angeles Clippers meccsét Kawhi Leonard, akinek a változatosság kedvéért most bokasérülése van. A játékos kapcsán már nem okoz meglepetést, de Tyronn Lue vezetőedző azt mondta, hogy egyelőre nincs megjelölt időpont a visszatérésére - a hétfő esti meccs negyedik negyedében ment ki a bokája, és szerda reggel fájdalmakkal ébredt, így egyelőre kezeléseket kap, aztán meglátják, hogy hogyan reagál ezekre. Paul George is sérült, neki a combhajlítója húzódott meg, és az ő visszatérésére sem tudott dátumot mondani Lue, csak annyit, hogy őt is kezelik - szerdán mindketten külön dolgoztak a többiektől.

Ha már Clippers: Lue-ék állítólag centert keresnek, mert ugyan elégedettek Ivica Zubac játékával, de szükségük lenne egy olyan magasra is, akivel jobban tudnak váltani védekezésben, és aki small-ball felállásokban tudna ötöst játszani. Nézegették Myles Turnert és Jakob Pöltlt, de ők nem felelnek meg az elvárásoknak, és egyelőre nincs konkrét játékos, akiről tárgyalnának - addig is Robert Covington lehet a cserecenterük ilyen lineupokban. 

A jól kezdő, bár az utóbbi meccseken főleg védekezésben leeresztő Jazz nem akarja elcserélni Lauri Markkanent és Jordan Clarksont. A csapatnál úgy érzik, hogy a tankolási célok ellenére egészen jó a mostani keret, és akár megpróbálhatnak valami jót is kihozni ebből a szezonból, így a többiekért is sokat kérnek egyelőre - ha valakinek kell Jarred Vanderbilt, Malik Beasley, Mike Conley vagy Kelly Olynyk (rájuk vannak érdeklődők), akkor magas árat kell kifizetni értük. A Jazz közben John Collins iránt érdeklődött a Hawksnál, de az Atlanta Markkanent szeretné az üzletben, így hamar elhalt ez a vonal, mert ő most mozdíthatatlan.

Ha már Collins: egy ideig a Phoenix Suns is érdeklődött, de a túl nagy szerződése miatt a csapatnál állítólag lemondtak az erőcsatárról, más megoldást keresnek a négyes posztra.

A Detroit Pistons felméri Saddiq Bey értékét. A swingman 2024-ben lesz korlátozott szabadügynök, idén hosszabbíthatnak vele, de egyelőre nem igazán találták meg a helyét a keretben, és bár továbbra is próbálkoznak ezzel, de míg eddig elzárkóztak az elcserélésétől, állítólag most már fogadják a hívásokat vele kapcsolatban. Továbbra is az az elsődleges cél, hogy kihozzák belőle a maximumot a csapatnál, de ha ez nem megy, akkor megpróbálják elcserélni, ugyanis vannak rá érdeklődők.

A végére pedig az újoncok rangsora: a liga hivatalos oldalán jelentette meg az elsőévesek eddigi értékelését, ami alapján egyelőre a Pacers 1/6-osa, Bennedict Mathurin az Év Újonca díj fő esélyese. A második helyre Jaden Ivey-t, a Pistons irányítóját hozza az NBA.com, a harmadik a Magic 1/1-ese, Paolo Banchero, a top5-be pedig még Jabari Smith Jr. és Keegan Murray fér bele.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus